Lekkere lunch sandwiches

Lekkere lunch sandwiches Sandwiches zijn altijd handig klaar te maken, is het niet voor de picknick, dan is het prima als namiddag snack bij een kopje thee. De Engelse zijn er bekend mee geworden en is ingeburgerd. Vaak zoet en hartig en een prima alternatief voor de vette koek die we mogelijk anders nemen bij de middag thee of koffie. Maar voor de lunch moeten de sandwiches wat “voller” van smaak zijn, want je moet er even op kunnen teren. Ook hier zijn voldoende mogelijkheden, een aantal voorbeelden.

Vissandwich

Ingrediënten

  • 200 gram tonijn of makreel (blikje op waterbasis) of zalm (dunne plak gesneden voor de boterham)
  • ijsbergsla
  • casino bruidbrood
  • 3 eetlepels yogonaise
  • 1 eetlepel tomatenketchup
  • kappertjes
  • halvarine
  • verse bieslook
  • verse peper
  • sherrytomaatje

Bereiding

Maak de vis klein en maak een papje van de tomatenketchup, yogonaise, een handje kappertjes en wat verse peper.
Smeer de sneetjes brood in met een dun laagje margarine en beleg ze met wat sla. Leg daarop het zojuist aangemaakte mengsel en leg er wat verse kleingemaakt brieslook op. Druk de ander besmeerde boterham even aan en leg het geheel een klein uur in de koeling. Als je het eruit haalt snij je de sandwiches in kleine driehoekjes, leg er wat sherrytomaatjes bij en het geheel is gereed om te serveren.

Kip- of kalkoensandwich

Ingrediënten

  • Gekookte kip of kalkoen
  • zilveruitjes
  • casino bruinbrood
  • 2 kastanje champignons
  • paprikapoeder
  • ijsbergsla
  • yogonaise

Bereiding

Smeer het brood dun met de yogonaise en strooi er wat paprikapoeder overheen. Daarna de sla op beide boterhammen leggen en ligt aandrukken. Maak wat zilveruitjes klein, evenals dat champignons. Dan de kip of kalkoen in kleine stukjes maken en met een klein beetje yoginaise aanmaken tot een smeerbaar geheel. Leg dit op de sla en druk de boterhammen aan. Weer de koeling in voor pakweg een uur en daarna de bekende sandwiches van maken. Serveer er wat sherrytomaatjes en wat plakjes komkommer bij.

Kaassandwich

Ingrediënten

  • pittige 20+ kaas
  • casino bruidbrood
  • 1 hard gekookt ei
  • 1 grote biologische tomaat (betere smaak!)
  • 1/2 rode ui
  • cayennepeper
  • gemengde sla
  • halvarine

Bereiding

Kook het ei hard en besmeer intussen de boterham met de halvarine en leg er daarna een plak pittige kaas op. Snij wat uitringen van de rode ui en leg deze op de kaas, gelijk met enkele plakken tomaat. Leg daar wat gemengde sla op en strooi er voorzichtig wat cayennepeper overheen. Dan de ander besmeerde boterham erop en ligt aandrukken. Leg het een uur of wat in de koeling en snij daarna de boterham tot sandwiches (3-hoekjes).

Tot slot

Drink er feestelijk een glas droge witte wijn bij. Voor de “gewone” middagmaaltijd is een kopje neutrale thee of glas half volle melk ook prima. als je niet met zoet afsluit blijft de volle smaak van de sandwiches beter behouden.
© 2010 - 2024 Annastaal, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Sandwiches voor de lekkere trekSandwiches voor de lekkere trekLekkere honger maar nog geen trek in een volledige maaltijd? Lekkere hartige e/o pittige sandwiches kunnen dan uitkomst…
Recepten vis sandwichesRecepten vis sandwichesSandwiches doen het altijd goed. Het ontbijt, de lunch, een picknick of zomaar tussendoor. Er zijn talloze mogelijkheden…
Pasen, organiseer een gezellige Paas High TeaPasen, organiseer een gezellige Paas High TeaPasen is een prima gelegenheid om gezellig met het gezin of de familie te brunchen. In plaats van een paasbrunch kan er…
Een aantal lekkere, hartige high tea-hapjesEen aantal lekkere, hartige high tea-hapjesSteeds vaker worden er high tea's gehouden in Nederland. Tijdens een high tea wordt er veel thee gedronken en worden er…

Recepten met pompoenRecepten met pompoenPompoenen zijn bijzonder veelzijdig. Door hun grote verscheidenheid aan kleuren en vormen zijn ze niet alleen een lust v…
Bretagne: recepten van heerlijke Bretoense dessertenBretagne: recepten van heerlijke Bretoense dessertenWie Bretagne zegt, denkt onmiddellijk aan een sobere tafel met lekkere pannenkoeken of galettes en een glaasje fruitige…
Annastaal (2.955 artikelen)
Gepubliceerd: 21-09-2010
Rubriek: Eten en Drinken
Subrubriek: Recepten
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.