Goedkope gemakkelijke taarten: Monchou taart
Bij een verjaardag hoort natuurlijk taart. Taarten bij de bakker kunnen aardig in de kosten lopen, ze zijn namelijk vrij prijzig. Wat is er nu leuker om trots op een verjaardag te kunnen zeggen dat u de taarten zelf gemaakt heeft? Het is leuk, en veel voordeliger! In dit artikel staat beschreven hoe u gemakkelijk een monchou taart maakt. Een echte traktatie!
Monchou
Een monchou taart is een erg gemakkelijke taart om te maken en daarom erg geschikt als u net begint met het bakken van taarten. Er kan namelijk vrijwel niets fout gaan als u het recept volgt. Het is een vrij lage taart, maar vult erg goed. Vandaar dat u maar kleine stukken hoeft te snijden. Een taart is ongeveer voor 10 personen.
Benodigde tijd
Het maken van een taart kost u ongeveer 20 minuten. Als u het voor de eerste keer doet kunt u hier het beste een half uurtje voor uittrekken. Daarna moet de taart nog in de koelkast staan. U kunt het beste de taart de dag voor de verjaardag maken, zo kan de taart de hele nacht nog koelen in de koelkast en is de taart ook niet te oud.
Ingrediënten
- Een pak bakmix voor monchou taart (Dokter Oetker)
- Water (100 milliliter)
- Pakje slagroom (250 milliliter)
- Roomkaas / Monchou(200 gram vaak is dit een pakje)
- Boter (60 gram)
- Vlaaivulling naar keuze (tip: kersen)
Materialen
- Taartvorm met bakpapier
- Steelpan
- Houten lepel
- Mixer
- Kom (2x)
Bereiding
Bodem
U begint met de taartvorm klaar te maken door hier het bakpapier over te doen en de vorm dicht te klikken. Vervolgens pakt u het steelpannetje en smelt u de boter al roerend. Vervolgens haalt u de mix voor de taartbodem uit het pakje voor de monchou taart. Deze doet u bij de gesmolten boter en roert u tot het egaal verdeeld is. Strooi de inhoud van het pannetje nu in de taartvorm en verdeel dit gelijkmatig over de gehele bodem. Druk dit eventueel aan met een lepel.
Bovenlaag
Allereerst gooit u de slagroom in een bak en klopt u deze met de mixer stijf. In een andere bak klopt u de monchou met de mixer tot dit egaal is. Hier voegt u vervolgens het water en de taartmix aan toe en mixt u dit op de hoogste stand tot een egale luchtige massa. Als u dit gedaan heeft kan u de slagroom erbij toevoegen en nogmaals mixt u dit twee minuten op de laagste stand tot een egale massa. Deze massa kunt u uitspreiden over de taartbodem en met een lepel egaal maken.
Uw taart is nu zo goed als af, deze kunt u in de koeling stoppen.
Serveren
Voordat u de taart serveert kunt u de vlaaivulling gelijkmatig over de bovenkant van de taart verspreiden. De taart is nu helemaal af en is klaar om op te eten.
Bewaren van de taart
Bewaar de taart op een koele locatie zoals een kelder of koelkast om hem zo lang mogelijk goed te houden.