Wat te doen met... Kruidenkaas!

Met kruidenkaas kan je heel wat meer doen dan de meeste mensen denken. Combineer het met wraps, roggebrood of rookvlees en je hebt simpele, maar toch heerlijke hapjes! Tijd om dit maar eens aan iedereen uit te leggen dacht ik zo :)

Wraps met kruidenkaas!

Ingrediënten

  • Wraps
  • Kruidenkaas (smeerbaar natuurlijk)
  • Ham
  • Sla
Lust je geen vlees of ben je vegetariër dan kan het eventueel ook zonder ham. Lust je alleen geen ham dan kan je die natuurlijk ook vervangen door zalm of iets anders als bijvoorbeeld salami.

Wat moet je doen?

Nou het is heel simpel, je begint eerst om de bovenkant van de wrap in te smeren met kruidenkaas. Doe dit zeker niet te dun, er mag best wel wat op.
Daarna leg je er de plakjes ham bovenop, meestal zullen dat er zo'n 3 per wrap zijn.
Als laatste komt er nog een laag met sla bovenop.
Rol de wrap dan op en pak hem in met folie zodat hij niet meteen weer uitrolt.
Hierna leg je de wrap(s) in de koelkast zodat ze op kunnen stijven. Het handigst is het als je de hapjes een avond van tevoren klaarmaakt zodat ze de hele nacht in de koelkast kunnen. Korter kan ook, maar dan heb je wel eerder de kans dat de wraps weer uit elkaar vallen zodra je het folie eraf haalt.
Als het folie eraf is kun je de wraps in stukjes snijden, eigenlijk een soort hele dikke plakken.
Als laatste kan je er eventueel nog een stokje doorsteken en je hapjes zijn klaar!

Roggenbrood met kruidenkaas

Ingrediënten

  • Kleine plakjes roggenbrood
  • Kruidenkaas

Wat moet je doen?

Iets wat nog veel simpeler is en iedereen kan maken zijn stukjes roggenbrood met kruidenkaas.
Neem een plak roggenbrood en smeer hier een hele dikke laag kruidenkaas op. Doe dit nog een keer en leg als laatste nog een plak roggenbrood daarbovenop. Hierdoor krijg je een soort sandwich idee. Snij nu vierkantjes uit de stapel zodat er een soort langwerpige blokjes ontstaan. Klaar zijn de volgende hapjes met kruidenkaas!

Rookvlees met kruidenkaas

Ingrediënten

  • Plakjes rookvlees
  • Kruidenkaas

Wat moet je doen?

Als derde hapjesronde hebben we rookvlees met kruidenkaas.
Smeer de plakjes rookvlees dik in met kruidenkaas en rol ze op.
Hier doe je ook weer folie omheen en laat het opstijven in de koelkast.
Na een poosje uit de koelkast halen, in plakken snijden, een stokje erdoor en serveren maar!

Op deze 3 recepten zijn natuurlijk veel variaties te maken, dit zijn in ieder geval de basisprincipes. Veel succes ermee!
© 2011 - 2024 Marleentj1, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Kids koken zelfVier leuke gerechtjes voor kinderen om zelf te maken, of met een klein beetje hulp van papa of mama.
Verschillende broodjes kaasVerschillende broodjes kaasHet lijkt zo eenvoudig en oer Hollands ... de lunch is een broodje kaas. Maar een broodje kaas kan ook anders en toch ee…
Lekkere en eenvoudige hapjes voor de verjaardagLekkere en eenvoudige hapjes voor de verjaardagBlokjes kaas en borrelnootjes doen het op een verjaardag altijd erg goed. Toch kan het heel leuk zijn om eens iets ander…
Vier heerlijke tosti'sHeeft u ook weleens zin in een lekker maar niet te moeilijke of uitgebreide hap. Dan zijn tosti's een heerlijke manier o…

Tapas hapjes met kaasTapas hapjes met kaasTapas word ook in Nederland steeds meer bekend. Hier vind je makkelijke recepten voor tapas met kaas. Ook erg leuk en le…
Lekkere zoete toetjesLekkere zoete toetjesNederland is wel een toetjes land, je kunt het zo gek niet bedenken of het is er wel. Zelf maken kan ook een optie zijn…
Marleentj1 (5 artikelen)
Gepubliceerd: 25-08-2011
Rubriek: Eten en Drinken
Subrubriek: Recepten
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.