Ontbijten bij Bakker Bart?

Ontbijten bij Bakker Bart? Bij Bakker Bart kan je heerlijk ontbijten voor een scherpe prijs, niet voor 1 euro, zoals dat bij de HEMA wel kan, maar voor een mooi bedrag van 2,50. Ze zijn bovendien als beste uit de test gekomen bij het programma kassa van de Vara. Ze worden geprezen voor de goede kwaliteit van hun ontbijt, dat voor een scherpe prijs wordt aangeboden.

Geschiedenis van Bakker Bart

De eerste bakkerij van Bakkerij Bart opende zijn deuren in 1977 in Nijmegen, deze werd geopend door Bart van Elsland. Klanten konden in deze bakkerij zien hoe het brood vers uit de oven kwam. Bovendien introduceerde Bart van Elsland een vernieuwd baksysteem, er kon hierdoor de hele dag door gebakken worden. Dit systeem is nog steeds één van de grootste succesfactoren van de formule en heeft Bakker Bart een belangrijke voorsprong op de andere bakkerijen gegeven. Dankzij het franchisesysteem zijn er nu zo’n 190 Bakker Bart winkels die allen op toplocaties staan.

Introductie van het Bakker Bart ontbijt

Op vrijdagochtend 23 maart 2012 werd het Bakker Bart ontbijt geïntroduceerd. Het werd op een speciale manier geïntroduceerd, namelijk met een pyjama-actie. Klanten die in een pyjama naar een Bakker Bart winkel gingen kregen het ontbijt gratis. Omdat dit een groot succes was, besloot Bakker Bart om de actie de week erop te herhalen.
In september 2012 kwam Bakker Bart met een nieuwe ontbijtactie. Van 3 september tot en met 16 september kregen de eerste vijf klanten het Bakker Bart ontbijt gratis.

Waar en hoe laat wordt het ontbijt geserveerd?

Sinds maart 2012 kan je bij iedere Bakkerij Bart ontbijten. De openingstijden verschillen echter wel per bakkerij, kijk dus van tevoren hoe laat jouw dichtstbijzijnde Bakker Bart geopend is. Wel staat vast dat je tot 10 uur kunt ontbijten. Een enkele winkel is ook op zondagenochtend open, hier kan je dan ook op zondag ontbijten.

Waaruit bestaat het Bakker Bart ontbijt?

Als je 's ochtends de bakker binnenkomt, ruik je al de heerlijke broodlucht. Je hebt dan meteen zin in je ontbijt. Bakkerij Bart heeft ook een erg gezellig interieur.

Het Bakker Bart ontbijt bestaat uit:
 • Een kopje koffie of thee
 • Vers sinaasappelsap
 • Wit of bruin belegd broodje met ham of kaas
 • Een roombotercroissant
 • Een kuipje jam van de Ruijter

Naast deze producten bevind je je zoals gezegd in een bakkerij, je kan dus van alles naast het ontbijt kopen.

Als beste uit de test

Het ontbijt van Bakker Bart is als beste uit de test gekomen bij het programma kassa van de Vara. Dit werd 9 februari 2013 bekendgemaakt in de uitzending ‘’Ontbijten voor een prikkie: waar doe je dat?’’. In dit programma ging topkok Pierre Wind in totaal negen keer ontbijten. Hij testte het ontbijt het vooral op kwaliteit, maar ook op presentatie en klantvriendelijkheid.

De winkels die getest werden naast Bakkerij Bart.

Bakker Bart kon zich met een 7,6 kronen als winnaar. Het ontbijt werd als kwalitatief goed gezien voor een scherpe prijs.

Waarom biedt Bakkerij Bart een relatief goedkoop ontbijt aan?

Net als voor andere bedrijven die een goedkoop ontbijt bieden, is het ook voor Bakkerij Bart de bedoeling om ervoor te zorgen dat er in de ochtenden meer klanten komen. Het aanbieden van een ontbijt voor een goede prijs is het middel hiervoor. Wanneer je in de winkel ontbijt is de kans groot dat je ook andere benodigde producten koopt, zoals brood. Hier wordt dus, net zoals bijvoorbeeld bij de HEMA, gebruik gemaakt van een pull strategie, je trekt mensen als het ware naar je winkel toe.

Lees verder

© 2014 - 2024 Freshprince, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Bart Veldkamp: de schaatsbelgBart Veldkamp, ook wel bekend als de schaatsbelg, is een schaatser van Nederlandse afkomst die in 1996 besloot om voor B…
Lessugesties peuters en kleuters: thema de bakkerLessugesties peuters en kleuters: thema de bakkerDe bakker is een onderwerp dat erg spreekt bij het jonge kind. Dit lesidee dat hoofdzakelijk bedoelt is voor iedereen di…
recensieRecensie "Bikkel"Bikkel is een documentaire over het leven van Bart de Graaff, die in 2002 is overleden. De documentaire is gemaakt voor…

De Fenixloods in RotterdamDe Fenixloods in RotterdamDe Fenixloods, ofwel de Fenix food factory, is een verzamelplaats van verschillende ondernemers die verse producten aanb…
Keukenhygiëne - persoonlijke hygiëneKeukenhygiëne - persoonlijke hygiëneIn horecabedrijven gelden strenge regels op het gebied van hygiëne en veiligheid. Deze regels zijn wettelijk vastgelegd…
Bronnen en referenties
 • Inleidingsfoto: Erik1980, Wikimedia Commons (CC BY-SA-3.0)
 • http://www.bakkerbart.nl/bakker-bart-ontbijt-als-beste-getest
 • http://www.revieweerst.nl/2014/01/bakker-bart-ontbijtje.html
 • http://kassa.vara.nl/tv/afspeelpagina/fragment/ontbijten-voor-een-prikkie-waar-doe-je-dat/speel/1/
 • http://www.bakkerbart.nl/over-bakker-bart/over-bart-s-retail
 • http://www.outofhome-shops.nl/nieuws/convenience/bakker-bart-wil-vrijdag-pyamas-zien
 • http://www.outofhome-shops.nl/node/58343
 • http://www.franchiseformules.nl/nieuws_item/id/5897/Bakker%20Bart%20lanceert%20ontbijtactie
Freshprince (112 artikelen)
Laatste update: 29-01-2016
Rubriek: Eten en Drinken
Subrubriek: Horeca
Bronnen en referenties: 8
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.