Vietnamese nagerechten

Lekker smullen van een nagerecht, daar houdt iedereen wel van, maar de standaard yoghurt en vla hebben we al snel gezien. Vandaar deze overheerlijke recepten uit Vietnam om zo een keer een ander nagerecht voor te schotelen.

Crème karamel met kokos

Benodigdheden

  • 125ml water
  • 125 gram suiker
  • 250 ml melk
  • 250 ml kokosmelk
  • 4 eieren
  • 60 gram poedersuiker
  • Vanille-essence
  • 25 gram geraspte kokos

Bereiding

  • Verwarm de over voor op 160graden.
  • Doe het water op 2 eetlepels na in een steelpan met een dikke bodem.
  • Voeg de suiker toe en kook het op middelhoog vuur, tot de suiker lichtbruin is.
  • Voeg nu de rest van het water toe.
  • Al roerende nog een keer aan de kook brengen.
  • Neem nu de pan van het vuur en verdeel je siroop mengsel over 4 soufflé bakjes.
  • Doe de melk en de kokosmelk in een steelpannetje en verwarm op laag vuur.
  • Doe in een schaal de eieren, poedersuiker, vanille-essence.
  • Klop dit op totdat de suiker is opgelost, en voeg al roerende de melk toe.
  • Schenk het door een zeef en doe er de kokosrasp doorheen.
  • Verdeel dit mengsel over de soufflé bakjes.
  • Vul een ovenschaal met water tot op de helft, en zet de bakjes hierin.
  • Zet nu in de oven voor 50 tot 70 minuten.
  • Laat het afkoelen en zet het daarna voor tenminste 2 uur in de koelkast.
  • Keer het bakje om op een bordje.

Mango in gembersiroop

Benodigdheden

  • 2cm verse gemberwortel
  • 125 gram suiker
  • 375 ml water
  • 2 stevig rijpe mango’s (800 gram)
  • 4 theelepels cognac
  • takjes munt als garnering

Bereiding

  • Leg de gember op een plank en plet met de achterkant van een hakmes.
  • Snijd het vervolgens in hele dunne plakjes.
  • Doe de suiker en 2 eetlepels water in een pan op laat vuur, en roer tot de suiker is opgelost.
  • Draai daarna het vuur iets hoger tot de suiker karameliseert en goudbruin wordt.
  • Haal de pan van het vuur en voeg de rest van het water toe.
  • Blijf het rustig doorroeren totdat het water is opgelost.
  • Draai daarna het vuur laag en voeg de gember toe en laat 5 minuten zachtjes doorkoken.
  • Schil de mango’s en snijd het in kleine blokjes.
  • Doe de blokjes in de pan bij het mengsel en laat ze 4 tot 8 minuten koken, totdat ze zacht zijn.
  • Doe ze daarna in een schaaltje.
  • Voeg aan je siroop wat nog in de pan zit de cognac toe.
  • Zeef dit boven de mango en laat 2 uurtjes afkoelen.
  • Garneer met wat munt.
© 2007 - 2024 Daisy, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Bo Bay Mon – traditioneel gerecht uit VietnamElk land heeft wel haar eigen traditionele gerechten. Authentieke gerechten die bij velen synoniem staan voor een bepaal…
Romantische valentijn gerechtenRomantische valentijn gerechtenBij Valentijn horen romantische recepten. Op dit moment zijn hartvormige gerechten de grote favoriet. Ben je op zoek naa…
'Avondje uit' tip: UitwokkenJe ziet het steeds meer, wokrestaurants of een chinees restaurant met een wokgedeelte. Wokken is Big Business geworden.…
Welke wijn bij welk gerecht?Welke wijn bij welk gerecht?Welke wijn moet je kiezen bij een gerecht of voorgerecht? Een diner of lekker etentje en alcohol gaan prima samen. De ju…

Filippijnse nagerechtenOver de hele wereld zijn er allerlei lekkere nagerechten, hier kun je enkele recepten vinden uit de Filippijnen.Zodat je…
Kubseh, een traditioneel rijst-gerecht uit het Midden-OostenIn veel landen in het Midden-Oosten wordt dit gerecht, in allerlei variaties, gegeten. Oorspronkelijk is het afkomstig u…
Daisy (43 artikelen)
Gepubliceerd: 22-07-2007
Rubriek: Eten en Drinken
Subrubriek: Recepten
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.