InfoNu.nl > Eten en Drinken > Recepten > Warme winterse drankjes

Warme winterse drankjes

In de wintertijd is het heerlijk om, naast de gewone koffie en thee, ís avonds te kunnen genieten van een lekker warm drankje. Natuurlijk zullen er u al vele bekend zijn zoals grog of gluhwein. Maar hoe maak je deze warme drankjes nou precies. Bovendien nog wat extra recepten.

Klassieke sterke grog

Benodigdheden

1 theelepel warme suiker
circa 200 milliliter water
4 centiliter (2 borrelglaasjes) rum
1/8 citroen

Bereiding

Doe de suiker in een theeglas en hier hierover het kokend hete water. Roer goed en schenk de rum erbij. Voeg de citroen toe. Naar smaak kan nog wat suiker worden toegevoegd. Direct serveren.

Franse warme wijn

Benodigdheden

2 sinaasappels en 1 citroen
8 centiliter sinaasappellikeur
1 kaneelstokje
¾ liter franse landwijn
4-5 eetlepels suikersiroop of suiker

Bereiding

Halveer een sinaasappel,van de helft kunt u 4 dikke plakken snijden als garnering. De rest van de sinaasappels en de citroen uitpersen en het pan in een grote pan schenken. Voeg de sinaasappellikeur, het kaneelstokje en de wijn toe. Verhit het mengsel en laat het ongeveer 10 minuten trekken maar niet koken. Op smaak brengen met suikersiroop of suiker

Irish Coffee

Benodigdheden

1 theelepel suiker
2 eetlepels Ierse Whiskey
1 kopje verse, sterke koffie
Eetlepel geklopte slagroom

Bereiding

Doe de suiker met de whiskey in een beker of glas. Steek hem aan en laat hem opbranden. Giet de hete koffie erover en doe er tot slot een toef slagroom bovenop. Eventueel kunt u in plaats van whiskey ook rum gebruiken.

Whisky chocolademelk

Benodigdheden

4 lepels chocolademelkpoeder
4 theelepels suiker
4 eetlepels water
½ liter melk
8 centiliter (4 borrelglaasjes) whisky
gemalen kaneel

Bereiding

Vermeng in een pan het chocolademelkpoeder met de suiker. Giet het water erbij en roer totdat er geen klontjes meer zijn. Voeg vervolgens de melk toe. Verwarm dit mengsel maar breng het niet aan de kook. Roer de whisky erdoor en warm nog even door, voeg eventueel nog wat suiker door. In hoge glazen of bekers doen en bestrooien met kaneel

Pittige chocolademelk met armagnac

Benodigdheden

  • 300 gram in stukjes gebroken chocolade
  • 2,5 deciliter melk
  • 1 glas armagnac
  • ½ theelepel kaneelpoeder
  • Een snufje (versgemalen) witte peper

Bereiding

Verwarm de melk met het kaneelpoeder en de versgemalen peper (circa 2 draaien van de pepermolen). Los hierin al roerende de chocolade op. Voeg de armagnac eraan toe en klop het geheel schuimig met de staafmixer.
© 2008 - 2017 Dsvh13, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Alcoholische cocktails: Hot drinksAlcoholische cocktails: Hot drinksAlcoholische cocktails zijn al sinds hun introductie rond 1800 razend populair onder alle lagen van de bevolking. Je kun…
De perfecte Irish coffeeIrish coffee is uitgevonden in 1942, het werd voor het eerst geschonken op het vliegveld Toynes. Op het vliegveld kwamen…
Zelf Gluhwein makenGluhwein is een typisch winters gerecht, maar het smaakt ook op kille herfstdagen. Je hoeft niet te wachten op de eerstv…
De heerlijkste warme chocolademelk zelfgemaaktAls de temperatuur buiten aan de lage kant is, is er niks heerlijker dan bij thuiskomst een warme chocolademelk te drink…
Sinterklaasdrankjes, nog veel meerDe decembermaand nodigt altijd uit tot het uitproberen van allerlei lekkere recepten. In dit artikel een viertal warme d…

Reageer op het artikel "Warme winterse drankjes"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Infoteur: Dsvh13
Laatste update: 15-12-2008
Rubriek: Eten en Drinken
Subrubriek: Recepten
Schrijf mee!