Gezond snacken, heerlijk en gemakkelijk

Wie wil het niet, gezond kunnen snacken. Dit kan ook, als je snacks maar met beleid samenstelt en klaarmaakt. Er zijn meer dan volgende mogelijkheden.

Abrikozen-yoghurtshake

Ingrediënten

  • 8 halve abrikozen uit blik (vers mag ook)
  • 1 dl magere yoghurt
  • 2 dl appelsap

Bereiding

Pureer de abrikozen goed en voeg eventueel nog wat siroop uit blik toe. Klop de yoghurt er doorheen en voeg appelsap toe.

Tussendoortjes

  • Toastje met een plakje komkommer of augurk en een plakje jong belegen kaas.
  • Blokje jong belegen kaas met een cherrytomaatje.
  • Klein yoghurt bakje met wat vers fruit.

Tosti gezond

Ingrediënten

  • casinobrood
  • 4 kastanjechampignons zonder steel
  • 1 rode paprika
  • 2 eetlepel olijfolie
  • 3 eetlepels groene pesto
  • 100 gram mozzarella
  • peper en zout

Bereiding

Besprenkel de champignons en de paprika met wat olijfolie, voeg er desgewenst wat peper en zout bij en zet ze zoín 10 tot 12 minuten in de grill (regelmatig doorroeren). Besmeer de boterhammen met de pesto. Leg de champignons en paprikaís op het brood en daar overheen de plakken mozzarella en sluit de boterham met een snee brood. Bak de tosti in de hapjespan of het tostiapparaat.

Als hapje kan je de tosti's ook tot kleine sandwiches maken. Gemakkelijk te serveren en ziet er lekker uit.

Frisse komkommersalade

Ingrediënten

  • 2 komkommers
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 3 eetlepels kruidenazijn
  • 2 theelepels mosterd
  • 1 kleine rode ui
  • bieslook
  • peper en zout

Bereiding

Was de komkommers goed en snij de uiteinden er netjes vanaf. Rasp nu de komkommers en maak tegelijkertijd een sausje van de olijfolie, kruidenazijn, mosterd, kleingesneden uit bieslook en peper en zou naar smaak. Het moet heel klein gemaakt worden.
Schenk het sausje over de komkommer en meng het goed. Zet het zoín 15 minuten in de koeling.

Heerlijk op een sandwich of toastje.
© 2008 - 2021 Annastaal, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Feestdagen: Help ik kom aan!Feestdagen: Help ik kom aan!Met de kerstdagen en oud en nieuw wordt er lekker gegeten. Daarnaast eten wie die dagen ook veel. Kerstbrunch, kerstdine…
Gemakkelijke borrelhapjes: Rookvlees met roomkaas en wrapsBent u de standaard hapjes zoals een stukje kaas, worst en een komkommer helemaal zat en wilt u eens wat unieks op tafel…
Recept voor bladerdeeghapjes met gehaktvullingRecept voor bladerdeeghapjes met gehaktvullingDeze hartige snacks zijn makkelijk te maken. En kunnen ook als hoofdgerecht geserveerd worden. Volgt u de stappen goed,…
Gezonde snacks voor 's avondsGezonde snacks voor 's avondsGezond snacken, hoe doe je dat? Lekkere hapjes waar je niet zo snel dik van zal worden, zijn er eigenlijk in overvloed.…

Zoete Indische snacks: Spekkoek, Roti Koekoes, KetankoekZoete Indische snacks: Spekkoek, Roti Koekoes, KetankoekIn de Indonesische keuken zijn de Indische hapjes een absolute must. Op verjaardagen en andere feestelijke gelegenheden…
Pasta, pasta en nog eens pastaPasta, pasta en nog eens pastaWe eten met zín allen nogal wat pasta weg iedere dag. Niet verwonderlijk dat er met enige regelmaat nieuwe pastarecepten…
Annastaal (2.955 artikelen)
Gepubliceerd: 29-08-2008
Rubriek: Eten en Drinken
Subrubriek: Recepten
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.