InfoNu.nl > Eten en Drinken > Recepten > Lunchen met kinderen, de recepten

Lunchen met kinderen, de recepten

Lunchen met kinderen, de recepten Lunchen met kinderen, je kunt natuurlijk een broodje smeren maar zo af en toe maak je er misschien een beetje meer werk van. Hieronder enkele lunchrecepten, de een iets bewerkelijker dan de ander maar allemaal goed te doen in een lunchuurtje, alleen het bananenbrood heeft een uur baktijd nodig. Het deeg voor de wentelteefjes en drie-in-de-pan kan even staan, maar maak het niet te lang van tevoren.

Inhoud


Wentelteefjes

Ideaal om het oude brood een beetje op te peppen!

Maak een ‘beslag’ van:
  • 3 eieren
  • 250 ml. melk
  • beetje zout
  • theelepel kaneel

Giet het mengsel in een diep bord. Laat de plakjes daar even in weken. Daarna ‘bak’ je het brood in een beetje boter in een koekenpan.
Bestrooien met bruine basterdsuiker of poedersuiker.

Bron: Cristinafanchetti0 / PixabayBron: Cristinafanchetti0 / Pixabay

Pitabroodjes vullen

Je kunt het zo ingewikkeld maken als je wilt. Zet schaaltjes op tafel met:
  • tomaat (in plakjes)
  • ijsbergsla
  • kaas in reepjes (zoals frietjes)
  • stukjes worst
  • ananas in stukjes (uit blik goed uit laten lekken)
  • reepjes zoete paprika
eventueel wat knoflooksaus erbij zetten of ketchup

Warm de broodjes op in een broodrooster.
Kinderen kunnen zelf hun broodje vullen.

Knakworstjes:

Croissantjes

Laat de knakworstjes uitlekken en rol ze in het deeg. Je kunt zowel de grote als de partyworstjes gebruiken. Op de worstjes wat oude kaas strooien en ook op de croissantjes zelf.
10 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden

Brood

De grote ongezonde favoriet maar reuze makkelijk. Haal de korstjes van een aantal plakjes brood. Smeer een beetje knoflooksaus over plakjes. Rol daarna de (opgewarmde) worstjes in het brood. Prikker erdoor, en klaar.

Broodfiguurtjes

Plakjes brood van een dag oud met supervers brood lukt het niet. Wanneer je dit niet hebt, doe dan het brood even in een toaster. Beleg de broodplakjes met oude kaas. Steek met koekvormpjes figuurtjes uit het belegde brood. (Met kleivormpjes lukt het ook) Met een beetje ketchup versieren. Leverpastei kan ook, maar plakjes vlees zijn moeilijk uit de vorm te krijgen.

Drie in de pan

Bron: Condesign / PixabayBron: Condesign / Pixabay
Voor het deeg meng je:
  • 200 gram bloem
  • ½ zakje bakpoeder
  • 2 eieren
  • 250 ml. melk
  • zout
  • ½ theelepel kaneel
  • ½ zakje vanillesuiker
  • 1 geraspte appel

De volgorde van de ingrediënten maakt niet zoveel uit maar doe de appels wel als laatste. Het is een vrij dik, stevig meel.

In een gewone pan kun je drie tegelijk bakken in een beetje zonnebloemolie.

Je eet de ‘pannenkoekjes’ met suiker of appelstroop.

Bron: Hans / PixabayBron: Hans / Pixabay

Bananenbrood

  • 500 gram bloem
  • 1 zakje bakpoeder
  • 125 gram boter
  • 250 gram suiker
  • 2 eieren
  • beetje zout
  • 4 superrijpe bananen

De bananen goed prakken. Het beslag maken van de bloem, poeder, boter, suiker en eieren. Als laatste de bananen erdoor mengen. In een ingevette cakevorm gieten. In een voorverwarmde oven, 70 minuten op 150 graden.

We zijn er nog niet uit of het brood is of cake, het zit er een beetje tussenin. Bananenbrood moet eigenlijk een dag of twee ‘rijpen’, maar je kunt het ook gelijk eten.

Croissantjes gevuld

Croissantjes zijn voordat ze daadwerkelijk de oven in gaan prima te vullen met allerlei soorten vleeswaar en kaas. Wij gaan meestal voor de combi-ham/kaas. Je hebt een blik kant-en-klaar croissantdeeg nodig, tosti-ham en oude kaas. In plaats van plakjes kaas is geraspte kaas vaak handiger om te gebruiken.
Bestrooi de croissantjes voor ze de oven ingaan met de geraspte kaas. Daarna volg je de aanwijzingen op de verpakking

Pizzabroodjes uit de oven

Het mooiste resultaat krijg je met casinobrood. Smeer een dun laagje tomatenketchup over het brood, daarover een plakje oude kaas (of geraspte) en daarop leg je weer een paar schijfjes tomaat. In een oven van ongeveer 180 graden, de kaas moet net gesmolten zijn! Je kunt ook kleine stukjes gesnipperde (zoete) ui erover doen.

Smakelijk eten!
© 2009 - 2017 Caro-lina, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Wentelteefjes, maar dan anders: hartig of van suikerbroodWentelteefjes, maar dan anders: hartig of van suikerbroodWentelteefjes waren ooit bedoeld om de kliekjes van vroeger goed te gebruiken. Tegenwoordig is het weer gewoon chique om…
Zelf amandelbrood of bananenbrood bakken in de ovenZelf amandelbrood of bananenbrood bakken in de ovenWil je een keer brood zelf bakken, maar dan zonder granen? Amandelbrood is erg lekker en kan gewoon door jezelf gebakken…
Prikkels: Soepbar en IJssalon in NijmegenPrikkels: Soepbar en IJssalon in NijmegenPrikkels is een soepbar en ijssalon die in de zomer van 2013 is begonnen en is inmiddels een begrip in Nijmegen. Het vlo…
Drie warme lunch broodjesDrie warme lunch broodjesEen warm broodje tijdens de lunch vinden veel mensen lekker, vooral als het buiten wat kouder is. Maar wilt u eens varië…
Activiteitenweek herfstvakantie - Het regent, het regentActiviteitenweek herfstvakantie - Het regent, het regentHet is weer bijna herfstvakantie en natuurlijk willen we allemaal wat leuks gaan doen met de kinderen. Gezellig het bos…
Bronnen en referenties

Reageer op het artikel "Lunchen met kinderen, de recepten"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Infoteur: Caro-lina
Laatste update: 12-01-2012
Rubriek: Eten en Drinken
Subrubriek: Recepten
Bronnen en referenties: 3
Schrijf mee!