Recepten vis sandwiches
Sandwiches doen het altijd goed. Het ontbijt, de lunch, een picknick of zomaar tussendoor. Er zijn talloze mogelijkheden en je kunt de meest uiteenlopende sandwiches maken, maar probeer is wat verschillende vissandwiches.
Brood
Oorspronkelijk hebben we het dan over wit brood en de liefhebber kan dit nog steeds nemen. Maar maak het dan wel wat gezonder en neem het bruinbrood in een wit jasje. Alle vitamines van bruin brood vindt je in de wit brood terug. Er zijn inmiddels verschillende merken die dit brood in het assortiment hebben.
Verder is het lekker en gezond om verschillende soorten bruin brood te nemen om daar sandwiches van te maken. Volkoren, grof volkoren, waldkorn etc.
Makreel
Ingrediënten
- makreel (blikje op waterbasis)
- brood
- ijsbergsla
- boter
- tomaat
- komkommer
- ui
Bereiding
Besmeer het brood met de boter en leg er wat plakjes sla op. Snij wat uiringetjes en leg deze erop. Daarna de stukken makreel erop en op de makreel met je een grote plak komkommer en tomaat. Wat blaadjes sla op de andere snee brood en leg de boterham dicht. Druk deze licht aan en snij de boterham diagonaal door. Eventueel nog een keer om kleinere sandwiches te krijgen. Zet het geheel een half uur in de koeling.
Tonijn
Ingrediënten
- tonijn (blikje op waterbasis)
- brood
- gemengde sla
- radijs
- yogonaise
- peper
- tomaat
- komkommer
Bereiding
Besmeer het brood met wat frisse yogonaise en leg er wat plakjes sla op. Leg er wat plakjes tomaat op en doe er wat peper overheen. Dan een grote plak komkommer en wat kleine plakjes radijs erop en leg daar de tonijn op. Op de andere boterham wat yogonaise met sla en leg de boterham dicht. Weer licht aandrukken en diagonaal doorsnijden. Maak ze desgewenst kleiner door ze nog een keer diagonaal door te snijden. Een half uur in de koeling en dan serveren.
Zalm
Ingrediënten
- plakken zalm voor op de boterham
- brood
- basilicum
- rucola sla
- kappertjes
- rode ui
- yogonaise
- peper
Bereiding
Besmeer het brood met wat frisse yogonaise en leg er wat plakjes rucola sla op. Strooi er nog wat kappertjes overheen en leg er dan een flinke plak zalm op. Wat uiringen erbij, verse basilicum en wat peper er overheen. Dan de andere snee brood besmeren, wat sla erop en de boterham dicht drukken. Diagonaal doorsnijden en nog een keer om er kleine sandwiches van te maken. Een half uur in de koeling en klaar om te serveren.