Het HEMA ontbijt, van 1 naar 2 euro. Wat is er veranderd?

Het HEMA ontbijt, van 1 naar 2 euro. Wat is er veranderd? Eerst even lekker ontbijten en dan gaan winkelen? Het kan bij de HEMA. Je kan in één van de vestigingen met restaurant heerlijk ontbijten, nu echter voor 2 in plaats van 1 euro, sinds begin september 2015 is de prijs namelijk verhoogd naar 2 euro. Wat krijg je eigenlijk voor deze 2 euro en is er een verschil in de samenstelling van het ontbijt nu de prijs verhoogd is? En waarom is de prijs eigenlijk verhoogd? Waar en hoe laat kan jij dit ontbijt bestellen? En als laatste hoe kan de HEMA eigenlijk een compleet ontbijt aanbieden voor maar 2 euro?

Waar en hoe laat wordt het ontbijt geserveerd?

Het ontbijt voor 2 euro kun je niet in iedere vestiging krijgen. Het kan alleen in de HEMA winkels met een restaurant, de HEMA zelf noemt dit een winkel met een koffiebuffet. Er zijn ook winkels met een snackbuffet, hier worden andere prijzen gehanteerd dan bij de restaurants en ook kan het aanbod hier anders zijn. Tot 10 uur kan je een ontbijt bestellen. Er kan per HEMA winkel een groot verschil zitten in de openingstijden, vooral op maandag zit hier bijvoorbeeld veel verschil in.

Zondag ontbijten bij de HEMA?

Vooral in de grote winkels zijn sommige HEMA winkels ook op zondag open. Omdat deze winkels echter pas aan het eind van de ochtend geopend zijn, is het niet mogelijk om op zondagen gebruik te maken van het 2 euro ontbijt.

Wat is er veranderd tussen het oude (1 euro) en het nieuwe (2 euro) ontbijt?

's Ochtends als je een HEMA winkel met restaurant binnenkomt ruik je meteen het verse ontbijt. HEMA-klanten en ook niet HEMA-klanten komen speciaal voor dit ontbijt op tijd naar de winkel. In sommige HEMA winkels is het restaurant s’ochtends al behoorlijk gevuld. Je hebt geen HEMA klantenkaart nodig om een HEMA ontbijt te kopen.

Het HEMA ontbijt bestaat uit:
  • Vers kopje koffie
  • Croissant
  • Kuipje jam
  • Broodje met gebakken ei
  • Jus d'orange (nieuw: bij het oude 1 euro ontbijt moest je dit bijbestellen voor 50 cent)

Naast deze producten, kun je ook nog verschillende producten bij bestellen. De bacon is sinds juni 2013 niet meer inbegrepen in de 1 euro prijs. Je kunt echter twee plakjes bacon bijbestellen voor 25 cent. Bij het oude HEMA ontbijt moest je jus d'orange bijbestellen voor 50 cent. Dit krijg je er nu gewoon bij, dus eigenlijk zou je kunnen zeggen dat de prijsverhoging 50 cent is.

24Hrs Cannes Young Lions Cyber competition 2011

Tijdens de Cannes Young Lions Cyber competitie in 2011 hebben twee Nederlandse studenten een idee over het HEMA ontbijt ingestuurd. Ze hadden als idee hoe ze ervoor konden zorgen dat jongeren liever bij de HEMA hun ontbijt namen dan thuis. Dit wilden ze realiseren door ervoor te zorgen dat iedere zaterdag bekende sprekers de jongeren konden inspireren. Dit op het gebied van kunst, politiek, technologie, muziek, sport en literatuur. Het plan was om iedere week een andere HEMA als thuisbasis voor de gastspreker te hebben. De andere HEMA winkels konden dan via een livestream meekijken. Facebook zou worden ingezet om de gastsprekers te introduceren en om te kijken of je vrienden er ook naartoe zouden gaan. Het idee is echter nooit uitgewerkt door de HEMA.

Een 7.2 in het programma kassa van de Vara

In het programma kassa van de Vara werden op 9 februari 2013 in de uitzending ''Ontbijten voor een prikkie: waar doe je dat?’’ verschillende ontbijten beoordeeld door topkok Pierre Wind. Hier scoorde de HEMA een 7.2. Je moet er wel rekening mee houden dat deze score is gebaseerd op een prijs van 1 euro.

