Warning: session_start(): open(/data/sites/web/interatenl/tmp/sess_8f500ebc570e1af21ebc90aaed7f0507, O_RDWR) failed: File too large (27) in /data/sites/web/interatenl/subsites/infonu.nl/include/config.inc.php on line 17
Warning: session_start(): Failed to read session data: files (path: /data/sites/web/interatenl/tmp) in /data/sites/web/interatenl/subsites/infonu.nl/include/config.inc.php on line 17 Arancini Siciliani: Arancini Siciliani
Een heerlijke machitge snack die vooral op Sicilië is te vinden is de Arancini. Een bal ter grootte van een sinaasappel, gevuld met een heerlijke vulling. Vaak wordt bolognese saus gebruikt, maar ook ham en kaas, spinazie met kaas of zelfs boter. Echt de moeite waard om zelf eens te maken of om zelfs op het eiland Sicilië te gaan proeven.
250 ml bolognesesaus (100 gr) rundergehakt, 2 blikken (400 gr) gepelde tomaten,
2 soeplepels olijfolie,
1 ui,
1 teentje knoflook,
een beetje zout,
een beetje peper
Wat heeft u nodig?
Frituurpan
Kookpan
Koekepan
Bereidingswijze
Voorbereiding
Bolognesesaus: Neem een kookpan en bak het gehakt in de olijfolie. Voeg het teentje knolook en de gesnipperde ui toe. Laat alles goed bakken. Voeg de op voorhand gemixte, gepelde tomaten toe. Voeg de kruiden toe en laat de saus ongeveer een 30 minuten zachtjes koken zonder deksel. Laat afkoelen.
Rijst: Kook de plakkerige rijst naar aanwijzingen op de verpakking in ruim gezouten water. Laat eveneens afkoelen.
Doe de rijst in een kom en voeg de in kleine stukjes gesneden mozarella toe. Meng alles goed door elkaar. Vorm met je handen een half balletje. Doe met een koffielepeltje bolognesesaus in het midden. Vorm nu met de rijst nog een half balletje en plak ze goed samen. Rol dit balletje eerst in het geklopt ei en daarna in het paneermeel. Frituur de bal in hete frituurolie (175 graden celsius). Niet meer dan vier stuks tegelijkertijd, afhankelijk van de capaciteit van uw frituurpan. Serveer nog warm. Afgekoeld kunt u ze desgewenst nog opwarmen in de oven of magnetron.
Serveertips
Dit is een typisch Siciliaans gerecht. De balletjes hebben de grootte van een sinaasappel en heten daarom ook ′Arancini′ (Italiaans voor sinaasappel). Je kunt ze overal in Sicilië krijgen als snack.
Variatietips Doe in plaats van de Bolognese-saus bijvoorbeeld: ham en kaas (prosciuto e fromagio), ragu (saus met vlees), spinazie met kaas of zelfs boter in de Arancini.
Italiaanse broodjesVeel mensen weten inmiddels dat Italianen van eten houden. De Italiaanse keuken is al geheel geïntegreerd in onze samenleven en d…
Is mozzarella gezond?Mozzarella kan worden gezien als een grote bal van smeuïge kaas. Het wordt gemaakt van buffelmelk of koemelk. Oorspronkelijk komt…
Uitleg en recepten voor antipastiEr wordt door menigeen verschillend uitleg gegeven over wat antipasti (= is meervoud van antipasto) daadwerkelijk is. Maar van oud…
Borrelhapjes: Gevulde eierenEr breekt weer bijna een verjaardag aan bij u thuis, of er komen gewoon gezellig wat vrienden op visite. Natuurlijk wilt u wat lek…