Wat is fastfood

Wat is fastfood Fastfood, bijna iedereen eet het wel eens omdat het bijvoorbeeld lekker is, snel gaat of goedkoop lijkt. De fastfoodketens zorgen er dan ook voor dat ze veel mensen snel kunnen helpen op allerlei manieren. Friet, hamburgers of andere snacks zijn onder vele geliefd en voor kinderen regelmatig hun favoriete maaltijd. In Nederland gaat men ongeveer één keer per week voor de snelle fastfoodmaaltijd.

'Fast' food

Het woord zegt het al, als we het vertalen betekent het 'snel eten'. Fastfood is voornamelijk eten wat tussendoor gauw genuttigd wordt vanwege weinig tijd of gewoon omdat men het lekker vindt. Alles wijst er dan ook op dat fastfoodketens zoveel mogelijk klanten zo snel mogelijk aan eten willen helpen. Een feit is dat op plaatsen waar vele fastfoodketens zijn er ook meer mensen wonen met overgewicht. Vaak zijn het dan ook ongezonde maaltijden, echter valt sushi in China ook onder fastfood omdat dit snel langs de weg gekocht kan worden.

Inrichting restaurants

De fastfoodrestaurants zijn dan ook vaak ingericht zodat mensen er zo snel mogelijk na het eten weer weggaan zodat de volgende plaats kan nemen. Dit wordt onder andere gedaan door onaantrekkelijke kleuren te gebruiken. Ook worden er zoveel mogelijk plaatsen gemaakt waardoor de zitgelegenheid vaak niet erg ruim is, maar zo kunnen ze wel veel mensen tegelijk laten eten.

Drive in

Door de Drive in kunt u met de auto langs ramen rijden, uw bestelling plaatsen en deze in de auto nuttigen of meenemen ergens anders naar toe. Aan het begin van de Drive in staat meestal een bestelpaal waardoor een medewerker uw bestelling opneemt, meestal ziet u op een display direct wat u heeft besteld. Dankzij de Drive in kunnen de fastfoodketens snel mensen helpen zonder dat zij in het restaurant hoeven te zitten. Voor veel mensen is dit ook aantrekkelijk aangezien men onderweg gauw eten kan halen zonder de auto uit te hoeven, zo kunt u snel weer op weg.

Waarom fastfood?

Fastfood wordt vaak gekozen omdat het simpelweg makkelijk is. Echter moet men soms zo lang in de rij wachten dat men net zo goed alsnog had kunnen koken. Fastfood werkt echter verslavend, het is zo samen gesteld dat de smaken een combinatie vormen waardoor u steeds meer wil. Het is daarom ook niet zo gek dat mensen met overgewicht door het fastfood zeer moeilijk kunnen afvallen. Uit onderzoek is gebleken dat fastfood net zo verslavend kan werken als drugs. Dankzij de vetten in fastfood krijgen we namelijk veel energie binnen en energie zorgt ervoor dat we ons goed voelen. Energie is een brandstof die ons lichaam nodig heeft.

Kinderen

Kinderen zijn vaak gek op fastfood, dit komt niet alleen door het eten maar ook door de reclames. Kinderen krijgen vaak een speeltje bij speciaal samengestelde menu's waar soms zoveel eten in zit dat een volwassene er zelfs genoeg aan kan hebben. De reclames op de televisie spelen ook een belangrijke rol. Als kinderen op een reclame zien dat iets leuk is dan willen ze het ook. Vaak hebben fastfoodbedrijven ook een speelhoek voor de kinderen, het wordt gemaakt als een waar paradijs waardoor sommige ouders door hun kinderen over gehaald kunnen worden om een fastfoodketen te bezoeken.

Kosten

De prijzen voor eten in fastfoodrestaurants worden vaak als laag aangezien. Uiteraard is het veel goedkoper dan wanneer men in een echt restaurant zou gaan eten maar aan de andere kant: als u boodschappen haalt voor een week bent u per dag voor het koken vaak veel minder geld kwijt.
© 2010 - 2024 Bembi, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Feitjes uit de Supersize Me documentaireFeitjes uit de Supersize Me documentaireIn 2004 kwam de documentaire Supersize Me uit waarin Morgan Spurlock de uitdaging aangaat om 30 dagen lang niets anders…
Hoe ongezond zijn sigaren en zijn ze verslavend?Hoe ongezond zijn sigaren en zijn ze verslavend?Veel mensen denken dat sigaren minder ongezond zijn dan sigaretten omdat je sigaren niet inhaleert, maar is dat eigenlij…
Obesitas bij kinderenObesitas bij kinderenStudies hebben aangetoond dat ongeveer dertig procent van alle kinderen in Amerika tussen de leeftijden zes en negentien…
Gezond fastfood uit eigen keukenGezond fastfood uit eigen keukenFastfood is in de regel niet gezond, maar wat als je haast hebt en geen tijd om te koken? Snel even langs de snackbar, d…

Kapsalon (gerecht)Als je aan oudere mensen buiten de randstad zou vragen wat kapsalon is, dan zou je te horen krijgen dat kapsalon een pla…
Redenen om vegetariër te wordenRedenen om vegetariër te wordenDe hedendaagse wereld wordt geteisterd met plagen en kwaaltjes: Milieuproblematiek, voedseltekort, watertekort, het broe…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Pexels, Pixabay
  • Quest januari 2010 pagina 84
  • https://joop.bnnvara.nl/nieuws/junkfood-net-zo-verslavend-als-drugs
Bembi (500 artikelen)
Laatste update: 05-12-2017
Rubriek: Eten en Drinken
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 3
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.