InfoNu.nl > Eten en Drinken > Recepten > Recept voor gemarmerde chocolade/vanille koekjes

Recept voor gemarmerde chocolade/vanille koekjes

Dit recept voor gemarmerde chocolade/vanille koekjes zal iedereen versteld doen staan. Ze zijn niet alleen heel lekker, ze zijn makkelijk te maken en ze zien er ook nog eens heel professioneel uit. Zelfgemaakte koekjes zijn uiteindelijk toch altijd lekkerder dan fabriekskoekjes. Het voordeel van dit recept is dat je er niet veel ervaring voor hoeft te hebben en ze erg toch professioneel uitzien.

Voedingswaarde

Per stuk (obv 50 koekjes)Per 100 gram
Kcal52 kcal430 kcal
Eiwit0,94 gr7,87 gr
Koolhydraten7,32 gr61,03 gr
Vet1,97 gr16,42 gr
Verzadigd vet1,18 gr9,83 gr

Kosten

Als je alle benodigdheden nog moet kopen zijn de totale kosten 5,21. Van veel ingrediënten die je koopt heb je minder dan de helft nodig. In verhouding komen de kosten voor 50 koekjes op: 0,89.

Bereidingstijd

20 min voorbereiding + 30 min rust + 2x 10 min oven

Ingrediënten

  • 100 gr zachte boter
  • 150 gr fijne tafelsuiker
  • 2 eidooiers (groot ei)
  • 300 gr bloem
  • 2 el cacaopoeder

Benodigdheden

  • 2 bakplaten met bakpapier
  • Keukenweegschaal
  • Elektrische mixer
  • Beslagkom
  • Eetlepel
  • Snijplank en scherm mes
  • Vershoudfolie

Voorbereiding

Doe de zachte boter, eidooiers en fijne tafelsuiker in een beslagkom en mix alles goed door elkaar. Voeg vervolgens de bloem toe en kneed alles tot een soepel deeg. Maak van het deeg een bal en snijd de bal door midden. Leg 1 helft van de bal apart en doe de andere helft terug in de beslagkom. Kneed nu de cacaopoeder erdoorheen totdat de cacaopoeder goed is verdeeld door het hele deeg. Pak het gewone deeg er weer bij en voeg beide deegballen weer samen. Kneed de chocolade en vanille bal door elkaar. Rol er een staaf van en vouw vervolgens weer dubbel. Zorg ervoor dat je het deeg niet te lang kneed anders wordt het een grote lichtbruine massa. Rol het deeg nog eenmaal tot een staaf van ongeveer 30 cm en verpak het in het vershoudfolie. Laat het deeg nu 30 minuten rusten in de koelkast. Hierdoor is het deeg straks makkelijker te snijden.


Verwarm de over voor op 180 graden (heteluchtoven). Haal de deegstaaf uit de koelkast en verwijder het vershoudfolie. Leg de staaf op een snijplank en snij met een scherp keukenmes dunne plakjes van ongeveer 3 mm. Leg de plakjes op een bakplaat met bakpapier. De koekjes lopen niet heel erg uit dus je hoeft geen enorme tussenruimtes leeg te laten. Bak de koekjes in ongeveer 10 minuten tot de randjes goudbruin beginnen te worden. Laat de koekjes tenslotte afkoelen op een rooster, hierdoor zullen ze extra knapperig worden.


Eet smakelijk!

Tips

  • In plaats van cacaopoeder kan je ook 50 gr pure chocolade smelten en deze door het deeg kneden voor een extra intense chocolade smaak.
  • Je kunt ook andere soorten deeg gebruiken of bijvoorbeeld kleurstoffen en smaakstoffen aan het deeg toevoegen voor een leuk effect op kinderfeestjes.
© 2014 - 2019 Dsmit, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Chocolate chip cookies, origineel amerikaans recept!Iedereen kent ze inmiddels wel, de Amerikaanse chocolate chip cookies. In iedere supermarkt verkrijgbaar, maar niets is…
De vier lekkerste koekjesreceptenWanneer je graag koekjes wil maken en je weet geen recept, kijk dan vlug hier voor de vier lekkerste koekjesrecepten. De…
Frosting receptAls je cupcakes of cake pops gaat maken of een taart gaat vullen, heb je vaak een frosting, of anders genoemd: botercrèm…
Zelf koekjes maken, snel en simpelZelf koekjes maken, snel en simpelMet dit recept kunt u snel met standaard ingrediënten, die iedereen in huis heeft, heel simpel de lekkerste koekjes make…
Zelf koekjes makenZelf koekjes makenZelf koekjes maken is niet zo moeilijk als menigeen wel denkt. Je kunt ze geheel naar eigen smaak bakken en meer of mind…

Reageer op het artikel "Recept voor gemarmerde chocolade/vanille koekjes"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Dsmit
Gepubliceerd: 22-02-2014
Rubriek: Eten en Drinken
Subrubriek: Recepten
Schrijf mee!