Filippijnse nagerechten

Over de hele wereld zijn er allerlei lekkere nagerechten, hier kun je enkele recepten vinden uit de Filippijnen.Zodat je thuis ook heerlijk kan genieten, net alsof je echt in de Filippijnen bent

Mango mousse

Benodigdheden
  • 1 grote verse mango
  • 500 ml kokoscrème
  • 10 theelepels gelatinepoeder
  • 60 gram geraspte kokos
  • slagroom of kokosroomijs

Bereiding
  • Schil de mango en verwijder de pit.
  • Snijd het vruchtvlees in stukjes en pureer in de keukenmachine met 125 ml water.
  • Voeg de kokoscrème toe en pureer het geheel tot een gladde massa.
  • Doe de gelatinepoeder met 90ml water in een steelpannetje.
  • Verwarm dit op middelhoog vuur tot de gelatine helemaal is opgelost.
  • Doe dit mengsel bij de puree in de keukenmachine en roer tot een gladde massa.
  • Pak een grote kom en spoel om met koud water.
  • Doe het mousse mengsel erin en dek het af met folie.
  • Zet het nu in de koelkast en laat 1,5 uur opstijven.
  • Bak de geraspte kokos op laag vuur in een pannetje tot een mooi lichtbruin kleurtje.
  • Haal de kom uit de koelkast en keer om op een bordje.
  • Strooi de geroosterde kokos erover heen en garneer met slagroom of ijs.

Bananenloempia’s

Benodigdheden
  • 6 bananen in stukken van 12 cm lang, gehalveerd
  • ¼ limoen of citroen
  • 30 gram witte sesamzaadjes
  • 1 ½ eetlepel poedersuiker
  • 2 theelepels kaneelpoeder
  • 12 deegplakjes voor loempia’s (13x13cm)
  • 1 liter plantaardige olie

Bereiding
  • Doe de stukken banaan in een schaal en besprenkel ze met de citroen of limoensap.
  • Meng in een kom de poedersuiker met de sesamzaadjes en het kaneelpoeder.
  • Leg de deegplakjes plat op een plank en verdeel het mengsel hierover.
  • Leg een stukje banaan diagonaal op een deegplakje.
  • Vouw een korte hoek over de banaan, vouw de randen naar binnen en oprollen.
  • Plak het laatste hoekje vast door het een beetje nat te maken.
  • Doe de olie in een wok of in een diepe pan en laat het heet worden.
  • Leg je bananenpakketje in de olie en frituur 1 ½ tot 2 minuten goudbruin.
  • Voor het serveren even uit laten lekker op een keukenpapiertje.
© 2007 - 2025 Daisy, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Vanaf 2021 is InfoNu gestopt met het publiceren van nieuwe artikelen. Het bestaande artikelbestand blijft beschikbaar, maar wordt niet meer geactualiseerd.