Mexicaanse burrito’s
Een van de bekendste Mexicaanse gerechten is Chili con carne. Naast Enchilada’s en Taco’s zijn er ook burrito’s. Een gerecht van tortilla’s gevuld met vlees en heerlijk milde pittigheid. Geserveerd bij het gerecht is de Guacamole en zure room, een heerlijk combinatie en een traktatie voor iedereen die eens iets anders wil eten.
Ingrediënten voor 4 personen:
- 4 ronde (bloem)tortilla’s
- 125 gram geraspte cheddar kaas
- Gemalen paprikapoeder
- 180 ml zure room
- Verse koriander
- 1 blik maïs (of voor afwisseling kleine zoete maïskolven)
- 300 gram rijst
- Peterselie
- Gesneden ijsbergsla
Ingrediënten voor de gehaktvulling:
- 500 gram gehakt (u kunt ook runderreepjes gebruiken)
- Olijfolie
- 1 middelgrote ui
- 1 teentje knoflook
- Taco-kruidenmix zakje
- 300 gram rode kidneybonen
Ingrediënten voor Guacamole:
- 1 grote avocado
- 1 kleine ui gesnipperd
- 2 theelepels citroensap
- Enkele druppels tabasco
- 1 kleine tomaat (gehakt)
- Naar wens Jalapino
Bereiding vulling:
- Verwarm wat olijfolie in een middelgrote pan op hoog vuur
- Voeg het gehakt toe en bak het bruin
- Snipper de ui en knoflook en voeg deze toe
- Fruit de ui tot het hij zacht is
- Voeg de tomatenblokjes toe, de tacokruidenmix (zie verpakking) en de kidneybonen
- Laat dit ca. 15 minuten zonder deksel zachtjes koken tot het dik wordt
- Maakt de tortilla’s rondom vochtig en verdeel het mengel over de tortilla’s
- Rol ze op, leg ze in een ovenschaal en prik ze vast met satéstokjes, zodat ze niet open vouwen
- Strooi er cheddarkaas over en wat paprikapoeder en bak de tortilla’s ca. 10 minuten in een voorverwarmde oven op ca. 200 graden
Bereiding Guacamole:
- Leg de avocado in een kom en plek deze met een vork
- Roer de overige ingrediënten erdoor en klop deze stevig door elkaar tot je een papje krijgt
Bereiding overige:
- Kook de rijst volgens aanwijzingen op het pak
- Laat intussen de maïs warm worden, voeg er naar wens koriander, peterselie en paprikapoeder door en laat deze zachtjes op staan
Opdienen:
- Leg een tortilla op het bord
- Doe er een schepje rijst bij
- Leg de maïs tegenover de rijst en daarnaast een schepje ijsbergsla
- Verdeel de Guacamole over de burrito’s en doe daarover heen een schep zure room (deze kunt u ook tegen de burrito’s – in het midden van het bord – scheppen, zodat u rijst en maïs kunt verdelen door de saus
- Optioneel kunt u een drie peper mix bijvoegen die een heerlijk pittige smaak geeft aan het gerecht.
Eet smakelijk.
© 2012 - 2024 Edwin666, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Eetcultuur: MexicoDe eetcultuur in Mexico is zeer oud en van oorsprong Indiaans. Later zijn er Europese ingrediënten aan de keuken toegevo…
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.