Tortilla de Berenjena of Omelet met Aubergine (Spaans)
De aardappel, de tomaat en de aubergine behoren tot de nachtschadefamilie. Deze planten bevatten een sterk ontzurend karakter, dus ze zijn heel gezond. Ze compenseren een teveel aan zuur in ons lichaam dat is ontstaan door het eten van overmatig vlees, vis, zuivel en vet. Dus voor zowel vegetariërs als niet-vegetariërs is dit een heel goede keuze omdat ze zorgen voor een goede balans in ons lichaam.
Recept van Tortilla de Berenjena
Omelet met Aubergine
Deze Tortilla de Berenjena of Omelet met Aubergine is niet zo dik als een gewone Tortilla de Patatas omdat de aubergine, tomaten en pepers behoorlijk inkoken. Het is ideaal bovenop een stukje Chapata Brood of als vulling tussen een dubbele boterham en het is ook een heerlijke
tapa.
Ingrediënten voor 1 Tortilla de Berenjena
- 1 rode ronde paprika
- 1 groene ronde paprika (je kan deze peper ook vervangen door 2 lange groene pepers)
- 4 eetlepels extra virgen olijfolie
- 1/4 van een grote ui of 1 klein uitje heel fijn gesneden
- 3 gemiddelde tomaten, van de zaadlijsten ontdaan (deze bewaren we voor de tomatensoep), geschild (indien je bio tomaten gebruikt kun je ook de schillen invriezen, deze zijn heerlijk voor bij de visbouillon) en in stukjes gesneden
- 1 kleine aubergine geschild en in kleine blokjes gesneden
- 6 gemiddelde eieren
- 1/2 theelepel zout
Bereiding van de Omelet met Aubergine
Gril de pepers voor de
Tortilla de Berenjena onder de grill of boven een vuur op het gasfornuis of barbecue. Draai ze regelmatig om totdat de paprika´s aan alle kanten zwart zijn. Dit duurt ongeveer 25 tot 30 minuten. Leg de pepers op een bord om af te koelen maar doe er wel een deksel op. Wanneer ze genoeg zijn afgekoeld ontdoe je de paprika´s van hun zwarte schil, hun zaadlijsten en zaad en snij je deze in lange dunne repen.
Verwarm 2 soeplepels
olijfolie in een braadpan of tortilla-pan op een middelmatig vuur en sauteer de ui. Voeg de tomaten,
paprika´s en
aubergine toe en stoof alles totdat de aubergine zacht genoeg is en het meeste vocht verdampt is. Dit duurt ongeveer 15 minuten.
Doe de 6 eieren in een kom en klop ze op totdat je een mooi lichtgele kleur bekomt. Wanneer alle groenten gaar zijn doe je ze bij de eieren in de kom. Veeg de pan uit met keukenpapier en doe 1 soeplepel
olijfolie erin en verwarm deze olijfolie. Voeg daarna de ei-en groentemix toe en laat koken op een zacht vuurtje.
Wanneer je een tortilla pan gebruikt voor de
Tortilla de Berenjena te bereiden, dan doe je na ongeveer 15 minuten de tweede pan erbovenop. Bij een gewone pan kan je een spatdeksel gebruiken of een ander deksel. Als de
tortilla bijna gaar is, dan draai je de tortilla pan om, om aan de andere kant ook bruin te bakken. Bij een gewone pan laat je de tortilla op een bord glijden om hem dan omgekeerd terug in de pan te doen. Na ongeveer 3 minuten is ook deze kant bruin geworden en laat je hem op een mooi bord glijden.
Van deze
Tortilla de Berenjena kan je een heerlijke koude
tapa maken. Het is verkoelend in de zomer en toch heb je als tapa genoeg gegeten door de vele eiwitten die in het voedsel aanwezig zijn. Met een frisse cerveza of biertje is het genieten vanaf de eerste minuut!
¡Que aproveche! Smakelijk!