Recepten uit Italië
Ook zo'n zin om naar Italë op vakantie te gaan met al dat heerlijke eten. Probeer dan alvast deze recepten om in de vakantie stemming te komen.
Italiaans stokbrood met pesto
Voorgerecht/lunchgerecht voor 7 a 8 personen
Wat heb je nodig:
- 1 stokbrood
- 0,5 krop sla, gewassen in stukjes
- 4 vleestomaten, gewassen in stukjes
- 3 eetlepels olijfolie, uit de knijper
- 1 teentje knoflook
- 4 eetlepels groene pesto
- 1 eetlepel bieslook, fijn gehakt
Bereiding:
Snijd het stokbrood in ± 16 plakjes . Mix in een schaaltje de olijfolie met de uitgeknepen knoflook en besmeer beide kanten van alle plakjes stokbrood. Verhit vervolgens een koekenpan en bak de plakjes stokbrood, aan beide kanten in een droge koekenpan, bruin. Smeer vervolgens de plakjes stokbrood met pesto , leg stukjes sla en tomaat op de pesto. Presenteer de plakjes stokbrood vervolgens op een mooie schaal en leg aan de rand wat stukjes sla en tomaat. Garneer de schaal met fijn gehakte bieslook.
Italiaanse gehaktballetjes
Voorgerecht/lunchgerecht voor 4 a 5 personen
Wat heb je nodig:
- 300 gram gekruid half om half gehakt
- 3 eetlepels rode pesto
- 1 teentje knoflook, uit de knijper
- 1 ei, los geklopt
- 4 eetlepels paneermeel
- 1 eetlepel olijfolie
Bereiding:
Doe de gehakt, paneermeel, het los geklopte ei, de pesto in een schaal en kneed het flink door. Knijp vervolgens de knoflook er boven uit en kneed ook dit goed door de gehakt. Maak ± 25 kleine balletjes van de gemengde gehakt. Verhit vervolgens het olijfolie in een koekenpan en bak hierin de balletjes in ± 10 minuten rond om bruin en gaar. Lekker als borrelhapje of bij de lunch op een plakje brood.
Eenpersoons pizza’s
Voorgerecht/ Lunchgerecht voor 7 a 8 personen
Wat heb je nodig:
- 0,5 wit brood, gesneden
- 1 paprika, in kleine stukjes
- 0,5 pakje salami, in stukjes
- 4 eetlepels tomatenpuree
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels Parmezaanse kaas, geraspt
- Verse oregano, fijn gehakt
- Peper
- Zout
- 1 borrelglas
Bereiding:
Snijdt met behulp van het borrelglas (of sjabloon) kleine rondjes uit de witte boterhammen. Bak vervolgens de boterham rondjes in een droge koekenpan aan 1 kant bruin. Smeer vervolgens de gebakken kant van het rondje in met tomatenpuree, leg daar boven op stukjes paprika en salami. Strooi er vervolgens wat Parmezaanse kaas , oregano en naar smaak peper en zout over heen. Leg de pizzaatjes dan weer terug in de droge koekenpan en laat de ander kant van het boterham rondje bruin en lekker knapperig worden. Als de kaas gesmolten is, zijn de pizzaatjes klaar.