InfoNu.nl > Eten en Drinken > Recepten > Bienenstich: heerlijk zoete taart uit Duitsland

Bienenstich: heerlijk zoete taart uit Duitsland

Bienenstich: heerlijk zoete taart uit Duitsland Dit is een recept voor een heerlijk zoete taart met amandelen en een romige vulling. Dit gebak is afkomstig uit Duitsland en het is daar enorm populair. Bienenstich betekent bijensteek en volgens de legende dankt deze taart haar naam aan het feit dat de bakker die deze taart voor het eerst bakte werd gestoken door een bij die door dit heerlijk zoet ruikende gebak werd aangetrokken.

Deeg voor de taartbasis

Ingrediënten

  • 250 g tarwebloem
  • 20 g gist
  • 125 ml water
  • 1 ei
  • 30 g suiker
  • Snufje zout
  • 30 g boter

Bereidingswijze

Los de gist op in het (lauwwarme) water. Doe het zout onderin een beslagkom en zeef de bloem erboven. Maak vervolgens een klein kuiltje in de bloem en voeg boter, suiker, water en het ei erbij. Voeg daarna het gist/water-mengsel erbij. Kneed het geheel tot een glad, soepel en luchtig deeg met behulp van een mixer met deeghaken. Kneed het deeg dan nog even goed door met de hand op een met bloem bestoven werkblad. Laat het deeg een half uurtje staan om te rijzen. Na het rijzen opnieuw kort kneden en het dan in de bakvorm doen. Prik het deeg hier en daar in.

Topping

Ingrediënten

  • 75 g boter
  • 100 g suiker
  • 1 tl vanille-extract
  • 5 el melk
  • 100 g geschaafde amandelen

Bereidingswijze

Doe de boter, suiker, het vanille-extract en de melk in een steelpan en breng het kort aan de kook. Spatel de geschaafde amandelen erdoor en laat het geheel afkoelen. Verdeel het mengsel daarna over het deeg. Bak alles in ongeveer 25 minuten gaar in de oven op 180 C. Laat het baksel afkoelen en snijd het dan horizontaal door zodat er twee delen ontstaan.

Vulling

Ingrediënten

  • 500 ml melk
  • 45 g maizena
  • 1 el vanillesuiker
  • 1 el suiker
  • 75 g boter
  • 40 g poedersuiker

Bereidingswijze

Doe de melk, maizena, vanillesuiker en de suiker in een steelpan en kook het ongeveer 5 minuten op een laag vuur. Het is belangrijk dat het mengsel kookt omdat het anders te vloeibaar blijft en straks weer uit de bakvorm loopt. Laat het mengsel na het koken voldoende afkoelen. Klop ondertussen de boter met de poedersuiker tot een luchtig geheel en spatel het daarna door het afgekoelde mengsel.

Verdeel nu de vulling over de taartbasis. Leg daarna het andere taartdeel er bovenop. Bestrooi de taart met wat poedersuiker voor een extra feestelijk effect.

Tip

Als je van fruit in taart houdt, dan kun je ook nog wat ingemaakte kersen over de vulling smeren.

Eet smakelijk!

Lees verder

© 2013 - 2019 Eefk, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
De hoeveelheid suiker in zuivel, broodbeleg en gebakDe hoeveelheid suiker in zuivel, broodbeleg en gebakSuiker wordt tegenwoordig steeds meer gezien als een boosdoener. Maar hoeveel suiker zit er nou eigenlijk in zuivel, bro…
Taarten of cupcakes decoreren met marsepein of fondantTaarten of cupcakes decoreren met marsepein of fondantTaarten decoreren kan op verschillende manieren; wat is er allemaal mogelijk? Je kunt je taart bijvoorbeeld decoreren me…
Tips Gebak Koek Cake Brood Bewaren - Hoe lang / Welke plek?Tips Gebak Koek Cake Brood Bewaren - Hoe lang / Welke plek?Tips voor de beste manier om gebak, koek, taart, cake, brood en broodjes te bewaren. Gebak, brood, taart of koekjes, cra…
Australische recepten, gebakGebak is eigenlijk heel internationaal, alleen met dat verschil dat ieder land zijn eigen specialiteit heeft. Zo heeft D…
Slagroomtaart recept beproefd en gewaardeerdSlagroomtaart recept beproefd en gewaardeerdHet zelf maken van een slagroomtaart is niet zo moeilijk. Hier volgt een recept van mijn moeder. Al jaren is de taart ee…

Reageer op het artikel "Bienenstich: heerlijk zoete taart uit Duitsland"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Eefk
Laatste update: 08-04-2013
Rubriek: Eten en Drinken
Subrubriek: Recepten
Schrijf mee!