Cupcakes die nooit mislukken!
Een must-have op een feestje en populairder dan ooit: cupcakes! Cupcakes zijn een fantastische traktatie en wanneer u leuke cupcakes serveert, kan het feest al bijna niet meer stuk. Maar hoe maakt u nu snel en simpel de lekkerste cupcakes? En bovenal, hoe voorkomt u een mislukking?
Het basisrecept voor cupcakes
Met dit basisrecept maakt u snel en makkelijk heerlijke cupcakes. Hierna volgt enkel nog het versieren van uw cupcakes!
Ingrediënten voor 12 cupcakes
- 150 gram boter (tip: haal de boter minstens twee uur van te voren uit de koelkast!)
- 150 gram suiker
- 150 gram zelfrijzend bakmeel
- 1 zakje vanillesuiker
- 2 eieren
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Meng de suiker, zelfrijzend bakmeel en vanillesuiker met een houten lepel door elkaar in een grote kom.
- Snijd vervolgens de boter in kleine stukjes en doe deze, samen met de eieren, bij de rest van de ingrediënten en mix dit met een mixer voor minstens 5 minuten tot een luchtig beslag.
- Neem een bakvorm voor 12 cupcakes en doe hier de papieren vormpjes in.
- Schep ieder papieren vormpje met behulp van 2 lepels voor 3/4 vol met het beslag
- Bak de cupcakes in 20-25 minuten gaar in het midden van de oven.
- Zijn de cupcakes klaar? Laat ze eerst even 10 minuten in een open oven afkoelen en haal ze daarna eruit. Ze kunnen dan uit de vorm en op een bord verder afkoelen.
Het versieren van de cupcakes
Wanneer de cupcakes gebakken en afgekoeld zijn, is het tijd voor het versieren van de lekkernijen. Op internet zijn vele prachtige cupcakes te vinden met geweldige versieringen die er erg ingewikkeld uitzien, maar ook voor niet zo handige bakkers zijn cupcakes heel makkelijk en mooi te versieren!
Cupcakes versieren met botercrème
Met botercrème kunt u simpel zo'n mooie swirl op uw cupcake zetten. Zelfs zonder extra versiersels maakt u uw cupcake dan al geweldig mooi! Hoe maakt u nu zelf botercrème? Simpel, volg de onderstaande stappen:
- Mix 250 gram boter zacht met een mixer.
- Voeg er langzaam, tijdens het mixen, 250 gram poedersuiker, beetje bij beetje aan toe.
- Eventueel kan de botercrème nog afgemaakt worden met wat vanille aroma of levensmiddelen kleurstof.
- Doe vervolgens de botercrème in een spuitzak en spuit een mooie toef op de cupcake.
Cupcakes versieren met glazuur
Misschien nog wel makkelijker te maken dan botercrème is glazuur. Dit kunt u op de cupcake smeren in mooie kleuren, maar het kan ook gebruikt worden om andere versieringen mee vast te plakken. Volg hiervoor de volgende stappen:
- Doe 250 gram poedersuiker in een kom.
- Voeg hier langzaam, beetje bij beetje, wat water aan toe, om er een smeuïge massa van te maken. Zorg er wel voor dat het glazuur een beetje stevig blijft!
- Kleur het glazuur met levensmiddelen kleurstof in de gewenste kleur.
- U kunt het glazuur met een lepel over de cupcake heen smeren, of met een kleine spuitzak mooie tekeningen maken.
- Wilt u verschillende kleuren gebruiken? Zorg er dan voor dat het glazuur goed uitgehard is, voor u met de volgende kleur begint!/LIST]
Bewaren van cupcakes
- Nog niet versierde cupcakes kunnen ongeveer een week bewaard worden in een afgesloten bak. Wanneer de cupcakes wel versierd zijn, is het het best om ze dezelfde dag nog op te eten, anders wordt de versiering zacht.
- Veel succes en bakplezier!