Gemarineerde biefstuk
Biefstuk is natuurlijk al lekker met alleen een beetje zout en peper, maar voor de liefhebbers van gemarineerd vlees: Gemarineerde biefstuk. Drie recepten om een lekkere marinade voor biefstuk te maken.
Gemarineerde biefstuk, recept 1
Benodigheden
- 4 biefstukjes van 125 gram
- 1 dl rode wijn
- 1 teentje knoflook
- 1 theelepel tijm
- 1 theelepel rozemarijn
- peper
- 2 tomaten
- 1/4 courgette
- 100 gram groene olijven zonder pit
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 theelepels bouillonpoeder
- 1/2 eetlepel aardappelmeel
- zout en peper
- peterselie
Bereiding
- Doe de rode wijn in een kom. Pel de knoflook en pers deze boven de wijn uit.
- Roer de tijm, rozemarijn en de peper er doorheen.
- Leg de biefstukjes in deze marinade en zet deze afgedekt ca. 24 uur in de koelkast.
- Tijdens deze 24 uur, de biefstukjes af en toe omdraaien in de marinade.
- Was de tomaten en snijdt deze in vier stukken. Eventueel zaadjes eruit snijden.
- Snijdt het vruchtvlees in blokjes. Was de courgette en snijdt deze in de lengte in dunne plakjes. Snijdt deze plakjes in fijne reepjes. Snijdt de olijven in kleine stukjes.
- Haal de biefstukjes uit de marinade en dep ze goed droog. Verhit de olijfolie in een pan met anti-aanbaklaag.
- Bak de biefstukken in ca. 4 minuten bruin en van binnen rosé, halverwege een keer draaien. Leg de biefstukjes op een bord en bestrooi ze met zout en peper. Dek ze af met aluminiumfolie.
- Zeef de marinade boven de olie waar in gebakken is. Voeg hier 1 dl water en bouillonpoeder aan toe. Breng het geheel aan de kook. Voeg de tomaatblokjes, courgettereepjes en de olijven toe en laat dit 5 minuutjes zachtjes doorkoken. Roer in een kopje het aardappelmeel met een eetlepel water tot een glad papje. Voeg dit al roerende aan de saus toe. Laat de saus nog even 2 minuten doorkoken. Breng het op smaak met zout en peper. Leg de biefstukken op 4 warme borden en schep de saus erover. Garneer met wat peterselie.
Gemarineerde biefstuk, recept 2
Benodigheden
- 4 biefstukjes van 125 gram
- 1 ui
- 1 eetlepel citroensap
- 3 eetlepels gembersiroop
- 6 eetlepels ketjap manis
- 1 theelepel sambal
- 4 eetlepels olijfolie
Bereiding
Pel de ui en snijdt deze in kleine stukjes. Doe de ketjap met het citroensap, de gembersiroop, de sambal en 2 eetlepels olijfolie in een kom. Roer dit alles goed door elkaar en leg er dan de biefstukjes in. Zet de biefstukjes in de marinade afgedekt minstens 4 uur in de koelkast. Haal de biefstukjes uit de marinade en dep deze goed droog. Verhit de olie in een pan met anti-aanbaklaag. Bak de biefstukjes 2 minuten aan beide kanten bruin.
Gemarineerde biefstuk, recept 3
Benodigheden
- 4 biefstukjes van 125 gram
- 2 dl rode wijn
- 50 ml olijfolie
- 2 wortelen
- 2 uien
- 4 kruidnagels
- 1 takje tijm
- 4 laurierblaadjes
- Peper
Bereiding
Pel en snipper de uien en snijdt de wortelen in kleine stukjes. Doe de rode wijn, olijfolie, kruidnagels, tijm, laurierblaadjes en de peper in een kom. Leg de biefstukjes in de marinade en laat deze 24 uur afgedekt in de koelkast staan. Af en toe een keer omdraaien. Haal de biefstukjes uit de marinade en dep ze goed droog. Bak ze 2 minuten aan beide kanten mooi bruin