Alles uit de grillpan! - vlees,aardappels, groente, tortilla

Alles uit de grillpan! - vlees,aardappels, groente, tortilla Eten uit de grillpan is over het algemeen snel klaar & gezond! Bovendien kunnen zo goed als alle onderdelen die nodig zijn voor een volwaardige maaltijd, op de grill! Bereid in 10 minuten uw vlees, aardappels en groenten. De grillpan is geschikt voor het bereiden van allerlei soorten eten, men kan er zowel vlees, vis als groenten in bereiden. De grillpan komt voor in verschillende vormen en maten, dus ook hier voor ieder wat wils.

De grillpan wordt vaak gemaakt van gietijzer, dit materiaal kan extreem heet worden. Verder is de bodem van de grillpan altijd geribbeld, zodat het vocht van het te bereide product wegloopt. Het product zelf wordt daardoor heter en schroeit op deze manier nog sneller dicht.

Hieronder bespreken we de verschillende onderdelen van een maaltijd. Het betreft slechts voorbeeld recepten, u kunt naar believe variëren met kruiden en groenten.

Spiesjes van varkensvlees met rozemarijn (80kcal per stokje)

Benodigdheden (voor 8 personen)

  • 600 gram varkensfilet
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 bolletjes kardemom
  • 2 theelepels venkelzaad
  • 2 theelepels korianderzaad
  • Peper uit de molen
  • 1 theelepel kaneel
  • 8 grote takken rozemarijn

  1. Snij de filet in blokjes van 2 bij 2 centimeter.
  2. Haal de schil van de knoflook en hak de knoflook fijn.
  3. Vermaal de kardemombolletjes, waarbij je de schil verwijdert.
  4. Meng de knoflook, kardemom, het venkelzaad en het korianderzaad met elkaar. Als dit alles goed gemengd is meng je ook de kaneel erdoor.
  5. Verwijder de naalden van de rozemarijnstokjes, zodat alleen de naalden aan de top er nog aanzitten.
  6. Hak 2 theelepels van de naalden fijn en meng ze door het knoflookmengsel.
  7. Marineer de vleesblokjes in het knoflookmengsel.
  8. Doe de vleesblokjes vervolgens op de rozemarijntakjes. Hou hierbij 4 blokjes vlees per tak aan.
  9. Leg de spiesjes op een groot bord en dek ze af met vershoudfolie. Zet het bord voor 3 a 4 uur weg in de koelkast.
  10. Grill de spiesjes in 8 minuten gaar.

Aardappeltjes op de grill (129 kcal per persoon)

Benodigdheden (hoeveelheden voor 10 personen)

  • 800 gram kleine, vastkokende aardappeltjes of krieltjes uit de supermarkt
  • 400 gram paprika, zowel gele als rode paprika
  • 100 gram rucola
  • Een bosje basilicum
  • Zout
  • Peper
  • 8 eetlepels olijfolie

  1. Was de aardappels en kook ze, ongeschild, in water met zout.
  2. Maak intussen de paprika’s schoon en snijd ze in kleine blokjes of reepjes.
  3. Hak de rucola en basilicum grof.
  4. Pel de schil van de aardappels af.
  5. Verhit 4 eetlepels olie in de grillpan. Gril hierin de helft van de aardappeltjes tot ze knapperig en lichtbruin zijn.
  6. Voeg de helft van de paprika toe en gril deze nog 4 a 5 minuten mee.
  7. Voeg peper en zout naar smaak toe.
  8. Verdeel de helft van de rucola en basilicum over de aardappels.
  9. Doe hetzelfde met de tweede helft van de ingrediënten.

Pikante tortilla’s van de grill

Benodigdheden (voor 8 personen)

  • 6 tortilla’s
  • 300 gram gebraden kalkoenborst
  • 1 avocado
  • 6 groene pepertjes
  • 1 radijsje
  • 1 rode paprika
  • 50 gram crème fraîche

  1. Snij de kalkoenborst in acht gelijke stukken van 2 centimeter dikte.
  2. Pel de avocado en snij hem in reepjes.
  3. Verwijder de steeltjes van de groene pepers.
  4. Snij de radijs door midden. Snij beide helften nogmaals in zessen.
  5. Maak de paprika schoon en snij hem in reepjes van 1 centimeter breed.
  6. Smeer de tortilla’s in met de crème fraîche.
  7. Verdeel alle ingrediënten gelijkmatig over de zes tortilla’s.
  8. Rol de tortilla’s dicht en houdt hem dicht met tandenstokers.
  9. Grill de tortilla’s in 5 minuten gaar. De pan hoeft hierbij niet té heet te zijn (middelhoog vuur is goed).
  10. Snij de tortilla’s in gelijke stukken en serveer.

Boterzachte mais & andere groenten

Benodigdheden (voor 8 personen)

  • 4 verse maïskolven
  • 1 liter melk
  • 100 gram boter
  • 2 theelepels zout
  • 2 eetlepels suiker
  • Peper naar smaak
  • Groenten naar keuze, zoals courgette, aubergine, tomaat, uien in ringen, paddestoelen.

  1. Doe de melk, boter, zout, suiker en peper in een pan. Leng aan met 2 liter water.
  2. Breng de melk aan de kook.
  3. Halveer de maïskolven in de lengte door en leg ze in de pan met de melk.
  4. Laat de maïs in 40 minuten garen. Zet het vuur daarbij zo hoog dat de melk net kookt.
  5. Als de maïs gaar is leg je ze 6 tot 10 minuten in de grillpan, samen met de andere groenten.
© 2011 - 2024 M_ichje, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Welke groente is in welke maand vers?Deze groentekalender geeft aan welke groente in welke maand fris in de supermarkt of bij de groenteboer te vinden zijn.…
Tortilla de Berenjena of Omelet met Aubergine (Spaans)De aardappel, de tomaat en de aubergine behoren tot de nachtschadefamilie. Deze planten bevatten een sterk ontzurend kar…
Calorieën in je avondeten: vlees, vis en groenteCalorieën in je avondeten: vlees, vis en groenteDe kern van alle diëten (Sonja Bakker, Atkins etc) is minder calorieën innemen dan je verbruikt. Je kan dus zelf afvalle…
10 heerlijke gegrilde groenten10 heerlijke gegrilde groentenGroente grillen zorgt ervoor dat de groente veel lekkerder smaakt dan wanneer hij gekookt is. Van gekookte broccoli is h…

Recept voor Chocoladetruffels en KoggetjesRecept voor Chocoladetruffels en KoggetjesKom je wel eens bij de banketbakker en je ziet dan die koggetjes of die chocoladetruffels liggen en wil je die zelf thui…
Bonbons maken: receptBonbons maken: receptBonbons: wie houdt er nou niet van? Er zijn diverse workshops om bonbons te maken, maar je kan ook thuis aan de slag gaa…
Bronnen en referenties
  • http://www.livingathome.de/essen_geniessen/specials/outdoor/grill-rezepte/
  • http://www.kookwinkel.nl/webshop/17275-grillpan.asp
M_ichje (113 artikelen)
Gepubliceerd: 16-07-2011
Rubriek: Eten en Drinken
Subrubriek: Recepten
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.