Prikkels: Soepbar en IJssalon in Nijmegen

Prikkels: Soepbar en IJssalon in Nijmegen Prikkels is een soepbar en ijssalon die in de zomer van 2013 is begonnen en is inmiddels een begrip in Nijmegen. Het vlotte personeel, de heerlijke gerechten en de leuke uitstraling van Prikkels maken het tot de ideale lunchroom in hartje centrum Nijmegen.

Prikkels: Soepbar, IJssalon en Koffiecorner in Nijmegen

Sinds de zomer van 2013 is er een nieuwe plek in Nijmegen bijgekomen, waar je heerlijk kunt lunchen. Prikkels is de eerste soepbar in de regio Nijmegen. Daarnaast is het pand uniek met haar hippe industriële uiterlijk en fel oranje accenten. Elke twee maanden is er aan de muur van deze lunchroom plaats voor de kunst van een andere kunstenaar waardoor de zaak elke keer een ander uiterlijk krijgt. Prikkels heeft heerlijke soepen, salades en koffie. Daarnaast kun je er altijd terecht voor een lekker ijsje.

Soep

Chef Michiel Vries is zelf bedenker van de heerlijke soepen. De soepen zijn niet de Cup-a-Soup soepjes die je in de winkel koopt. Ze zijn vol van smaak en vullen echt. Als avondmaal is een grote soep met brood ruim voldoende. Aanraders zijn: de curry-kokossoep en de soto ajamsoep. Het heerlijke donker vloerbrood dat geserveerd wordt bij de soepen van Prikkels is afkomstig van de plaatselijke bakker. Optioneel is de soep verkrijgbaar met een lekkere tapenade en wat fruit, wat zorgt voor een heerlijke verfrissing naast de volle soep. Wanneer je opzoek bent naar een plek om 's avonds lekker te eten in Nijmegen ben je bij Prikkels aan het goede adres.

IJs

Het ijs van Prikkels is van het merk Senso Gelato. Dit ijs wordt ambachtelijk bereid en is 100% biologisch. Er worden geen kleur- en smaakstoffen toegevoegd aan het ijs. Bij Prikkels zitten altijd de standaardsmaken zoals Aardbei, Chocolade, Citroen en Vanille in de vitrine, maar is er ook elke keer afwisseling wat betreft de smaken. Zo zit er, als je geluk hebt, appeltaart- of witte chocolade-ijs in de vitrine. Naast een bolletje op een hoorntje of in een bakje biedt Prikkels Nijmegen ook heerlijke ijscoupes aan.

Koffie

Bij Prikkels kun je altijd terecht voor een lekker kopje koffie. De koffie die geserveerd wordt is de 'excellent koffie' van het merk Segafredo. Vooral de Latte Macchiato is aan te raden en bij de koffie wordt altijd een heerlijk bitterkoekje geserveerd De thee komt uit Sri Lanka en een deel van de opbrengsten van de thee gaat naar welzijnsprojecten in Sri Lanka. De koffie gaat heerlijk samen met een lekker ijsje of met een stuk taart van Prikkels.

Salades

Naast soep kun je bij Prikkels ook terecht voor een heerlijke frisse salade. Deze salades zijn bereid met de beste ingrediënten en zijn echt aan te raden.

Verse producten

Doordat Prikkels met verse producten werkt, is er geregeld een andere soep of salade bij Prikkels te vinden. Wanneer het aspergeseizoen is, kun je aspergesalade krijgen en wanneer de winter weer begint, kun je bij Prikkels terecht voor een heerlijk kop snert. Daarnaast werkt Prikkels samen met veel ondernemers uit Nijmegen. Zo komen de kaas en het brood van ondernemers om de hoek.

Prijzen

Duur is lunchen bij Prikkels niet. Hieronder vind je de prijzen.
ProductPrijs
Medium soep met brood€5,50
Medium soep compleet*€7,95
Large soep met brood€6,50
Large soep compleet*8,95€
Medium Salade**€9,50
Large Salade**€12,50
KoffiespecialiteitenVanaf €1,50
IJs 1 bol€1,30
Extra bol ijs€1,10
* Met extra stuk brood, tapenade, roomkaas en fruit
** Met brood en tapenade


Openingstijden

Prikkels is open op tussen de volgende tijden*:
Maandag: 11:00 - 20:00
Dinsdag: 11:00 - 20:00
Woensdag: 11:00 - 20:00
Donderdag: 11:00 - 21:00
Vrijdag: 11:00 - 20:00
Zaterdag: 11:00 - 20:00
Zondag: 11:00 - 20:00
* Bij mooi weer kun je voor een ijsje meestal nog later bij Prikkels terecht

Nijmegen

Ben je een keer in de omgeving van Nijmegen en opzoek naar een plek om lekker en gezond te lunchen, kom dan naar de Houtstraat 75 te Nijmegen. De soep, salade, koffie en het ijs van Prikkels zijn zeker aan te raden!
© 2014 - 2024 Otisnu, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Bereiding gezonde lunch (voor onderweg)Bereiding gezonde lunch (voor onderweg)De lunch is in Nederland doorgaans een broodje, waarbij het broodje kaas nog steeds op nummer een staat. Maar de tendens…
Mayo, Mayonaise dieetMayo, Mayonaise dieetDit dieet is waarschijnlijk door een specialist op gebied van diëten ontwikkeld die werkzaam is in de beroemde Mayo klin…
Hapjes voor de namiddag lekkere trekHapjes voor de namiddag lekkere trekWie heeft er nooit last van? Het gaat richting 16.00uur, de lunch heeft de maag verlaten en vindt zijn weg in de darmen.…
Nieuw: Het drie dagen dieetNieuw: Het drie dagen dieetEen Nieuw Amerikaans drie dagen dieet, bedoeld om gemiddeld vijf kilo per week af te vallen. het dieet is speciaal ontwo…

Ierland – Royal Marine Hotel in Dun Laoghaire DublinrecensieIerland – Royal Marine Hotel in Dun Laoghaire DublinHet Royal Marine Hotel in Dun Laoghaire, in zuid Dublin, is een viersterrenhotel. Het is een historisch pand dat een ken…
Bronnen en referenties
  • www.prikkelsnijmegen.nl
Otisnu (58 artikelen)
Laatste update: 28-08-2014
Rubriek: Eten en Drinken
Subrubriek: Horeca
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.