Kouseband is in Suriname een veelgebruikte groente. In stukjes gesneden heeft het veel weg van sperciebonen, alleen is het wat dunner en steviger. Je kunt kouseband op verschillende manieren bereiden. In dit artikel geven we het recept zoals kouseband wordt bereid als je het wilt eten bij de roti. Oftewel, het is kouseband met aardappelen in masala.
Ingrediënten:
1 bos kouseband
2 middelgrote aardappelen
halve ui
plantaardige olie (olijf of zonnebloem)
2 teentjes knoflook
1 theelepel tomatenpuree
zout
2 eetlepels masala
Bereiding:
Was de kouseband en snij de beide uiteinden eraf
Snij de kouseband in stukjes van circa 4 cm
Schil en was de aardappelen
Snij de aardappelen in partjes, circa 1 cm dik
Zet een wok op het vuur en doe er drie eetlepels olie in
Snipper de ui en fruit deze in de olie tot ze glazig zijn
Maal de knoflook fijn in een vijzel of knijp ze met een knoflookpers en fruit ze circa 10 seconden mee met de uien
Doe de masala erbij en bak deze circa 10 seconden mee
Doe de tomatenpuree erbij en roer deze door de masala heen
Doe de aardappelpartjes erbij en doe er direct een halve glas water bij
Wanneer het water bijna is verdampt doe je de kouseband erbij
Doe de deksel op de pan en laat het geheel zachtjes doorkoken totdat de aardappelen gaar zijn
Voeg zout naar smaak toe
Serveertip:
Eet de kouseband bij de roti en masala kip (kip kerrie). Dit gerecht is ook heerlijk met witte rijst en kippevlees.
Roti met aardappelvullingAls je denkt aan Surinaams/ Hindoestaans eten, dan denk je aan roti. Een roti (uit te spreken alsof het met dubbel- t is geschreve…
Roti: Het traditionele receptAls je denkt aan Surinaams/ Hindoestaans eten, dan denk je aan roti. Een roti (uit te spreken alsof het met dubbel- t is geschreve…
Masala Kip (kip kerrie)Masala kip (kip kerrie) is een populair gerecht uit de Surinaamse keuken. Hieronder vind je een authentiek recept voor de liefhebb…
Kerstrecepten – NagerechtenWilt u tijdens uw feestmaal een heerlijk nagerecht op tafel toveren? U vindt hier diverse recepten voor nagerechten tijdens de ker…
Zwitserland; RöstiEen typisch, maar wel erg lekker nationaal recept uit de Zwitserse keuken is de rösti. Om dit gerecht uitgebreid klaar te maken,…