Kubseh, een traditioneel rijst-gerecht uit het Midden-Oosten

In veel landen in het Midden-Oosten wordt dit gerecht, in allerlei variaties, gegeten. Oorspronkelijk is het afkomstig uit de Emirateen. Vaak worden er weinig groenten bij gegeten. Deze variant is speciaal door de grote hoeveelheid groente, die echter niet zo opvallen omdat ze zeer fijn gesneden worden.

Ingrediƫnten

  • 2 glazen rijst
  • 250 gr. wortels, geraspt
  • 1 groene paprika, zeer fijn gesneden
  • 500 gr. tomaten, ontvellen en fijn snijden
  • 500 gr. uien, zeer fijn gesneden
  • half bolletje knoflook (voor de liefhebber), geperst
  • halve tl safraan
  • kwart el kardemom
  • halve tl kaneel
  • kwart tl witte peper
  • zout naar smaak
  • bouillonblokje

Bereiding

Laat wat boter of boterolie warm worden in een pan en voeg daaraan de kruiden, wortels, paprika, uien, tomaten en knoflook toe. Laat deze enige tijd bakken en garen. Voeg vervolgens de rijst toe, even roeren en voeg ongeveer drieƫnhalf glas water toe, laat aan de kook komen en draai het vuur laag. Laat het rijstmengsel vervolgens droog en gaar koken. Deze rijst is lekker met kip en een frisse salade.

Eet smakelijk!
© 2007 - 2025 Sasati, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Vanaf 2021 is InfoNu gestopt met het publiceren van nieuwe artikelen. Het bestaande artikelbestand blijft beschikbaar, maar wordt niet meer geactualiseerd.