Chocolade recepten

Een lekkere en leuke manier om je vrije dag door te komen? Geen probleem, hier is de oplossing. Het maken van een chocolade recepten. Altijd lekker en ook nog makkelijk/snel te bereiden.

Pindarotsjes

Benodigheden:

  • 250 gram ongezouten pinda's
  • 300 gram (melk/puur) chocolade
  • evt. rozijnen
  • bakpapier

Bereidingswijze:

Breek de chocolade in stukken, en doe ze in een bakje (GEEN PLASTIC)
Doe dit bakje in de mangnetron en zet hem op 600 W, of 900 w. of daar tussen in.
Laat dit bakje er 30 sec. in en roer er even door. Herhaal dit tot de chocolade vloeibaar is.
Ondertussen kan je de pinda's snijden in kleinere stukken (dit is niet noodzakelijk, maar kan handiger zijn)
Als je dit hebt gedaan, en de chocolade is vloeibaar, kan je de pinda's door de chocolade heen roeren. (en evt. de rozijnen ook)
Roer net zo lang tot dat je zeker weet dat alle pinda's onder de chocolade zitten.
Leg het bakpapier nu op een schaal en schep de chocolade met de pinda's er door heen in hoopjes op de schaal, zorg dat ze niet aan elkaar komen te zitten. Zet je chocolade-pindakoek nu in de vriezer of koelkast en wacht tot hij hard genoeg is om op te eten.
Tip: Lekker voor op verjaardagen in een schaaltje.

Lange vingers met chocolade

Benodigheden:

  • een pak lange vingers
  • 300 gram chocolade
  • lange saté-prikkers
  • bol piepschuim of een kartonnen doosje of klei

Bereidingswijze:

Breek de chocolade in stukken, en doe ze in een bakje (GEEN PLASTIC)
Doe dit bakje in de mangnetron en zet hem op 600 W, of 900 w. of daar tussen in.
Laat dit bakje er 30 sec. in en roer er even door. Herhaal dit tot de chocolade vloeibaar is.
Prik nu de lange saté-prikkers in de lange vingers en doop deze dan in de chocolade, totdat de lange vinger helemaal bedekt is. Prik dan de andere kant van de lange saté-prikker in de bol piepschuim of klei of het doosje. Laat de chocolade nu opdrogen.
Als de chocolade droog is heb je heerlijke chocolade lange vingers.
Tip: Ook leuk voor traktatie.

Chocolade-pindakoek

Benodigheden:

  • 250 gram ongezouten pinda's
  • 300 gram (melk/puur) chocolade
  • evt. rozijnen
  • bakpapier

Bereidingswijze:

Breek de chocolade in stukken, en doe ze in een bakje (GEEN PLASTIC)
Doe dit bakje in de mangnetron en zet hem op 600 W, of 900 w. of daar tussen in.
Laat dit bakje er 30 sec. in en roer er even door. Herhaal dit tot de chocolade vloeibaar is.
Ondertussen kan je de pinda's snijden in kleinere stukken (dit is niet noodzakelijk, maar kan handiger zijn)
Als je dit hebt gedaan, en de chocolade is vloeibaar, kan je de pinda's door de chocolade heen roeren. (en evt. de rozijnen ook)
Roer net zo lang tot dat je zeker weet dat alle pinda's onder de chocolade zitten.
Leg het bakpapier nu op een schaal en schep de chocolade met de pinda's er door heen op de schaal.
Verdeel met een lepel de chocolade-pinda-massa gelijkmatig over de schaal.
Zet je chocolade-pindakoek nu in de vriezer of koelkast en wacht tot hij hard genoeg is om op te eten.
Tip: Leuk voor traktaties of verjaardagen.

Eet smakelijk!
© 2011 - 2024 Leannemunnik, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Zelf pindarotsjes en chocoladeflikken makenZelf pindarotsjes en chocoladeflikken makenPindarotsjes en chocoladeflikken, veel mensen zijn er gek op. Melk, puur, extra puur of wit de één is nog lekkerder dan…
Chocolade, een afrodisiacum?Chocolade, een afrodisiacum?Chocolade heeft al eeuwen de legendarische reputatie een krachtig afrodisiacum te zijn. Maar wat is daar nu allemaal van…
Het chocolade dieet: werkt dit echt?Het chocolade dieet: werkt dit echt?Er zijn enorm veel diëten die je kunt volgen. Heb je wel eens gehoord van het chocolade dieet? Het zou een goede manier…
Heerlijke Italiaanse chocolade receptenHeerlijke Italiaanse chocolade receptenChocolade: het 'godensnoepje' van de mensheid! Overal ter wereld zijn ze er gek op. De smaak van chocolade verschilt per…

Unieke traktatiesBent u of is uw kind bijna jarig? En wilt u een lekkere maar ook een unieke traktatie maken om uit te delen? Dan zit u b…
Hét recept voor een eenvoudige taart: De bokkenpootjestaartHét recept voor een eenvoudige taart: De bokkenpootjestaartEen verjaardag houden is een hoop geregel. Echter vindt u het vaak ook gezellig om bij een ander op de verjaardag te kom…
Leannemunnik (20 artikelen)
Gepubliceerd: 21-07-2011
Rubriek: Eten en Drinken
Subrubriek: Recepten
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.