Kubseh, een traditioneel rijst-gerecht uit het Midden-Oosten

In veel landen in het Midden-Oosten wordt dit gerecht, in allerlei variaties, gegeten. Oorspronkelijk is het afkomstig uit de Emirateen. Vaak worden er weinig groenten bij gegeten. Deze variant is speciaal door de grote hoeveelheid groente, die echter niet zo opvallen omdat ze zeer fijn gesneden worden.

Ingrediënten

  • 2 glazen rijst
  • 250 gr. wortels, geraspt
  • 1 groene paprika, zeer fijn gesneden
  • 500 gr. tomaten, ontvellen en fijn snijden
  • 500 gr. uien, zeer fijn gesneden
  • half bolletje knoflook (voor de liefhebber), geperst
  • halve tl safraan
  • kwart el kardemom
  • halve tl kaneel
  • kwart tl witte peper
  • zout naar smaak
  • bouillonblokje

Bereiding

Laat wat boter of boterolie warm worden in een pan en voeg daaraan de kruiden, wortels, paprika, uien, tomaten en knoflook toe. Laat deze enige tijd bakken en garen. Voeg vervolgens de rijst toe, even roeren en voeg ongeveer drieënhalf glas water toe, laat aan de kook komen en draai het vuur laag. Laat het rijstmengsel vervolgens droog en gaar koken. Deze rijst is lekker met kip en een frisse salade.

Eet smakelijk!
© 2007 - 2024 Sasati, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Overzicht van alle landen in het Midden-OostenHet Midden-Oosten is geen continent; het is een regio van Afrika-Eurazië met vage grenzen. De term is ontstaan in het Ve…
Het specerij KardemomHet specerij KardemomKardemom is een van de oudst bekende specerijen, maar wordt in Westerse keukens niet zo veel gebruikt. In Azië en in het…
Oorsprong en soorten sushiHet woord 'sushi' wordt vaak verkeerd geïnterpreteerd door niet-Japanners. Als we het woord sushi horen denk we direct a…

Vietnamese nagerechtenLekker smullen van een nagerecht, daar houdt iedereen wel van, maar de standaard yoghurt en vla hebben we al snel gezien…
Ma'loubeh oftewel omgekeerdDit is een traditioneel gerecht uit de Levant. Het kost wat tijd doordat het nodig is de aubergines te frituren, maar he…
Sasati (390 artikelen)
Laatste update: 04-10-2008
Rubriek: Eten en Drinken
Subrubriek: Recepten
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.