Eenvoudige recepten met alledaagse ingrediënten
Niet iedereen kan even goed koken en daar is niets mis mee, maar dat neemt niet weg dat de meeste kookboeken (en veel internetadressen) nog steeds een lijst met ingrediënten weergeven, die de beginnende kok of degene die echt niet graag kookt, niet kent. Of wellicht kent maar niet standaard in huis heeft.
Laten we uitgaan van wat verse groenten in huis en de meeste “huis tuin en keuken” ingrediënten. Door simpel te combineren kom je een heel eind.
Broccoli
Ingrediënten
- broccoli
- tros- of cherrytomaatjes
- ui
- tonijn of makreel op waterbasis
Bereiding
Kook de broccoli en als de broccoli bijna klaar en afgegoten is een gesnipperde ui toevoegen, vervolgens wat kleine blikjes tonijn of makreel op waterbasis en wat kleine tomaatjes. Roer het geheel goed door, zodat het warm wordt en de vis zich mengt tussen de groenten. Goed droog laten stomen en serveren.
Bloemkool
Ingrediënten
- bloemkool
- kleine rode ui
- kaassaus
- rundergehakt
- peper en zout
- olijfolie
Bereiding
Kook de bloemkool en bak wat rundergehakt rul in de olijfolie (voeg naar smaak wat peper en zou toe). In de tussentijd wat kaassaus maken van een standaard zakje kaassaus of strooikaas met een beetje meld. Snipper de ui en voeg deze toe aan de bloemkool. Afgieten en het rundergehakt mengen door de bloemkool. Doe er als laatste het sausje lauwwarm overheen.
Sla met prei
Ingrediënten
- gemengde sla
- prei
- cocktailuitjes
- azijn
- paprika
- dressing (naar smaak)
- trostomaatjes
- plakken zalm (bijv. voor op de boterham)
- kappertjes
- peper
Bereiding
Meng de sla met wat verse prei en doe er wat cocktailuitjes met azijn doorheen. Dan wat kleine tomaatjes (liefst biologische, de smaak is beter), wat stukjes paprika en gooi er wat kappertjes overheen. Dan de dressing naar smaak er over en maak wat plakken zalm klein en strooi er vervolgens wat peper overheen. Als de sla met de prei en overige ingrediënten goed gemengd is kunnen de stukjes zalm erbij. Nog een keer goed mengen en serveren.
Tot slot
Eenvoudige ingrediënten die, als we wat creatief durven zijn, best kunnen proberen samen te voegen.