Hapjes voor feestjes

Hapjes voor feestjes Bij een feestje horen lekkere hapjes! Wil je iets anders dan plakjes komkommer, borrelnootjes en de bekende kaasblokjes? Maar even geen inspiratie? Geen probleem! Er zijn genoeg mogelijkheden om voor je gasten originele en lekkere hapjes op tafel te zetten!

Hapjes


Worstbroodjes

15 stuks, dit is makkelijk vooraf te maken, omdat de broodjes koud ook lekker zijn.

Ingrediënten:

  • 5 plakjes ontdooide roomboterbladerdeeg (uit de diepvries)
  • 5 stuks runder chiplotaworstjes
  • 2 tl gedroogde oregano
  • 1 ei, los geklopt

Materialen:

Bakpapier

Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg op elk plakje bladerdeeg 1 worstje. Bestrooi met oregano en rol op. Snijd de rol in drieën. Leg de broodjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk ze met ei en bak ze in circa 25 minuten gaar en goudbruin.

Tomaten tapenade

Voor ongeveer 4 personen, ook dit gerecht is makkelijk vooraf te maken. Bewaar het dan afgedekt in de koelkast.

Ingrediënten:

  • 300 ml semi-zongedroogde tomaten (uitgelekt)
  • 1 el Parmezaanse kaas, geraspt
  • 12 blaadjes basilicum
  • peper

Materialen:

Staafmixer

Pureer de tomaten met de staafmixer tot een grove tapenade. Voeg de kaas toe en breng op smaak met peper. Scheur per persoon 3 blaadjes basilicum in stukjes en voeg toe aan de tapenade. Lekker met stokbrood of toastjes!

Gepaneerde gehaktballetjes met mosterd

16 stuks

Ingrediënten:

  • 300 g half-om-half gehakt
  • 2 kleine zure augurken, fijngesneden
  • 2 tl maïzena
  • 1 el ketjap manis
  • 2 tl mosterd + extra om te serveren
  • 3 el bloem
  • 1 ei
  • 3 el paneermeel
  • 300 ml zonnebloemolie

Materialen:

Ruime pan, cocktailprikkers, keukenthermometer

Kneed het gehakt met de augurk, maizena, ketjap en mosterd. Breng het dan op smaak met peper en zout. Draai er met vochtige handen 16 gelijke balletjes van. Doe de bloem in een diep bord. Klop in een ander diep bord het ei los. Strooi het paneermeel ook in een diep bord. Haal de balletjes één voor één door de bloem, het ei en het paneermeel. Verhit de olie in een ruime pan tot 170 ºC. Controleer de temperatuur met de keukenthermometer. Frituur de balletjes in 3-4 min. goudbruin en gaar. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Geef de mosterd en de cocktailprikkers er apart bij.

Gevulde eieren met rode pesto en garnalen

Ingrediënten:

  • 6 eieren (middel groot)
  • 1/2 bakje rode pesto
  • 2 el yoghurtmayonaise
  • zout
  • zwarte peper, gemalen
  • 30 gram (Hollandse) garnalen

Materialen:

Spuitzak

Laat de eieren in circa 10 minuten hard koken. Laat ze schrikken onder koud water. Pel ze wanneer ze afgekoeld zijn. Halveer ze overlangs. Schep de eierdooiers er uit, doe ze in een kom en prak ze fijn. Roer hier de pesto en mayonaise doorheen. Blijf roeren tot dat er een egaal, stevig mengsel ontstaat. Breng het op smaak met zout en peper. Doe het mengsel in een spuitzak en leg het tot gebruik in de koelkast. Vul de gehalveerde ei-helften met een flinke toef van de vulling. Verdeel hier de garnalen over. Serveer het op een grote schaal.

Mini pizza's

Ingrediënten:

  • 1 stokbrood voor in de oven
  • 1 flinke teen knoflook
  • 1 kleine ui
  • 100 gram champignons
  • 1/2 rode puntpaprika
  • 1 tomaat
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 1 tl suiker
  • circa 2 tl Italiaanse kruiden
  • peper en zout
  • mozzarella
  • geraspte (Parmezaanse) kaas

Bak het stokbrood in de oven volgens de aanwijzingen op het pak. Laat het brood even afkoelen, snijd het dan in dunne plakjes.
Laat de oven aanstaan, op 200 graden. Snijd de ui, champignons, mozzarella en paprika in stukjes, de tomaten in hele fijne blokjes. Meng het blikje tomatenpuree met de kruiden, uitgeperste knoflook, suiker en naar smaakpeper en zout. Besmeer de plakken brood met het tomaten mengsel. Beleg het met de groente en leg hier over heen de mozzarella. Bestrooi het nog met de geraspte kaas. Leg de mini pizza’s op de bakplaat en bak ze in het midden van de oven tot de mozzarella gesmolten is (circa 5 tot 8 minuten). Het is ook lekker om de mini pizza's te beleggen met tonijn uit blik of stukjes ham of chorizo!
© 2014 - 2024 Xurya, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Simpele hapjes voor een feestSimpele hapjes voor een feestHeb je binnenkort een feest(je)? Lekkere hapjes zijn heel goed zelf te maken! En moeilijk of duur hoeft het echt niet te…
Lekkere en eenvoudige hapjes voor de verjaardagLekkere en eenvoudige hapjes voor de verjaardagBlokjes kaas en borrelnootjes doen het op een verjaardag altijd erg goed. Toch kan het heel leuk zijn om eens iets ander…
Pittige borrelhapjes met rundergehaktPittige borrelhapjes met rundergehaktHet voordeel van rundergehakt is dat je het zo pittig kan maken met verschillende ingrediënten als je maar wilt. Het geh…
De pizzarette: zelf mini-pizza's bakkenDe pizzarette: zelf mini-pizza's bakkenDe pizzarette wordt steeds populairder. Voor iedereen die het gourmetten en fonduen zat is tijdens de feestdagen of ande…

Kladdkaka ofwel traditionele Zweedse chocolade kliederkoekKladdkaka ofwel traditionele Zweedse chocolade kliederkoekDe chocoholics onder ons zullen deze cake zeker weten te waarderen, "chocolademoddercake" is een prima manier om deze ta…
3 Authentieke Indonesische recepten3 Authentieke Indonesische receptenNasi koening is een typisch Indonesisch gerecht. Dit heerlijke gerecht bestaat uit een geurige rijst die gekookt wordt i…
Bronnen en referenties
  • Allerhande
Xurya (15 artikelen)
Gepubliceerd: 06-01-2014
Rubriek: Eten en Drinken
Subrubriek: Recepten
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.