Recepten uit Italië

Ook zo'n zin om naar Italë op vakantie te gaan met al dat heerlijke eten. Probeer dan alvast deze recepten om in de vakantie stemming te komen.

Italiaans stokbrood met pesto

Voorgerecht/lunchgerecht voor 7 a 8 personen

Wat heb je nodig:

  • 1 stokbrood
  • 0,5 krop sla, gewassen in stukjes
  • 4 vleestomaten, gewassen in stukjes
  • 3 eetlepels olijfolie, uit de knijper
  • 1 teentje knoflook
  • 4 eetlepels groene pesto
  • 1 eetlepel bieslook, fijn gehakt

Bereiding:

Snijd het stokbrood in ± 16 plakjes . Mix in een schaaltje de olijfolie met de uitgeknepen knoflook en besmeer beide kanten van alle plakjes stokbrood. Verhit vervolgens een koekenpan en bak de plakjes stokbrood, aan beide kanten in een droge koekenpan, bruin. Smeer vervolgens de plakjes stokbrood met pesto , leg stukjes sla en tomaat op de pesto. Presenteer de plakjes stokbrood vervolgens op een mooie schaal en leg aan de rand wat stukjes sla en tomaat. Garneer de schaal met fijn gehakte bieslook.

Italiaanse gehaktballetjes

Voorgerecht/lunchgerecht voor 4 a 5 personen

Wat heb je nodig:

  • 300 gram gekruid half om half gehakt
  • 3 eetlepels rode pesto
  • 1 teentje knoflook, uit de knijper
  • 1 ei, los geklopt
  • 4 eetlepels paneermeel
  • 1 eetlepel olijfolie

Bereiding:

Doe de gehakt, paneermeel, het los geklopte ei, de pesto in een schaal en kneed het flink door. Knijp vervolgens de knoflook er boven uit en kneed ook dit goed door de gehakt. Maak ± 25 kleine balletjes van de gemengde gehakt. Verhit vervolgens het olijfolie in een koekenpan en bak hierin de balletjes in ± 10 minuten rond om bruin en gaar. Lekker als borrelhapje of bij de lunch op een plakje brood.

Eenpersoons pizzaís

Voorgerecht/ Lunchgerecht voor 7 a 8 personen

Wat heb je nodig:

  • 0,5 wit brood, gesneden
  • 1 paprika, in kleine stukjes
  • 0,5 pakje salami, in stukjes
  • 4 eetlepels tomatenpuree
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels Parmezaanse kaas, geraspt
  • Verse oregano, fijn gehakt
  • Peper
  • Zout
  • 1 borrelglas

Bereiding:

Snijdt met behulp van het borrelglas (of sjabloon) kleine rondjes uit de witte boterhammen. Bak vervolgens de boterham rondjes in een droge koekenpan aan 1 kant bruin. Smeer vervolgens de gebakken kant van het rondje in met tomatenpuree, leg daar boven op stukjes paprika en salami. Strooi er vervolgens wat Parmezaanse kaas , oregano en naar smaak peper en zout over heen. Leg de pizzaatjes dan weer terug in de droge koekenpan en laat de ander kant van het boterham rondje bruin en lekker knapperig worden. Als de kaas gesmolten is, zijn de pizzaatjes klaar.
© 2010 - 2020 Anhi, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Groene pesto; voorgerecht, hoofdgerecht, lunch en hapjesGroene pesto is een saus die oorspronkelijk uit Italië komt. Tegenwoordig wordt pesto in veel meer landen gebruikt. In I…
Zelf pesto maken: het receptZelf pesto maken: het receptPesto is een heerlijke smaakmaker uit de Italiaanse keuken. Het kan in tal van gerechten gebruikt worden. Tegenwoordig v…
Is pesto gezond?Is pesto gezond?Traditionele pestosaus, uit olijfolie, pijnboompitten, basilicum, knoflook en Parmezaanse kaas is een gezonde toevoeging…
Interessante informatie over ItaliëItalië is een erg populair vakantieland bij Nederlanders om de prachtige natuur en het lekkere eten. Maar wat is allemaa…

Frisse zomersaladesFrisse zomersaladesDe frisse zomersalades blijven het toch goed doen in de warme zomermaanden. Logisch ook, want je eet in de zomer over he…
Zelf ijs maken, verfrissend!Zelf ijs maken, verfrissend!Wat is lekkerder dat op een warme dag een fris verkoelend ijsje. Je kunt er voor kiezen om het in de winkel te kopen, ma…

Reageer op het artikel "Recepten uit Italië"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Anhi
Gepubliceerd: 05-07-2010
Rubriek: Eten en Drinken
Subrubriek: Recepten
Schrijf mee!