Kouseband met kerrie en aardappel
Kouseband is in Suriname een veelgebruikte groente. In stukjes gesneden heeft het veel weg van sperciebonen, alleen is het wat dunner en steviger. Je kunt kouseband op verschillende manieren bereiden. In dit artikel geven we het recept zoals kouseband wordt bereid als je het wilt eten bij de roti. Oftewel, het is kouseband met aardappelen in masala.
Ingrediënten:
- 1 bos kouseband
- 2 middelgrote aardappelen
- halve ui
- plantaardige olie (olijf of zonnebloem)
- 2 teentjes knoflook
- 1 theelepel tomatenpuree
- zout
- 2 eetlepels masala
Bereiding:
- Was de kouseband en snij de beide uiteinden eraf
- Snij de kouseband in stukjes van circa 4 cm
- Schil en was de aardappelen
- Snij de aardappelen in partjes, circa 1 cm dik
- Zet een wok op het vuur en doe er drie eetlepels olie in
- Snipper de ui en fruit deze in de olie tot ze glazig zijn
- Maal de knoflook fijn in een vijzel of knijp ze met een knoflookpers en fruit ze circa 10 seconden mee met de uien
- Doe de masala erbij en bak deze circa 10 seconden mee
- Doe de tomatenpuree erbij en roer deze door de masala heen
- Doe de aardappelpartjes erbij en doe er direct een halve glas water bij
- Wanneer het water bijna is verdampt doe je de kouseband erbij
- Doe de deksel op de pan en laat het geheel zachtjes doorkoken totdat de aardappelen gaar zijn
- Voeg zout naar smaak toe
Serveertip:
Eet de kouseband bij de
roti en
masala kip (kip kerrie). Dit gerecht is ook heerlijk met witte rijst en kippevlees.