Koffiedesserts met xylitol
Er zijn maar weinig mensen die geen zwak hebben voor een heerlijk koffiedessert. Het goede nieuws is dat ze gemakkelijk en snel te maken zijn. Omdat volgende recepten met xylitol in plaats van suiker zijn, worden de desserts bovendien caloriearm en gezond. Hebt u echter geen xylitol in huis of verkiest u de smaak van echte suiker, dan mag u de xylitol door gelijke hoeveelheden suiker vervangen.
Chocolade cappuccino mousse
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 200 gram zwarte chocolade (70% of meer cacao)
- 4 eieren
- 90 gram xylitol
- 1 soeplepel cappuccino in poedervorm
- 3 soeplepels crème fraîche
Bereiding
- Laat de chocolade au bain-marie smelten.
- Sla het eiwit tot sneeuw en voeg er beetje bij beetje de xylitol aan toe.
- Meng drie eierdooiers met de crème fraîche, de cappuccino in poedervorm en de gesmolten chocolade.
- Doe er langzaam het tot sneeuw geklopte eiwit bij.
- Verdeel over vier kommetjes en laat 4 uur lang opstijven in de koelkast.
Koffie dessert met mascarpone
Ingrediënten
Voor vier personen
- 500 gram mascarpone
- 4 theelepels xylitol
- 4 theelepels instant koffie
Bereiding
- Doe de mascarpone in een kom en klop het lichtjes door elkaar om de kaas losser te maken.
- Doe de instant koffie in een kopje en giet er ongeveer een soeplepel bijna kokend water op.
- Meng de koffie onder de mascarpone.
- Voeg de xylitol toe.
- Goed mengen.
- Verdeel het koffie dessert over vier kommetjes.
Mousse met geglaceerde banaan en vervangkoffie
Ingrediënten
Voor vier personen
- 4 rijpe bananen
- 20 cl crème fraîche
- 1 koffielepel xylitol
- 8 koffielepels instant vervangkoffie (bv. Bambu van A. Vogel)
- 1 soeplepel citroensap
Bereiding
- Pel de bananen en wikkel ze in huishoudfolie alvorens ze in de diepvriezer te leggen.
- Mix de bananen met het citroensap tot er een gladde massa ontstaat.
- Voeg de xylitol, de instant vervangkoffie onder de crème fraîche. Goed kloppen.
- Mix dit mengsel vervolgens samen met de bananen.
- Verdeel over vier kommetjes.
- Onmiddellijk opdienen.
© 2008 - 2024 Avalon, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Zoet fruit dessertsFruit is bij uitstek lekker om de maaltijd mee af te sluiten. Zoet, gezocht en heerlijk zijn de kernwoorden voor een des…
Wokken, lekker en gezondWokken is helemaal ingeburgerd, maar wordt vaak niet optimaal benut. Het is lekker en gezond en kent talloze mogelijkhed…
Schwarzwalder KirschtorteDeze klassieke taart kreeg ik vaak als klein kind door iemand die zeer bedreven was in het vervaardigen van taarten. Na…
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.