InfoNu.nl > Eten en Drinken > Recepten > Indische snacks: ananaskoekjes

Indische snacks: ananaskoekjes

Ananaskoekjes zijn overheerlijke Indische koekjes, een absolute must op Indische verjaardagsfeestjes. Ook in Indonesië zelf zijn ze nog steeds erg geliefd en worden ze met name speciaal voor kerstmis gemaakt. De Indonesische naam is Kue Nastar. Het recept van dit zoete hapje is makkelijk en snel te maken.

Recept ananaskoekjes ( 10 á 15 stuks)

Deze Indische koekjes kun je ook kant en klaar bij de toko kopen, maar vers gebakken zijn ze veel lekkerder en je kunt ze vrij lang bewaren in een afgesloten blik.

Ingrediënten:
  • 250 gram bloem
  • 150 gram boter ( pakje Blue Band)
  • 100 gram witte basterdsuiker
  • 3 eieren, waarvan je van 2 eieren alleen de eidooier nodig hebt.
  • Potje ananasjam
  • zout

Verdere benodigdheden:
  • koekvormpjes 10 tot 15 stuks
  • Kwastje

Voorbereiden:
  • Boter op kamertemperatuur laten komen.
  • Vormpjes met boter invetten
  • 2 eieren nemen en eigeel scheiden in kommetje.
  • In een ander kommetje het 3e ei loskloppen, dit gebruiken we op het laatst.
  • Oven voorverwarmen op 180 graden

Bereidingswijze:
  • In een kom bloem zeven en snufje zout erbij doen.
  • De margarine in stukjes erbij doen.
  • De bloem, boter en de 2 eierdooiers door elkaar mengen.
  • Alles tot één geheel kneden, het moet een soepele deegbal worden.
  • Aanrecht met bloem bestuiven en uitrollen tot een lap van ongeveer 4 mm dik.
  • Uit de deeglap rondjes steken, ze moeten net zo groot zijn als de koekvormpjes. (dezelfde diameter, maar dan iets groter om ook het opstaande randje te kunnen bekleden).
  • Van de deegrestjes een lange dunne rol maken.
  • Bekleed elk vormpje helemaal met het deeg.
  • Leg op elk vormpje een eetlepel ananasjam, spreidt het wat uit.
  • Bovenop de ananasvulling leg je 2 dunne stukjes deegrol in de vorm van een kruis.
  • Vervolgens bestrijk je elk kruisje en de rand met wat geklutstl voor een mooie, bruine kleur.
  • De koekjes afbakken in voorverwarmde over op 180 graden in plusminus 15 á 20 min.

Lees verder

© 2008 - 2017 Miki, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Aantal calorieën in snacks uit de frituurAantal calorieën in snacks uit de frituurLekker, een snack nemen uit de frituur, zoals een bitterbal, frikadel of kroket. Hoeveel calorieën zitten er eigenlijk i…
Indische snacks: klepon (gevulde kokosballetjes)Klepon is een zoet, Indisch hapje, gemaakt van onder andere kokos en bruine palmsuiker. Het is erg lekker als een Indisc…
Recepten voor sporters: extra ijzer, koolhydraten en calciumRecepten voor sporters: extra ijzer, koolhydraten en calciumWanneer je actief sport als vrouw is het belangrijk om op je ijzergehalte, calciumgehalte en koolhydraten inname te lett…
Afvallen met ananas of ananassapAfvallen met ananas of ananassapTegenwoordig hoor je steeds vaker berichten over het afvallen met ananas of ananassap. Het is een gezonde vrucht waarvan…
Twintig gezonde en gemakkelijke tussendoortjes en snacksIedereen die op zijn gewicht let of onder behandeling is van een diëtist kent dit probleem. Om af te vallen of om een ge…

Reageer op het artikel "Indische snacks: ananaskoekjes"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Infoteur: Miki
Laatste update: 16-04-2008
Gepubliceerd: 15-04-2008
Rubriek: Eten en Drinken
Subrubriek: Recepten
Special: Indische snacks
Schrijf mee!