Barbecuedrankje met munt, kiwicocktail en frambozenlimonade
Mensen die geen alcohol mogen of het niet lusten, kunnen ondanks dat toch nog van heerlijk en feestelijke drankjes genieten. Gezond en lekker. Met frambozen, kiwi, grapefruit en munt kunnen uitmuntende alcoholloze cocktails worden gemaakt.
Zelf frambozenlimonade maken
Zelf limonade maken betekent pure smaken proeven. En het is erg simpel.
Ingrediënten voor 4 personen
- 2 citroenen
- 100 gram poedersuiker
- 100 gram verse frambozen
- een paar druppels vanille essence
- ijsgruis
- koolzuurhoudend bronwater
- wat citroenmelisse blaadjes of takjes
Bereiding
- Snijd de citroen doormidden
- Haal het vlees er dan uit
- Doe dit in een blender samen met de suiker, de frambozen, de essence en het ijs
- Blender het een aantal minuten tot er geen klontjes meer te zien zijn
- Schenk het door een zeef (of houd het zo als u het niet erg vindt om vruchtvlees te proeven)
- Vul aan met bronwater en ijsblokjes
- Takje of blaadjes citroenmelisse voor de garnering
Cool kiwi drankje
Veel vitamines in dit drankje dat er bovendien heel apart uitziet met de pitjes van de kiwi. Wie dat overigens niet wil kan het ook door de shaker halen en uitgieten door de strainer (dop van de shaker)
Ingrediënten voor 2 personen
- 2 rijpe kiwi’s, geschild en gepureerd in de blender
- ijsgruis
- 2 passievruchten
- scheutje limoensap
- koolzuurhoudend bronwater of koolzuurhoudende (citroen)limonade
- ijsblokjes
Bereiding
- Doe de kiwi’s, het ijs en de inhoud van de passievruchten in een blender
- Laat een paar keer draaien
- Doe het mengsel in een ijskoud glas
- Voeg een beetje citroensap toe
- Vul aan met citroenlimonade of bronwater
- Garneer met ijsblokjes
- U kunt ook ijsblokjes invriezen met stukjes kiwi of citroen daarin en daarmee garneren
Barbecue drankje met munt
Lekker drankje voor bij de barbecue op een hete zomeravond. Door de munt heeft het tevens iets tropisch.
Ingrediënten voor 6 personen
- 50 gram verse munt
- suikerstroop (water koken met suiker)
- 4 dl vers grapefruitsap
- sap van 2 citroenen
- gehakt ijs
- spuitwater
- verse munt
Bereiding
- Overgiet de muntblaadjes met de suikerstroop en zet het in de koelkast of in de diepvries
- Laat heel koud worden en stamp het mengsel dan tot de blaadjes verpulveren
- Zet weer in de koelkast voor ongeveer 2 uur
- Doe het in een kan en voeg het grapefruit-, en citroensap toe
- Dek het af en zet weer in de koelkast om alle smaken tot zijn recht te laten komen
- Vul de glazen met het ijsgruis of de klontjes
- Verdeel de cocktail over de glazen
- Vul aan met het bronwater
- Steek in elk glas een takje munt of leg er een muntblaadje op