Barbecuedrankje met munt, kiwicocktail en frambozenlimonade

Barbecuedrankje met munt, kiwicocktail en frambozenlimonadeMensen die geen alcohol mogen of het niet lusten, kunnen ondanks dat toch nog van heerlijk en feestelijke drankjes genieten. Gezond en lekker. Met frambozen, kiwi, grapefruit en munt kunnen uitmuntende alcoholloze cocktails worden gemaakt.

Zelf frambozenlimonade maken

Zelf limonade maken betekent pure smaken proeven. En het is erg simpel.

Ingrediënten voor 4 personen
  • 2 citroenen
  • 100 gram poedersuiker
  • 100 gram verse frambozen
  • een paar druppels vanille essence
  • ijsgruis
  • koolzuurhoudend bronwater
  • wat citroenmelisse blaadjes of takjes

Bereiding
[OLIST]Snijd de citroen doormidden
Haal het vlees er dan uit
Doe dit in een blender samen met de suiker, de frambozen, de essence en het ijs
Blender het een aantal minuten tot er geen klontjes meer te zien zijn
Schenk het door een zeef (of houd het zo als u het niet erg vindt om vruchtvlees te proeven)
Vul aan met bronwater en ijsblokjes
Takje of blaadjes citroenmelisse voor de garnering[/OLIST]

Cool kiwi drankje

Veel vitamines in dit drankje dat er bovendien heel apart uitziet met de pitjes van de kiwi. Wie dat overigens niet wil kan het ook door de shaker halen en uitgieten door de strainer (dop van de shaker)

Ingrediënten voor 2 personen
  • 2 rijpe kiwi’s, geschild en gepureerd in de blender
  • ijsgruis
  • 2 passievruchten
  • scheutje limoensap
  • koolzuurhoudend bronwater of koolzuurhoudende (citroen)limonade
  • ijsblokjes

Bereiding
[OLIST]Doe de kiwi’s, het ijs en de inhoud van de passievruchten in een blender
Laat een paar keer draaien
Doe het mengsel in een ijskoud glas
Voeg een beetje citroensap toe
Vul aan met citroenlimonade of bronwater
Garneer met ijsblokjes
U kunt ook ijsblokjes invriezen met stukjes kiwi of citroen daarin en daarmee garneren[/OLIST]

Barbecue drankje met munt

Lekker drankje voor bij de barbecue op een hete zomeravond. Door de munt heeft het tevens iets tropisch.
Ingrediënten voor 6 personen
  • 50 gram verse munt
  • suikerstroop (water koken met suiker)
  • 4 dl vers grapefruitsap
  • sap van 2 citroenen
  • gehakt ijs
  • spuitwater
  • verse munt

Bereiding
[OLIST]Overgiet de muntblaadjes met de suikerstroop en zet het in de koelkast of in de diepvries
Laat heel koud worden en stamp het mengsel dan tot de blaadjes verpulveren
Zet weer in de koelkast voor ongeveer 2 uur
Doe het in een kan en voeg het grapefruit-, en citroensap toe
Dek het af en zet weer in de koelkast om alle smaken tot zijn recht te laten komen
Vul de glazen met het ijsgruis of de klontjes
Verdeel de cocktail over de glazen
Vul aan met het bronwater
Steek in elk glas een takje munt of leg er een muntblaadje op[/OLIST]
© 2009 - 2025 Singalees, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Vanaf 2021 is InfoNu gestopt met het publiceren van nieuwe artikelen. Het bestaande artikelbestand blijft beschikbaar, maar wordt niet meer geactualiseerd.