Recepten voor eenvoudig te bereiden amuses
De amuse, ‘vermaak voor de mond’, wint steeds meer aan populariteit. Het is een klein gerecht dat de spijsvertering bevordert en de smaakpapillen op gang brengt. Je kunt ze serveren onder borreltijd, maar ook tussen de gangen door. In dit artikel de recepten van vier verschillende, eenvoudig te bereiden amuses. Bon appétit!
Toast met zalmtartaar
Een amuse met een luxe uitstraling, maar heel eenvoudig te bereiden. Succes gegarandeerd!
Benodigdheden:
- 20 toastjes
- 300 gram gerookte zalm
- 1 klein bosje dille, grofgehakt
- Fijngeraspte schil en sap van ½ citroen
- 3 el crème fraîche
Bereiding:
Snijd de zalm in kleine stukjes en doe het met de dille, citroenschil en -sap en de crème fraîche in een kom. Breng op smaak met peper en meng goed door elkaar. Deze zalmtartaar kan een dag van tevoren gemaakt worden. Bewaar tot gebruik in de koelkast. Schep voor serveren de tartaar op de toastjes.
Tomaat in jasje
Deze amuse ziet er ingewikkeld uit, maar is het helemaal niet. Leuk geserveerd met de pompoenpitten.
Benodigdheden:
- 10 cherrytomaatjes
- 10 plakjes serranoham
- 80 gram kruidenkaas
- 2 eetlepels pompoenpitten
Bereiding:
Rooster in een koekenpan twee eetlepels pompoenpitten. Laat ze afkoelen. Was 10 cherrytomaatjes en snijdt het topje eraf. Omwikkel de tomaatjes met een plakje serranoham en zet ze vast met een cocktailprikker. Verdeel de kruidenkaas met een theelepel over de tomaatjes en garneer met de pompoenpitjes.
Ruitje wildpaté
Weinig moeite met een tongstrelende amuse als gevolg!
Benodigdheden:
- 2 boterhammen
- wildpaté
- cranberry compote
- Fijngeraspte schil van ½ sinaasappel
Bereiding:
Rooster in een broodrooster of koekenpan twee boterhammen. Snijd ruitjes en besmeer met de wildpaté. Garneer met een dotje cranberry compote en de fijngeraspte schil.
Stukjes haring
Een verrassend culinair hoogstandje, zó gemaakt.
Benodigdheden:
- 3 Hollandse nieuwe
- 1 theelepel geraspte mierikswortel
- 2 eetlepels mayonaise
- 2 takjes peterselie
Bereiding:
Snijd het staartje van de haringen en snijd elke haring in zes brede plakken. Roer de mierikswortel door de mayonaise en bestrijk één kant van de haringplakjes hiermee. Serveren met een toefje peterselie.