InfoNu.nl > Eten en Drinken > Recepten > Tortilla de Berenjena of Omelet met Aubergine (Spaans)

Tortilla de Berenjena of Omelet met Aubergine (Spaans)

De aardappel, de tomaat en de aubergine behoren tot de nachtschadefamilie. Deze planten bevatten een sterk ontzurend karakter, dus ze zijn heel gezond. Ze compenseren een teveel aan zuur in ons lichaam dat is ontstaan door het eten van overmatig vlees, vis, zuivel en vet. Dus voor zowel vegetariërs als niet-vegetariërs is dit een heel goede keuze omdat ze zorgen voor een goede balans in ons lichaam.

Recept van Tortilla de Berenjena

Omelet met Aubergine

Deze Tortilla de Berenjena of Omelet met Aubergine is niet zo dik als een gewone Tortilla de Patatas omdat de aubergine, tomaten en pepers behoorlijk inkoken. Het is ideaal bovenop een stukje Chapata Brood of als vulling tussen een dubbele boterham en het is ook een heerlijke tapa.

Ingrediënten voor 1 Tortilla de Berenjena

  • 1 rode ronde paprika
  • 1 groene ronde paprika (je kan deze peper ook vervangen door 2 lange groene pepers)
  • 4 eetlepels extra virgen olijfolie
  • 1/4 van een grote ui of 1 klein uitje heel fijn gesneden
  • 3 gemiddelde tomaten, van de zaadlijsten ontdaan (deze bewaren we voor de tomatensoep), geschild (indien je bio tomaten gebruikt kun je ook de schillen invriezen, deze zijn heerlijk voor bij de visbouillon) en in stukjes gesneden
  • 1 kleine aubergine geschild en in kleine blokjes gesneden
  • 6 gemiddelde eieren
  • 1/2 theelepel zout

Bereiding van de Omelet met Aubergine

Gril de pepers voor de Tortilla de Berenjena onder de grill of boven een vuur op het gasfornuis of barbecue. Draai ze regelmatig om totdat de paprika´s aan alle kanten zwart zijn. Dit duurt ongeveer 25 tot 30 minuten. Leg de pepers op een bord om af te koelen maar doe er wel een deksel op. Wanneer ze genoeg zijn afgekoeld ontdoe je de paprika´s van hun zwarte schil, hun zaadlijsten en zaad en snij je deze in lange dunne repen.

Verwarm 2 soeplepels olijfolie in een braadpan of tortilla-pan op een middelmatig vuur en sauteer de ui. Voeg de tomaten, paprika´s en aubergine toe en stoof alles totdat de aubergine zacht genoeg is en het meeste vocht verdampt is. Dit duurt ongeveer 15 minuten.

Doe de 6 eieren in een kom en klop ze op totdat je een mooi lichtgele kleur bekomt. Wanneer alle groenten gaar zijn doe je ze bij de eieren in de kom. Veeg de pan uit met keukenpapier en doe 1 soeplepel olijfolie erin en verwarm deze olijfolie. Voeg daarna de ei-en groentemix toe en laat koken op een zacht vuurtje.

Wanneer je een tortilla pan gebruikt voor de Tortilla de Berenjena te bereiden, dan doe je na ongeveer 15 minuten de tweede pan erbovenop. Bij een gewone pan kan je een spatdeksel gebruiken of een ander deksel. Als de tortilla bijna gaar is, dan draai je de tortilla pan om, om aan de andere kant ook bruin te bakken. Bij een gewone pan laat je de tortilla op een bord glijden om hem dan omgekeerd terug in de pan te doen. Na ongeveer 3 minuten is ook deze kant bruin geworden en laat je hem op een mooi bord glijden.

Van deze Tortilla de Berenjena kan je een heerlijke koude tapa maken. Het is verkoelend in de zomer en toch heb je als tapa genoeg gegeten door de vele eiwitten die in het voedsel aanwezig zijn. Met een frisse cerveza of biertje is het genieten vanaf de eerste minuut!

¡Que aproveche! Smakelijk!
© 2009 - 2019 Gertrudis, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Tapas steeds populairderTapas worden steeds populairder en naast de restaurants zijn er in de winkels ook kant-en-klare Tapas pakketten te koop.…
Twee heerlijke Spaanse tapas receptenTwee heerlijke Spaanse tapas receptenTwee heerlijke tapas voor vier personen. Een met cherrytomaatjes en olijven, en de andere met paprika en chorizo! Geniet…
Tortilla stap voor stapWe worden tegenwoordig om de oren geslagen met alle mogelijke kookprogramma’s. Koken is in en alle soorten van koks make…
De Spaanse omelet en de tortillapanDe Spaanse omelet en de tortillapanDe beroemde en traditionele Spaanse aardappel omelet – tortilla Española - is gemakkelijk zelf te maken! De omelet is ve…
Alles uit de grillpan! - vlees,aardappels, groente, tortillaAlles uit de grillpan! - vlees,aardappels, groente, tortillaEten uit de grillpan is over het algemeen snel klaar & gezond! Bovendien kunnen zo goed als alle onderdelen die nodig zi…

Reageer op het artikel "Tortilla de Berenjena of Omelet met Aubergine (Spaans)"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Gertrudis
Gepubliceerd: 25-09-2009
Rubriek: Eten en Drinken
Subrubriek: Recepten
Schrijf mee!