Fruithapjes voor baby's

Fruithapjes voor baby's Het is zo ver! Je baby mag zijn of haar eerste hapjes! Natuurlijk wil jij jouw kind het beste van het beste geven en vers is natuurlijk het lekkerst en het gezondst. Hier staan fruithapjes die lekker, gezond maar ook afwisselend zijn zodat je kindje zoveel mogelijk smaken leert kennen en een brede smaakontwikkeling krijgt. Ook als je al een tijdje bezig bent met hapjes staan hier voor jou misschien nog leuke ideëen tussen. Als jouw baby flesvoeding krijgt kun je al met 4 maanden beginnen met het geven van bijvoeding. Bij borstvoeding is dat een ander verhaal. Je kan beter wachten met bijvoeden als je borstvoeding geeft tot je kindje 6 maanden oud is. Pas na 6 maanden zijn de darmen uitgerijpt en kunnen ze ander voedsel dan borstvoeding leren verdragen. Als er allergie in de familie voorkomt dan is het zeker goed om te wachten tot die 6 maanden grens.

Vanaf 4 maanden

Bananenprakje

Ingrediënten:
 • 1 kwart banaan of 1 half kinderbanaantje
 • 1 scheutje jus d'orange (vers of uit pak)
 • een kwart babyliga of een kwart beschuit

Bereiding:
Doe de banaan in plakjes samen met het scheutje jus d'orange in een bordje. Verkruimel de babyliga of het beschuit met je handen fijn in het bordje. Prak dit alles tot een egale massa en klaar is het hapje.

Verse appelmoes

Ingrediënten:
 • 1 à 2 zoete appels

Bereiding:
Schil de appel(s) en verwijder het klokhuis. Schil de overgebleven stukken in kleine stukjes. Doe de stukjes appel in een pan met een laagje water en laat dit ongeveer 10 min door koken. Haal de appel uit de pan en pureer het nog even voor de zekerheid met een vork of een mixer. Er is een gladde substantie appelmoes overgebleven. Laat het even afkoelen en zet het indien gewenst in de koelkast en klaar is jouw verse appelmoes.

Tip: Maak extra veel zodat jullie zelf ook heerlijke verse appelmoes hebben en voeg achteraf kaneel en suiker aan jullie deel toe.

Perenhapje met een vleugje appel.

Ingrediënten:
 • 1 peer
 • een kwart babyliga of 1 kwart beschuit
 • 1 scheutje ongezoete appelsap

Bereiding:
Schil de peer en snij hem in kleine stukjes. Mix de peer tot een gladde massa met een staafmixer en voeg ondertussen de appelsap toe. Verkruimel de babyliga of het beschuit en prak/mix dit er doorheen en klaar is je hapje!

Zoete mangomoes.

Ingrediënten:
 • 1 mango

Bereiding:
Schil de mango en snij hem in kleine stukjes. Doe de stukjes mango in een pan met een laagje water en laat dit ongeveer 10 min door koken. Haal de mango uit de pan en pureer het nog even voor de zekerheid met een vork of een mixer. Er is een gladde substantie mangomoes overgebleven. Laat het even afkoelen en zet het indien gewenst in de koelkast en klaar is jouw verse mangomoes.

Vanaf 6 maanden

Perzikpuree

Ingrediënten:
 • 1 à 2 verse perzikken

Bereiding:
Schil de perzik en snij hem in tweeën. Verwijder de pit. Snij de perzik in kleine stukjes en prak of mix de stukjes perzikpuree. Klaar is de perzikpuree.

Bananenpuree met een vleugje aardbei

Ingrediënten:
 • 1 halve banaan of 1 hele kinderbanaan
 • 2 à 3 aardbeien
 • 1 scheutje jus d'orange (vers of uit pak)
 • 1 halve babyliga of 1 halve beschuit

Bereiding:
Doe de banaan in plakjes samen met het scheutje jus d'orange in een bordje. Snij de aardbei in sneetjes en doe dit bij de banaan en jus d'orange. Verkruimel de babyliga of het beschuit met je handen fijn in het bordje. Prak dit alles tot een egale massa en klaar is het hapje.

Avocadopuree

Ingrediënten:
 • 1 avocado

Bereiding:
Schil de avocado en snij de avocado in kleine stukjes en prak of mix de stukjes avocadopuree. Klaar is de avocadopuree.

Papaya-bananen puree

Ingrediënten:
 • 1 kwart papaya
 • 1 halve banaan

Bereiding:
Snij de papaya door de helft en verwijder de donkere pitjes met een lepel. Schil het zachte fruit van de harde schil af, snij dit in kleine stukjes. Kook de kleine stukjes papaya in een pan met een laagje water voor ongeveer 4 minuten. Voeg de banaan in plakjes toe aan de pan met papaya en roer goed door. Mix het geheel tot je een egale fruitmassa over houdt. In de koelkast om te koelen en klaar is je hapje!

Voor oudere baby's kunnen dezelfde fruithapjes gemaakt worden maar dan met andere hoeveelheden. Je kan zelf oneindig variëren in de verschillende moesjes. Denk aan aardbei-appelmoes of mango-peermoes. Gewoon lekker proberen en je kindje krijgt alle smaken binnen!
© 2011 - 2023 Desperadoz, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Gezonde tussendoortjes voor baby's en jonge kinderenGezonde tussendoortjes voor baby's en jonge kinderenGezonde voeding is voor baby's en jonge kinderen erg belangrijk; zij moeten er namelijk van groeien en leren al op jonge…
Welke groente en fruit mag mijn baby?Welke groente en fruit mag mijn baby?Veel ouders verheugen zich op het eerste fruithapje, een ware mijlpaal! Vanaf ongeveer 6 maanden heeft je baby niet geno…
De voeding van je baby na vier maanden: Wat kun je geven?De voeding van je baby na vier maanden: Wat kun je geven?De eerste vier maanden heeft je baby alleen flesvoeding of borstvoeding nodig. Daarin zitten alle voedingstoffen die een…
Baby's eerste hapjeBaby's eerste hapjeZodra je kind kan en mag gaan eten zijn er tal van variatie's mogelijk. Je kunt zelf heerlijke en makkelijke hapjes voor…

Gemakkelijke borrelhapjes: Rookvlees met roomkaas en wrapsBent u de standaard hapjes zoals een stukje kaas, worst en een komkommer helemaal zat en wilt u eens wat unieks op tafel…
Vegetarische Italiaanse gerechten (antipasta)Vegetarische Italiaanse gerechten (antipasta)Italiaans is heerlijk om te eten en heel leuk om klaar te maken. Hier kunt u verschillende vegetarische gerechten vinden…
Bronnen en referenties
Desperadoz (8 artikelen)
Gepubliceerd: 21-06-2011
Rubriek: Eten en Drinken
Subrubriek: Recepten
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.