Chocolade recepten
Een lekkere en leuke manier om je vrije dag door te komen? Geen probleem, hier is de oplossing. Het maken van een chocolade recepten. Altijd lekker en ook nog makkelijk/snel te bereiden.
Pindarotsjes
Benodigheden:
- 250 gram ongezouten pinda's
- 300 gram (melk/puur) chocolade
- evt. rozijnen
- bakpapier
Bereidingswijze:
Breek de chocolade in stukken, en doe ze in een bakje (GEEN PLASTIC)
Doe dit bakje in de mangnetron en zet hem op 600 W, of 900 w. of daar tussen in.
Laat dit bakje er 30 sec. in en roer er even door. Herhaal dit tot de chocolade vloeibaar is.
Ondertussen kan je de pinda's snijden in kleinere stukken (dit is niet noodzakelijk, maar kan handiger zijn)
Als je dit hebt gedaan, en de chocolade is vloeibaar, kan je de pinda's door de chocolade heen roeren. (en evt. de rozijnen ook)
Roer net zo lang tot dat je zeker weet dat alle pinda's onder de chocolade zitten.
Leg het bakpapier nu op een schaal en schep de chocolade met de pinda's er door heen in hoopjes op de schaal, zorg dat ze niet aan elkaar komen te zitten. Zet je chocolade-pindakoek nu in de vriezer of koelkast en wacht tot hij hard genoeg is om op te eten.
Tip: Lekker voor op verjaardagen in een schaaltje.
Lange vingers met chocolade
Benodigheden:
- een pak lange vingers
- 300 gram chocolade
- lange saté-prikkers
- bol piepschuim of een kartonnen doosje of klei
Bereidingswijze:
Breek de chocolade in stukken, en doe ze in een bakje (GEEN PLASTIC)
Doe dit bakje in de mangnetron en zet hem op 600 W, of 900 w. of daar tussen in.
Laat dit bakje er 30 sec. in en roer er even door. Herhaal dit tot de chocolade vloeibaar is.
Prik nu de lange saté-prikkers in de lange vingers en doop deze dan in de chocolade, totdat de lange vinger helemaal bedekt is. Prik dan de andere kant van de lange saté-prikker in de bol piepschuim of klei of het doosje. Laat de chocolade nu opdrogen.
Als de chocolade droog is heb je heerlijke chocolade lange vingers.
Tip: Ook leuk voor traktatie.
Chocolade-pindakoek
Benodigheden:
- 250 gram ongezouten pinda's
- 300 gram (melk/puur) chocolade
- evt. rozijnen
- bakpapier
Bereidingswijze:
Breek de chocolade in stukken, en doe ze in een bakje (GEEN PLASTIC)
Doe dit bakje in de mangnetron en zet hem op 600 W, of 900 w. of daar tussen in.
Laat dit bakje er 30 sec. in en roer er even door. Herhaal dit tot de chocolade vloeibaar is.
Ondertussen kan je de pinda's snijden in kleinere stukken (dit is niet noodzakelijk, maar kan handiger zijn)
Als je dit hebt gedaan, en de chocolade is vloeibaar, kan je de pinda's door de chocolade heen roeren. (en evt. de rozijnen ook)
Roer net zo lang tot dat je zeker weet dat alle pinda's onder de chocolade zitten.
Leg het bakpapier nu op een schaal en schep de chocolade met de pinda's er door heen op de schaal.
Verdeel met een lepel de chocolade-pinda-massa gelijkmatig over de schaal.
Zet je chocolade-pindakoek nu in de vriezer of koelkast en wacht tot hij hard genoeg is om op te eten.
Tip: Leuk voor traktaties of verjaardagen.
Eet smakelijk!