Lekkernijen die makkelijk te maken zijn!
Wilt u na het hoofdgerecht uw bezoek of u zelf verwennen met lekkernijen? Dan heb ik twee lekkere recepten, die u snel kunt maken. De lekkernijen zien er professioneel uit, maar waar u weinig moeite voor doet. Bovendien zijn ze super lekker van smaak!
Recept 1: Pennywafel rotsjes
De ingrediënten
- 1 pot witte chocoladepasta(van ongeveer 400 gram)
- 4 pakken pennywafels(samen 500gram)
Benodigdheden
- Een hakapparaat of een bord en een kom
- Een au bain-marie
- Twee eetlepels
- 1 of 2 dienblad(en)
Bereiding
- Maal de pennywafels(niet al te fijn) met de maler of breek de pennywafels in stukjes en plaats het op het bord. Gebruik daarna de buitenkant van de kom om de pennywafels verder te malen
- Smelt de chocoladepasta in de au bain-marie
- Mix de gesmolten chocoladepasta samen met de gemalen pennywafels(let op! Voeg de pennywafels beetje bij beetje toe)
- Schep met 1 eetlepel in het mengsel. Gebruik de andere eetlepel om de geschepte hoeveelheid te plaatsen op het dienblad. Dit herhaalt u tot dat het dienblad gevuld is. Zorg wel voor een klein beetje ruimte tussen de koekjes
- Het dienblad plaatst u in de diepvries voor ongeveer een kwartier
- Als het goed is, zijn de rotsjes hard geworden. Met behulp van een kaassnijder kunt u de rotsjes van het dienblad verwijderen
- Om ervoor te zorgen dat de koekjes niet zacht worden, bewaart u deze in de koelkast of in de diepvries
Variatietip
U kunt bij het mengsel ook hazelnoten of pinda’s toevoegen!
Recept 2: choco-pinda koekjes
De ingrediënten
- 500 gram ongezouten pinda’s (deze pinda’s moeten geroosterd zijn)
- 1 pak theebiscuits(van ongeveer 200 gram)
- 1 blik gecondenseerde melk( deze melk is zeer zoet en is verkrijgbaar in de supermarkt)
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 Theelepel kaneel
- 400 gram witte chocolade
- 100 gram melkchocolade
- 1 Eetlepel olijfolie
Benodigdheden
- Een mixer
- Een au bain-marie
- Blikkenopener
- 1 dienblad
- Doorzichtige folie
- Deegroller
- Theelepel
- Eetlepel
- Een mes dat goed snijd
Bereiding
- Smelt de witte chocolade in au bain-marie en voeg er een eetlepel olijfolie toe (bij het smelten, moet u even roeren)
- Ondertussen maalt u de pinda’s grof(dus niet al te fijn!)
- Voeg de theebiscuits bij de noten toe en maal het geheel(ook de theebiscuits niet te fijn malen!)
- Voeg de vanillesuiker en kaneel toe
- Voeg de gecondenseerde melk toe ( doe dit beetje bij beetje!)
- Roer het mengsel goed
- Pak een dienblad en bedek deze met folie( het moet wel met 1 geheel stuk folie bedekt worden)
- Smeer het gehele mengsel op het bedekte dienblad( smeer dit goed uit!)
- Bedek het mengsel met een stuk folie
- Met de deegroller rolt u het mengsel nogmaals goed uit op het dienblad, daarna haalt u de folie eraf
- Pak de gesmolten witte chocolade en gebruik de helft om de bovenkant van het mengsel te bedekken
- Plaats het dienblad in de koelkast, zodra de witte chocolade hard is mag u het weer uit de koelkast halen
- Draai het geheel om en gebruik de rest van de witte chocolade om het mengsel van de onderkant te bedekken (als het goed is, moet dit makkelijk gaan door de folie die u daar geplaatst heeft)
- Plaats het dienblad weer in de koelkast totdat de witte chocolade hard wordt
- Bij het wachten smelt u de melkchocolade in een au bain-marie
- Gebruik de melkchocolade voor de versiering op de witte chocolade(dit kan met een vork)
- Stop het weer in de koelkast totdat de versiering hard wordt
- Snijd daarna het geheel in verticale en horizontale lijnen. Hoe u dit doet kunt u zelf bepalen. U kunt voor vierkante vormpjes gaan of voor ruiter vormpjes.
Variatietip
De witte chocolade kunt u vervangen met melkchocolade. Voor de versiering gebruikt u dan weer
witte chocolade.
Bewaartip
In de diepvries blijven beiden lekkernijen langer houdbaar!