InfoNu.nl > Eten en Drinken > Recepten > Kouseband met kerrie en aardappel

Kouseband met kerrie en aardappel

Kouseband is in Suriname een veelgebruikte groente. In stukjes gesneden heeft het veel weg van sperciebonen, alleen is het wat dunner en steviger. Je kunt kouseband op verschillende manieren bereiden. In dit artikel geven we het recept zoals kouseband wordt bereid als je het wilt eten bij de roti. Oftewel, het is kouseband met aardappelen in masala.

Ingrediënten:

  • 1 bos kouseband
  • 2 middelgrote aardappelen
  • halve ui
  • plantaardige olie (olijf of zonnebloem)
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 theelepel tomatenpuree
  • zout
  • 2 eetlepels masala

Bereiding:

  • Was de kouseband en snij de beide uiteinden eraf
  • Snij de kouseband in stukjes van circa 4 cm
  • Schil en was de aardappelen
  • Snij de aardappelen in partjes, circa 1 cm dik
  • Zet een wok op het vuur en doe er drie eetlepels olie in
  • Snipper de ui en fruit deze in de olie tot ze glazig zijn
  • Maal de knoflook fijn in een vijzel of knijp ze met een knoflookpers en fruit ze circa 10 seconden mee met de uien
  • Doe de masala erbij en bak deze circa 10 seconden mee
  • Doe de tomatenpuree erbij en roer deze door de masala heen
  • Doe de aardappelpartjes erbij en doe er direct een halve glas water bij
  • Wanneer het water bijna is verdampt doe je de kouseband erbij
  • Doe de deksel op de pan en laat het geheel zachtjes doorkoken totdat de aardappelen gaar zijn
  • Voeg zout naar smaak toe

Serveertip:

Eet de kouseband bij de roti en masala kip (kip kerrie). Dit gerecht is ook heerlijk met witte rijst en kippevlees.
© 2007 - 2019 J1enter, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Roti met aardappelvullingRoti met aardappelvullingAls je denkt aan Surinaams/ Hindoestaans eten, dan denk je aan roti. Een roti (uit te spreken alsof het met dubbel- t is…
Roti: Het traditionele receptAls je denkt aan Surinaams/ Hindoestaans eten, dan denk je aan roti. Een roti (uit te spreken alsof het met dubbel- t is…
Surinaams-Hindoestaanse vegetarische recepten met kousenbandSurinaams-Hindoestaanse vegetarische recepten met kousenbandBijna elke Surinamer kent ‘kouseband’ en is er mee opgegroeid. En ook al heeft de nieuwe spelling roet in het eten gegoo…
Masala Kip (kip kerrie)Masala kip (kip kerrie) is een populair gerecht uit de Surinaamse keuken. Hieronder vind je een authentiek recept voor d…
Surinaams-Hindoestaans recept, zelf eenvoudig roti makenSurinaams-Hindoestaans recept, zelf eenvoudig roti makenSoms moet je even die traditionele keuken uit voor nieuwe ideeën. Zo ook nu, want roti maken is normaal gesproken een ar…

Reageer op het artikel "Kouseband met kerrie en aardappel"

Plaats een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Reactie

Bass, 27-04-2011 19:34 #1
2 eetlepels masala moet 2 theelepels zijn…

Infoteur: J1enter
Laatste update: 16-01-2017
Rubriek: Eten en Drinken
Subrubriek: Recepten
Reacties: 1
Schrijf mee!