Hoe kan de HEMA een ontbijt aanbieden voor 2 euro?

Door middel van het aanbieden van een ontbijt, zorgt de HEMA ervoor dat er klanten komen op tijden waar het normaal gesproken minder druk is. Zo kunnen ze de klanten over de gehele dag een beetje sturen. Deze wijze van marktbenadering wordt de pull strategie genoemd. Door middel van het ontbijt worden klanten als het ware naar de winkel getrokken. Waar andere winkels veelal een pushstrategie hanteren om door middel van reclame mensen naar hun winkel te duwen.

Door het ontbijt aan te bieden ontstaat er ook een band tussen de klant en de HEMA. Sommige klanten ontbijten zelfs meerdere dagen per week bij de HEMA omdat ze affiniteit met de HEMA hebben. Ook vinden ze het gezellig om in het restaurant te ontbijten. Naast ontbijten kopen de klanten sneller producten in de HEMA.

Waarom is de prijs opeens verhoogd naar 2 euro?

Laten we wel realistisch blijven, 2 euro is alsnog erg goedkoop voor een ontbijt, maar het is toch een verdubbeling van de prijs. Waarom heeft HEMA hiervoor gekozen? De HEMA maakt hoogstwaarschijnlijk verlies op het ontbijt en verdient alleen met klanten die in de winkel iets kopen. De prijsverhoging kan voor HEMA dus het verminderen van kosten op de ontbijtjes zijn. Daarnaast trekt het ontbijt veel oudere mensen aan die puur voor de gezelligheid komen en geen spullen bij HEMA kopen. Het zou dus kunnen zijn dat HEMA deze groep wil verkleinen en plaats wil maken voor klanten die wel producten uit de winkel kopen.

Ook een HEMA-4 uurtje?

Om de klanten nog meer te sturen heeft de HEMA ook een HEMA-4 uurtje bedacht. Het 4-uurtje is verkrijgbaar van 16:00 t/m 18:00. Tussen deze tijden kun je voor 1 euro koffie of thee plus een klein taartje kopen. Je hebt keuze tussen vier taartjes. Ook het HEMA-4 uurtje is alleen in de HEMA winkels met een restaurant beschikbaar.

Lees verder

© 2014 - 2024 Freshprince, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
HEMA webshop: informatie en beoordelingDe HEMA webshop is een online winkel met een groot en divers aanbod. Wat heeft de HEMA webshop u te bieden? Hoe ziet het…
Hema Verzekeringen: soorten verzekeringen, contact, inloggenHema Verzekeringen: soorten verzekeringen, contact, inloggenDe verzekeringen van Hema zijn voordelig ten opzicht van grotere verzekeraars. Het is mogelijk om je voor bijna alles te…
Hema Fotoservice: fotoboek en foto’s afdrukkenHema Fotoservice: fotoboek en foto’s afdrukkenEen foto zegt meer dan duizend woorden. Via de HEMA Fotoservice is het mogelijk om fotoherinneringen af te laten drukken…

De Fenixloods in RotterdamDe Fenixloods in RotterdamDe Fenixloods, ofwel de Fenix food factory, is een verzamelplaats van verschillende ondernemers die verse producten aanb…
Keukenhygiëne - persoonlijke hygiëneKeukenhygiëne - persoonlijke hygiëneIn horecabedrijven gelden strenge regels op het gebied van hygiëne en veiligheid. Deze regels zijn wettelijk vastgelegd…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: PublicDomainPictures, Pixabay
  • www.hema.nl
  • http://trackandhack.com/succes/het-succes-van-de-goedkope-ontbijtjes-bij-hema-en-ikea/
  • https://www.facebook.com/nielsandpascal
  • http://www.telegraaf.nl/watuzegt/24454892/___HEMA__draai_verdubbeling_kosten_ontbijtje_terug___.html
Freshprince (112 artikelen)
Laatste update: 30-10-2016
Rubriek: Eten en Drinken
Subrubriek: Horeca
Bronnen en referenties: 5
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.