Borrelhapjes, guacamole en dipsauzen met hüttenkäse

- Vleeswarenrolletjes met basilicum en knoflook
- Roquefortbolletjes met bieslook
- Guacamole met hüttenkäse
- Dipsauzen voor rauwkost: met ansjovis, met knoflook en met tuinkruiden
Vleeswarenrolletjes met basilicum en knoflook
Voor 8 rolletjes, bereidingstijd: 15 minutenBenodigdheden
- 8 dunne plakjes vleeswaren, zoals Parmaham of rookvlees
- 1 bakje hüttenkäse van 200 g
- 12 blaadjes basilicum
- halve teen knoflook
- peper en zout
Bereiding
[OLIST]hak de basilicum en de knoflook fijn
meng dit met de hüttenkäse
doe wat zout en peper erbij
snij de plakjes vleeswaren in de lengte doormidden
leg de twee helften op elkaar
bestrijk ze met het hüttenkäse-mengsel en rol ze op
bewaar en serveer koel[/OLIST]
Roquefortbolletjes met bieslook
Voor ± 18 bolletjes, bereidingstijd: 15 minuten, tussentijds koelen: 15 minutenBenodigdheden
- 1 bakje hüttenkäse van 200 g
- 100 g Roquefort (blauwe schimmelkaas)
- 25 g hazel- of cashewnoten
- 25 g rozijnen
- 1 el cognac
- verse bieslook
- paprikapoeder, peper en zout
- cocktailprikkers
Bereiding
[OLIST]doe de rozijnen in de cognac, laat even weken
hak de noten en de bieslook fijn
meng in een kom de hüttenkäse, Roquefort, noten en de geweekte rozijnen
breng op smaak met peper en zout
laat een kwartiertje in de koelkast staan
maak met de hand bolletjes van het gekoelde mengsel
rol de helft door de bieslook, de andere helft door paprikapoeder
rangschik ze op een schaal en prik een cocktailprikker in ieder bolletje[/OLIST]
Guacamole met hüttenkäse
Bereidingstijd: 15 minutenBenodigdheden
- 1 net rijpe avocado
- 1 bakje hüttenkäse van 200 g
- 1 tomaat
- 2 rode uien
- 1 teen knoflook
- sap van een halve limoen
- 1 el fijngehakte koriander
- peper en zout
- tortillachips
Bereiding
[OLIST]snij de tomaat doormidden, haal het binnenste eruit en snij in heel kleine stukjes
schil de avocado, prak het vruchtvlees fijn en besprenkel met het limoensap
snipper de uien en snij de knoflook fijn
doe alles in een kom met de hüttenkäse en de koriander erbij
breng op smaak met zout en peper
serveren met tortillachips[/OLIST]
Dipsauzen voor rauwkost: met ansjovis, met knoflook en met tuinkruiden
Voor 3 sauzen: bereidingstijd: 15 minutenBenodigdheden
- 3 x 100 g hüttenkäse
- 3 x 1 el room
- 6 ansjovisfilets
- halve teen knoflook
- 1 el fijngehakte peterselie
- 1 el fijngehakte dragon
- 1 el fijngehakte kervel
- peper, zout, cayennepeper
- rauwe groenten, bijvoorbeeld paprika, selderijstengels, bloemkool, worteltjes, komkommer
Bereiding
Ansjovisdip:
Pureer de ansjovisfilets in de keukenmachine, doe er 1 el room en 100 g hüttenkäse bij, meng door elkaar en breng op smaak met zout en peper.
Knoflookdip:
Hak de knoflook fijn, doe er 1 el room en 100 g hüttenkäse bij, meng door elkaar en breng op smaak met zout, peper en cayennepeper.
Tuinkruidendip:
Meng 100 g hüttenkäse met 1 el room en de peterselie, dragon en kervel, breng op smaak met zout en peper.
Was de groenten en verwijder de zaadlijsten van de paprika.
Snij alle groenten in 'hapklare' stukken.