Mexicaanse burrito’s

Een van de bekendste Mexicaanse gerechten is Chili con carne. Naast Enchilada’s en Taco’s zijn er ook burrito’s. Een gerecht van tortilla’s gevuld met vlees en heerlijk milde pittigheid. Geserveerd bij het gerecht is de Guacamole en zure room, een heerlijk combinatie en een traktatie voor iedereen die eens iets anders wil eten.

Ingrediënten voor 4 personen:

[OLIST]4 ronde (bloem)tortilla’s
125 gram geraspte cheddar kaas
Gemalen paprikapoeder
180 ml zure room
Verse koriander
1 blik maïs (of voor afwisseling kleine zoete maïskolven)
300 gram rijst
Peterselie
Gesneden ijsbergsla
[/OLIST]

Ingrediënten voor de gehaktvulling:

[OLIST]500 gram gehakt (u kunt ook runderreepjes gebruiken)
Olijfolie
1 middelgrote ui
1 teentje knoflook
Taco-kruidenmix zakje
300 gram rode kidneybonen[/OLIST]

Ingrediënten voor Guacamole:

[OLIST]1 grote avocado
1 kleine ui gesnipperd
2 theelepels citroensap
Enkele druppels tabasco
1 kleine tomaat (gehakt)
Naar wens Jalapino[/OLIST]

Bereiding vulling:

  • Verwarm wat olijfolie in een middelgrote pan op hoog vuur
  • Voeg het gehakt toe en bak het bruin
  • Snipper de ui en knoflook en voeg deze toe
  • Fruit de ui tot het hij zacht is
  • Voeg de tomatenblokjes toe, de tacokruidenmix (zie verpakking) en de kidneybonen
  • Laat dit ca. 15 minuten zonder deksel zachtjes koken tot het dik wordt
  • Maakt de tortilla’s rondom vochtig en verdeel het mengel over de tortilla’s
  • Rol ze op, leg ze in een ovenschaal en prik ze vast met satéstokjes, zodat ze niet open vouwen
  • Strooi er cheddarkaas over en wat paprikapoeder en bak de tortilla’s ca. 10 minuten in een voorverwarmde oven op ca. 200 graden

Bereiding Guacamole:

  • Leg de avocado in een kom en plek deze met een vork
  • Roer de overige ingrediënten erdoor en klop deze stevig door elkaar tot je een papje krijgt

Bereiding overige:

  • Kook de rijst volgens aanwijzingen op het pak
  • Laat intussen de maïs warm worden, voeg er naar wens koriander, peterselie en paprikapoeder door en laat deze zachtjes op staan

Opdienen:

  • Leg een tortilla op het bord
  • Doe er een schepje rijst bij
  • Leg de maïs tegenover de rijst en daarnaast een schepje ijsbergsla
  • Verdeel de Guacamole over de burrito’s en doe daarover heen een schep zure room (deze kunt u ook tegen de burrito’s – in het midden van het bord – scheppen, zodat u rijst en maïs kunt verdelen door de saus
  • Optioneel kunt u een drie peper mix bijvoegen die een heerlijk pittige smaak geeft aan het gerecht.

Eet smakelijk.
© 2012 - 2025 Edwin666, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Vanaf 2021 is InfoNu gestopt met het publiceren van nieuwe artikelen. Het bestaande artikelbestand blijft beschikbaar, maar wordt niet meer geactualiseerd.