Lekkernijen die makkelijk te maken zijn!

Wilt u na het hoofdgerecht uw bezoek of u zelf verwennen met lekkernijen? Dan heb ik twee lekkere recepten, die u snel kunt maken. De lekkernijen zien er professioneel uit, maar waar u weinig moeite voor doet. Bovendien zijn ze super lekker van smaak!

Recept 1: Pennywafel rotsjes

De ingrediënten

  • 1 pot witte chocoladepasta(van ongeveer 400 gram)
  • 4 pakken pennywafels(samen 500gram)

Benodigdheden

  • Een hakapparaat of een bord en een kom
  • Een au bain-marie
  • Twee eetlepels
  • 1 of 2 dienblad(en)

Bereiding

  • Maal de pennywafels(niet al te fijn) met de maler of breek de pennywafels in stukjes en plaats het op het bord. Gebruik daarna de buitenkant van de kom om de pennywafels verder te malen
  • Smelt de chocoladepasta in de au bain-marie
  • Mix de gesmolten chocoladepasta samen met de gemalen pennywafels(let op! Voeg de pennywafels beetje bij beetje toe)
  • Schep met 1 eetlepel in het mengsel. Gebruik de andere eetlepel om de geschepte hoeveelheid te plaatsen op het dienblad. Dit herhaalt u tot dat het dienblad gevuld is. Zorg wel voor een klein beetje ruimte tussen de koekjes
  • Het dienblad plaatst u in de diepvries voor ongeveer een kwartier
  • Als het goed is, zijn de rotsjes hard geworden. Met behulp van een kaassnijder kunt u de rotsjes van het dienblad verwijderen
  • Om ervoor te zorgen dat de koekjes niet zacht worden, bewaart u deze in de koelkast of in de diepvries

Variatietip

U kunt bij het mengsel ook hazelnoten of pinda’s toevoegen!

Recept 2: choco-pinda koekjes

De ingrediënten

  • 500 gram ongezouten pinda’s (deze pinda’s moeten geroosterd zijn)
  • 1 pak theebiscuits(van ongeveer 200 gram)
  • 1 blik gecondenseerde melk( deze melk is zeer zoet en is verkrijgbaar in de supermarkt)
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 Theelepel kaneel
  • 400 gram witte chocolade
  • 100 gram melkchocolade
  • 1 Eetlepel olijfolie

Benodigdheden

  • Een mixer
  • Een au bain-marie
  • Blikkenopener
  • 1 dienblad
  • Doorzichtige folie
  • Deegroller
  • Theelepel
  • Eetlepel
  • Een mes dat goed snijd

Bereiding

  • Smelt de witte chocolade in au bain-marie en voeg er een eetlepel olijfolie toe (bij het smelten, moet u even roeren)
  • Ondertussen maalt u de pinda’s grof(dus niet al te fijn!)
  • Voeg de theebiscuits bij de noten toe en maal het geheel(ook de theebiscuits niet te fijn malen!)
  • Voeg de vanillesuiker en kaneel toe
  • Voeg de gecondenseerde melk toe ( doe dit beetje bij beetje!)
  • Roer het mengsel goed
  • Pak een dienblad en bedek deze met folie( het moet wel met 1 geheel stuk folie bedekt worden)
  • Smeer het gehele mengsel op het bedekte dienblad( smeer dit goed uit!)
  • Bedek het mengsel met een stuk folie
  • Met de deegroller rolt u het mengsel nogmaals goed uit op het dienblad, daarna haalt u de folie eraf
  • Pak de gesmolten witte chocolade en gebruik de helft om de bovenkant van het mengsel te bedekken
  • Plaats het dienblad in de koelkast, zodra de witte chocolade hard is mag u het weer uit de koelkast halen
  • Draai het geheel om en gebruik de rest van de witte chocolade om het mengsel van de onderkant te bedekken (als het goed is, moet dit makkelijk gaan door de folie die u daar geplaatst heeft)
  • Plaats het dienblad weer in de koelkast totdat de witte chocolade hard wordt
  • Bij het wachten smelt u de melkchocolade in een au bain-marie
  • Gebruik de melkchocolade voor de versiering op de witte chocolade(dit kan met een vork)
  • Stop het weer in de koelkast totdat de versiering hard wordt
  • Snijd daarna het geheel in verticale en horizontale lijnen. Hoe u dit doet kunt u zelf bepalen. U kunt voor vierkante vormpjes gaan of voor ruiter vormpjes.

Variatietip

De witte chocolade kunt u vervangen met melkchocolade. Voor de versiering gebruikt u dan weer
witte chocolade
.

Bewaartip

In de diepvries blijven beiden lekkernijen langer houdbaar!
© 2011 - 2024 Dominique10, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Rocky Road ChocoladeEen heerlijk recept voor iedere chocolade liefhebber. Heerlijk voor bij de koffie, of als traktatie bij ieder (kinder)fe…
Zelf pindarotsjes en chocoladeflikken makenZelf pindarotsjes en chocoladeflikken makenPindarotsjes en chocoladeflikken, veel mensen zijn er gek op. Melk, puur, extra puur of wit de één is nog lekkerder dan…
Chocolade receptenEen lekkere en leuke manier om je vrije dag door te komen? Geen probleem, hier is de oplossing. Het maken van een chocol…
Recept voor zelfgemaakte NutellaRecept voor zelfgemaakte NutellaNutella is de merknaam van de meest bekende hazelnootpasta voor op de boterham. De pasta werd in 1949 in Italie ontwikke…
Glutenvrije loempia's zelf bakken, succesvol nieuw receptLoempia's zijn zeer eenvoudig zelf te maken. Op het basisrecept kan eindeloos gevarieerd worden, een vulling van vis, vl…
Dominique10 (6 artikelen)
Gepubliceerd: 09-05-2011
Rubriek: Eten en Drinken
Subrubriek: Recepten
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.