Heerlijke appelgerechten
An apple a day keeps the doctor away zeggen ze in het Engels. Oftewel een appel elke dag houdt de dokter weg. Het eten van een appel is dus lekker gezond.Hier kun je wat recepten vinden om die dokter inderdaad weg te houden.Appelvla
Benodigdheden- 50 gram rozijnen
- 1 kleine pot appelmoes
- 25 gram noten
- ½ liter vanille vla
Bereiding
- Roer door de kleine pot appelmoes de 50 gram gewelde rozijntjes.
- Verdeel dit over 4 schaaltjes.
- Voeg nu de ½ liter vanillevla toe aan de 4 schaaltjes.
- Garneer het geheel met gehakte nootjes.
Appelflensjes
Benodigdheden- 75 gram bloem
- Mespuntje zout
- 1 ei
- 2 ½ deciliter melk
- 2 zure appels
- Boter om in te bakken
- Suiker
- Kaneel
Bereiding
- Doe de bloem met het zout in een kommetje.
- Maak in het midden een kuiltje en doe daar het ei in en een scheutje melk.
- Kloppen of roeren tot het een glad beslag wordt.
- Doe nu de rest van de melk erbij en roer het nog 1 keer door.
- Schil de appels en haal de klokhuizen er met een appelboor uit.
- Snijd de appels nu in dunne plakjes.
- Bak van het beslag flensjes en leg op elke flensje tijdens het bakken een plakje appel.
- Als ze klaar zijn bestrooi ze dan met een beetje suiker en kaneel.
Appelcake
Benodigdheden- 150 gram margarine
- 150 gram suiker
- 2 eieren
- Melk
- 150 gram zelfrijzend bakmeel
- Zout
- 2 appels
- Kaneel
Bereiding
- Roer 150 gram margarine helemaal zacht met 150 gram suiker.
- Voeg 1 voor 1 de eieren toe en een scheutje melk.
- Klop ook het zelfrijzend bakmeel en wat zout doorheen.
- Doe het deeg in een ingevette bakvorm.
- Snijd de 2 geschilde appels in plakjes en druk ze in het deeg.
- Bal de cake in 70 minuten in een oven van 160 graden gaar.
- Doe er na het bakken een beetje kaneel overheen.
Appelflappen
Benodigdheden- 1 appel
- 4 lapjes diepvries bladerdeeg
- 1 eetlepel rozijnen
- Kaneel
- 1 Eigeel
- Suiker
Bereiding
- Laat de 4 plakjes bladerdeeg ontdooien.
- Schil de appel en snijd deze in kleine blokjes.
- Doe de appel in een kom en meng de rozijnen en wat kaneel erdoor.
- Verdeel het appelmengsel over de plakjes bladerdeeg.
- Vouw de plakjes als een driehoek en druk de randjes goed aan.
- Bestrijk de driehoekjes met wat eigeel en bestrooi met wat suiker voor een mooie bruine glans.
- Bak de appelflappen in een voorverwarmde over op 200 graden in 25 minuten gaar.