Snelle en gemakkelijke recepten voor studenten
Als student heb je vaak een druk en turbulent leven. Het koken van een goede, gezonde maaltijd schiet er dan vaak bij in. Er wordt dan vaak gekozen voor een pizza, ovenmaaltijd of een portie chinees. Het is daarom goed om te beseffen dat koken voor jezelf of voor anderen niet altijd slecht en tijdrovend hoeft te zijn. Hierbij een aantal gemakkelijk te maken recepten voor studenten en andere mensen met weinig tijd voor zichzelf.
Pesto Pasta
Benodigdheden:
- Macaroni (125-150 gram per persoon)
- Pesto Rosso (één potje van 130 gram per twee personen)
- Een blikje tonijn (één blikje kan zowel voor één of twee personen voldoende zijn)
- Eventueel rode paprika en champignons
Recept: Kook de macaroni volgens de aangegeven manier op de verpakking. Giet de macaroni af als deze klaar is en zet de pan terug op het gasfornuis. Zet het gas laag en roer de macaroni even goed om. Roer hierna (met het fornuis nog aan) de pesto rosso en de tonijn (uitgelekt) door de macaroni. Neem tonijn gedrenkt in olijfolie voor een vettigere, fijnere smaak. Zorg dat de pesto rosso en de tonijn gelijkmatig door de macaroni zijn geroerd. Om de pasta met groente aan te vullen, kan gekozen worden voor het opbakken van champignons en rode paprika. Meng deze groenten door de pasta heen. Ook ongebakken paprika is hier lekker bij. Serveer de pasta met strooikaas. De pasta is geschikt voor 1 tot 4 personen.
Preitaart
Benodigdheden:
- Een taartvorm of ovenschaal
- Één pakje bladerdeeg (met tien plakken bladerdeeg)
- Één zakje prei of 400 gram verse prei
- Ongeveer 250 gram hamblokjes
- 3 eieren
- Een zakje gemalen kaas
- Crème Fraîche (125 gram)
- Boter
Recept: Zorg er allereerst voor dat de oven wordt voorverwarmd op ongeveer 220 graden. Neem nu de ovenschaal of taartvorm en vet deze in met een flinke laag boter. Haal vijf plakken bladerdeeg uit het pakje, de rest kan terug de vriezer in. Laat het bladerdeeg een beetje ontdooien en plaats ze daarna in de taartvorm. Zorg ervoor dat de bodem helemaal bedekt is en dat er een mooie rand ontstaat. Prik gaatjes in het deeg. Fruit hierna de prei een aantal minuten in de pan. Hierbij kun je, naar believen, andere ingrediënten toevoegen. Denk hierbij aan champignons, uien of paprika. Laat de hamblokjes ook eventjes mee bakken. Maak ondertussen de saus klaar. Klop hiervoor de eieren los en voeg hierbij ongeveer 50 gram kaas en het bakje crème fraîche. Gooi hierna het preimengsel in de taartvorm en giet hier de saus voorzichtig overheen. Strooi nu de rest van de kaas over de taart. Zet de taart ongeveer 25-30 minuten in de oven, de bovenkant van de taart moet mooi bruin worden. De taart is geschikt voor 3 tot 4 personen
Spinazie Pasta
Benodigdheden:
- Een pak spinazie a la crème uit de diepvries
- 250 ham blokjes of spekjes
- Een pakje kruidenkaas van ongeveer 200 gram
- Een pak pasta (maakt niet uit welke soort, 125-150 gram per persoon)
- Champignons
- Cashewnoten
Recept: Laat ongeveer 300 gram (ligt aan het aantal personen) spinazie in een pan smelten. Zorg ervoor dat de spinazie niet aanbrand nu het nog bevroren is, roer dus goed om. Kook ondertussen de gekozen pasta volgens de bereidingswijze op de verpakking. Als de spinazie gesmolten is, moet de kruidenkaas in zijn geheel aan het mengsel worden toegevoegd. De ham- of spekblokjes en de champignons kunnen worden opgebakken, dit hoeft niet. Voeg beide ingrediënten toe aan de spinazie. Blijf goed roeren. Giet de pasta af als deze klaar is en meng het geheel door het spinaziemengsel. Beide kunnen ook apart geserveerd worden. Strooi als laatste de cashewnoten over de pasta. Dit recept is geschikt voor 1 tot 6 personen.
Pasta met groene Pesto en Broccoli
Benodigdheden:
- Een ovenschaal
- Groene Pesto
- Een stronk broccoli (grote afhankelijk van het aantal personen)
- Een pak pasta (Penne Rigators of Farfalle aanbevolen)
- Een pakje hamblokjes of spekjes
- Een zakje strooikaas
- Een pakje crème fraîche (200 gram)
Recept: Verwarm de oven voor op ongeveer 220 graden. Zorg hierna voor een grote kookpan. Kook hierin de pasta volgens de verpakking, maar probeer het stevig te houden. Maak ondertussen de broccoli klaar en kook deze ongeveer 5 minuten mee met de pasta (in één pan). Strooi ondertussen een deel van de kaas in de ovenschaal, voeg hierbij de crème fraîche en een potje groene pesto. Laat de kaas smelten (bijvoorbeeld boven de kookpan) en roer het geheel goed door elkaar. Voeg hierna de pasta en de broccoli toe (dus in de ovenschaal) en voeg ook de ham- of spekblokjes toe. Roer dit geheel door elkaar en voeg de laatste kaas toe. Zet dit geheel in de oven, ongeveer 5-6 minuten. Serveer in de ovenschaal. Dit recept is geschikt voor 2 tot 4 personen.