Gezond snacken, heerlijk en gemakkelijk
Wie wil het niet, gezond kunnen snacken. Dit kan ook, als je snacks maar met beleid samenstelt en klaarmaakt. Er zijn meer dan volgende mogelijkheden.
Abrikozen-yoghurtshake
Ingrediënten
- 8 halve abrikozen uit blik (vers mag ook)
- 1 dl magere yoghurt
- 2 dl appelsap
Bereiding
Pureer de abrikozen goed en voeg eventueel nog wat siroop uit blik toe. Klop de yoghurt er doorheen en voeg appelsap toe.
Tussendoortjes
- Toastje met een plakje komkommer of augurk en een plakje jong belegen kaas.
- Blokje jong belegen kaas met een cherrytomaatje.
- Klein yoghurt bakje met wat vers fruit.
Tosti gezond
Ingrediënten
- casinobrood
- 4 kastanjechampignons zonder steel
- 1 rode paprika
- 2 eetlepel olijfolie
- 3 eetlepels groene pesto
- 100 gram mozzarella
- peper en zout
Bereiding
Besprenkel de champignons en de paprika met wat olijfolie, voeg er desgewenst wat peper en zout bij en zet ze zo’n 10 tot 12 minuten in de grill (regelmatig doorroeren). Besmeer de boterhammen met de pesto. Leg de champignons en paprika’s op het brood en daar overheen de plakken mozzarella en sluit de boterham met een snee brood. Bak de tosti in de hapjespan of het tostiapparaat.
Als hapje kan je de tosti's ook tot kleine sandwiches maken. Gemakkelijk te serveren en ziet er lekker uit.
Frisse komkommersalade
Ingrediënten
- 2 komkommers
- 4 eetlepels olijfolie
- 3 eetlepels kruidenazijn
- 2 theelepels mosterd
- 1 kleine rode ui
- bieslook
- peper en zout
Bereiding
Was de komkommers goed en snij de uiteinden er netjes vanaf. Rasp nu de komkommers en maak tegelijkertijd een sausje van de olijfolie, kruidenazijn, mosterd, kleingesneden uit bieslook en peper en zou naar smaak. Het moet heel klein gemaakt worden.
Schenk het sausje over de komkommer en meng het goed. Zet het zo’n 15 minuten in de koeling.
Heerlijk op een sandwich of toastje.