Wat te doen met... Kruidenkaas!
Met kruidenkaas kan je heel wat meer doen dan de meeste mensen denken. Combineer het met wraps, roggebrood of rookvlees en je hebt simpele, maar toch heerlijke hapjes! Tijd om dit maar eens aan iedereen uit te leggen dacht ik zo :)
Wraps met kruidenkaas!
Ingrediënten
- Wraps
- Kruidenkaas (smeerbaar natuurlijk)
- Ham
- Sla
Lust je geen vlees of ben je vegetariër dan kan het eventueel ook zonder ham. Lust je alleen geen ham dan kan je die natuurlijk ook vervangen door zalm of iets anders als bijvoorbeeld salami.
Wat moet je doen?
Nou het is heel simpel, je begint eerst om de bovenkant van de wrap in te smeren met kruidenkaas. Doe dit zeker niet te dun, er mag best wel wat op.
Daarna leg je er de plakjes ham bovenop, meestal zullen dat er zo'n 3 per wrap zijn.
Als laatste komt er nog een laag met sla bovenop.
Rol de wrap dan op en pak hem in met folie zodat hij niet meteen weer uitrolt.
Hierna leg je de wrap(s) in de koelkast zodat ze op kunnen stijven. Het handigst is het als je de hapjes een avond van tevoren klaarmaakt zodat ze de hele nacht in de koelkast kunnen. Korter kan ook, maar dan heb je wel eerder de kans dat de wraps weer uit elkaar vallen zodra je het folie eraf haalt.
Als het folie eraf is kun je de wraps in stukjes snijden, eigenlijk een soort hele dikke plakken.
Als laatste kan je er eventueel nog een stokje doorsteken en je hapjes zijn klaar!
Roggenbrood met kruidenkaas
Ingrediënten
- Kleine plakjes roggenbrood
- Kruidenkaas
Wat moet je doen?
Iets wat nog veel simpeler is en iedereen kan maken zijn stukjes roggenbrood met kruidenkaas.
Neem een plak roggenbrood en smeer hier een hele dikke laag kruidenkaas op. Doe dit nog een keer en leg als laatste nog een plak roggenbrood daarbovenop. Hierdoor krijg je een soort sandwich idee. Snij nu vierkantjes uit de stapel zodat er een soort langwerpige blokjes ontstaan. Klaar zijn de volgende hapjes met kruidenkaas!
Rookvlees met kruidenkaas
Ingrediënten
- Plakjes rookvlees
- Kruidenkaas
Wat moet je doen?
Als derde hapjesronde hebben we rookvlees met kruidenkaas.
Smeer de plakjes rookvlees dik in met kruidenkaas en rol ze op.
Hier doe je ook weer folie omheen en laat het opstijven in de koelkast.
Na een poosje uit de koelkast halen, in plakken snijden, een stokje erdoor en serveren maar!
Op deze 3 recepten zijn natuurlijk veel variaties te maken, dit zijn in ieder geval de basisprincipes. Veel succes ermee!