Mexicaanse keuken – Vleessnacks

Sommige mensen staan versteld van de enorme hoeveelheid vlees die in de Mexicaanse gerechten wordt verwerkt. Echte carnivoren kunnen hun hart dan ook ophalen aan deze gerechten, waar u hier de recepten van vindt.

Albondiguitas

De balletjes die worden gebruikt voor de beroemde caldo de albondigas kunnen nog op veel andere manieren worden gebruikt. Als ze ingevroren zijn, kunt u ze serveren als hapje of als vleesschotel, met tomatensaus of zelfs in een boleta, een Mexicaanse rol, om een torta van te maken.

Ingrediënten voor 12 personen

  • 450 gr mager rundergehakt
  • 350 gr varkensgehakt
  • 120 gr gekookte rijst
  • 1 kleine ui fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 2 eieren
  • fijngehakte koriander
  • peper en zout naar smaak
  • olie om in te bakken

Meng alles goed door elkaar en maak er balletjes van: Voor een hoofdgerecht ter grootte van een golfbal, voor een voorgerecht een doorsnede van 2-3 centimeter. Mexicaanse koks stoppen er vaak een stukje hardgekookt ei of een halve olijf in.
Frituur de balletjes een paar minuten.
Serveert u ze als hapje of voorgerecht, prik ze dan aan een cocktailprikker. Als hoofdgerecht serveert u ze met tomatensaus. U kunt de balletjes eerst bakken of smoren in de tomatensaus.

Carnita’s

Carnitas, ‘kleine vleesjes’, zijn erg populair als hapje. Echter vereisen ze wat geduld en vertrouwen. U kunt elk soort goedkoop varkensvlees gebruiken. Neem goedkoop, vettig vlees, anders wordt het gerecht niet zoals het hoort.

Ingrediënten voor 12 personen

  • 1,5 kg varkensschouder (zonder bot en vel)
  • zout naar smaak (ongeveer 2 theelepels

Snijd het vlees in stukken van 5x2x5 centimeter. Leg ze in een braadpan en schenk er zo veel water bij dat de stukken vlees net bedekt zijn. Breng het geheel aan de kook.
Zet het vuur later, maar laat het geheel onafgedekt doorkoken. Is het water verdampt (na ongeveer 30 minuten), is het vlees gaar, maar het moet niet uit elkaar vallen. Zet het vuur nog iets lager en laat het vet uit het vlees druppen. Draai de stukken vlees vaak om. De carnita’s zijn klaar als ze aan alle kanten bruin zijn. Dit duurt nog eens ongeveer 60-90 minuten.
© 2007 - 2024 Jootje, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Eetcultuur: MexicoEetcultuur: MexicoDe eetcultuur in Mexico is zeer oud en van oorsprong Indiaans. Later zijn er Europese ingrediënten aan de keuken toegevo…
Ovenschotel, hapje of avondmaaltijd: Salsa met tortillachipsOvenschotel, hapje of avondmaaltijd: Salsa met tortillachipsZin in een lekker snack, zoek je iets voor op een feestje of wil je eens wat anders eten vanavond? Houd je van burrito's…
Snelle, maar heerlijke pastasausSnelle, maar heerlijke pastasausU heeft trek in pasta, maar geen zin om uren in de keuken te staan voor een heerlijke saus en geen trek in een simpele k…
Ingrediënten van Mexicaanse gerechtenIngrediënten van Mexicaanse gerechtenIngrediënten van Mexicaanse gerechten, wat gebruikt men veel in de Mexicaanse keuken? Het milde Mexicaanse klimaat heeft…

Australische recepten, kangoeroeWeer eens iets anders klaarmaken en in voor iets aparts? Maak dan eens een keer kangoeroevlees klaar volgens een Austral…
Mexicaanse keuken – Droge soepenDe ‘droge’ soepen uit Mexico zijn natuurlijk niet echt droog, een droog ingrediënt absorbeert een gedeelte van de bouill…
Jootje (353 artikelen)
Laatste update: 08-01-2008
Rubriek: Eten en Drinken
Subrubriek: Recepten
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.