Pasta; diverse recepten met o.a. chorizo, kaas en meer
Pasta, eenvoudig om te maken en zeer voedzaam. Er zijn ontelbare recepten te bedenken met pasta, in dit artikel zullen een aantal recepten worden beschreven die vrij eenvoudig te maken zijn. Het kenmerk van deze recepten is dat de saus vers bereid wordt en niet uit een potje komt.
Pasta met Chorizo
Benodigdheden:
Voor 4 personen
- 1 ui;
- 1 rode paprika en 1 gele paprika;
- 800 gram tomatenblokjes uit blik;
- 1 eetlepel tomatenpuree;
- 1 theelepel paprikapoeder;
- 225 gram chorizoworst;
- 2 eetlepels fijngesneden bladpeterselie;
- 450 gram pasta.
Bereiding:
- Breng in een grote pan water met wat zout aan de kook. Voeg de pasta toe aan het water zodra deze kookt. Let op de verpakking voor wat betreft de kooktijd van de pasta. Proef af en toe zelf of de pasta gaar is aangezien verpakkingen niet altijd de juiste kooktijd weergeven. De pasta kan bestaan uit garganalli, pennen, ravioli etc.;
- Snij de ui in kleine blokjes, verwijder bij de paprika's de zaadlijsten en snij deze ook in blokjes;
- Doe wat olie in een koekenpan en bak de ui totdat deze zacht is;
- Voeg de paprika's, de tomatenblokjes uit blik (inclusief het sap), de tomatenpuree en het paprikapoeder toe aan de uien en kook dit zachtjes door;
- Snij de chorizoworst in dunne plakjes of kleine blokjes, voeg deze samen met de peterselie toe aan het paprika- en tomatenmengsel;
- Breng het geheel op smaak met zout en peper, laat het 10 a 15 minuten op laag vuur doorkoken;
- Giet de pasta af wanneer deze gaar is;
- Meng de pasta en het paprika-, tomaat- en chorizomengsel door elkaar;
- Eet smakelijk!
Variatietip:
- Gebruik in plaats van chorizoworst een pittige pepperoniworst;
- Serveer naast het pastagerecht sla met trostomaten.
Kaas spaghetti
Benodigdheden:
Voor 4 personen
- 100 gram Danis Blue;
- 150 gram Boursin of verse roomkaas (Bressot);
- 200 gram Crème Fraiche;
- 250 gram champignons;
- 300 gram gehakt;
- 450 gram pasta;
- 2 eetlepels fijngesneden peterselie.
Bereiding:
- Breng in een grote pan water met wat zout aan de kook. Voeg de pasta toe aan het water zodra deze kookt. Let op de verpakking voor wat betreft de kooktijd van de pasta. Proef af en toe zelf of de pasta gaar is aangezien verpakkingen niet altijd de juiste kooktijd weergeven. Het beste kan worden gekozen voor gewone spaghetti, het liefst een dikke variant;
- Alle kaas en Crème in een steelpan doen en laag opzetten tot het een smeuïge saus wordt;
- Tegelijkertijd het gehakt rul bakken en de in plakjes gesneden champignons (al wel gebakken) toevoegen;
- Voeg de gehakte peterselie toe aan de saus, en voeg het geheel toe bij het gehakt;
- Tot slot de pasta en sausmengsel samenvoegen, eet smakelijk!
Serveertip:
Bij dit gerecht past een lichte en frisse salade.
Tonijncasserole
Benodigdheden:
Voor 4 personen
- 500 gram champignons;
- 2 grote uien;
- 3 blikjes tonijn (op oliebasis);
- crème fraîche;
- 200 gram geraspte kaas;
- 400 gram pasta tri colore;
- 1 blik champignon-cremesoep;
- 2 theelepels peterselie;
- ½ theelepel suiker;
- citroensap;
Bereiding:
- Breng in een grote pan water met wat zout aan de kook. Voeg de pasta toe aan het water zodra deze kookt. Let op de verpakking voor wat betreft de kooktijd van de pasta. Proef af en toe zelf of de pasta gaar is aangezien verpakkingen niet altijd de juiste kooktijd weergeven;
- Verwarm de oven voor op 180 graden celcius;
- Snij de uien fijn en snij de champignons in plakjes;
- Fruit de uien en doe daar de gesneden champignons bij;
- Voeg bij de uien en champignons de blikjes tonijn, 100 gram kaas, peterselie, zout, peper, suiker, citroensap en het blik soep toe;
- Laat het geheel even doorkoken en zet dan het vuur uit;
- Zodra het mengsel niet meer kookt mag de crème fraîche erbij worden gedaan;
- Als de pasta gaar is, deze afgieten en door het mengsel roeren;
- De ovenschaal invetten en alles daarin doen, de rest van de kaas eroverheen strooien;
- Plaats dit in de oven tot het een bruin korstje heeft. (ongeveer 20 minuten);
- Vervolgens 10 minuten onder de grill;
- Eet smakelijk!
Serveertip:
Serveer dit gerecht met een lichte salade en stokbrood met kruidenboter