Verwarmende drankjes voor koude avonden
Het hoeft niet kerst of oud- en nieuw te zijn om heerlijke verwarmende drankjes te drinken. Ook in de zomer kan een koude avond behaaglijk worden met een warm mengsel van allerlei lekkere ingrediënten. In de winter zijn de volgende verwarmende drankjes heerlijk te drinken na een schaatspartij, een sneeuwballengevecht of gewoon na een herfstbui als uw humeur een absoluut dieptepunt heeft bereikt. Recepten voor heerlijk warme drankjes zoals pittige chocolademelk voor koude avonden.
Pittige chocolademelk met kruiden
Ingrediënten voor 4 personen
- 7 dl melk
- 200 gram pure chocolade in stukjes
- 2 theelepels suiker
- 1 theelepel gemengde specerijen bestaande uit: Kaneel, Kruidnagel, Koriander, Gember en
- nootmuskaat
- 4 kaneelstokjes
- 2 eetlepels stijfgeslagen room
Bereiding
- Doe de melk in een pan
- Voeg de chocolade, de suiker en de gemengde specerijen toe
- Verwarm dit op een half vuurtje
- Roer totdat de chocolade is gesmolten
- Let wel op dat de melk niet gaat koken
- Schenk het daarna in mooie glazen die tegen de hitte bestand zijn
- Steek er een kaneelstokje in en maak af met een toef slagroom
Kaneelthee
Kaneel wordt in veel landen gebruikt als verwarmend element. Wie zijn polsen insmeert met kaneelolie bijvoorbeeld zal merken dat het hele lijf verwarmd wordt. Met deze kaneelthee is dat niet anders.
Ingrediënten voor 2 personen
- 3 dl water
- 4 kruidnagels
- 1 kaneelstokje
- 2 theezakjes
- 3 eetlepels citroensap en een paar schijfjes citroen
- 2 eetlepels bruine basterdsuiker
Bereiding
- Vul een pan met het water
- Kook daarin de kruidnagels en de kaneel
- Haal de pan van het vuur
- Voeg de theezakjes toe en laat 5 minuten trekken
- Haal de zakjes dan uit de thee
- Roer het citroensap, de suiker en eventueel wat extra heet water door het mengsel (als het te sterk voor u is)
- Verwarm de thee nog een keer en schenk in theeglazen
- Garneer de thee eventueel met citroen en serveer
Warme Aartsbisschopswijn
Ingrediënten voor 4 personen
- Een paar kruidnagelen
- 1 kleine sinaasappel
- 4,5 dl port
- 25 gram bruine basterdsuiker
Bereiding
- Steek de kruidnagels in de sinaasappel en doe hem in een pan met de port en de bruine suiker
- Verwarm dit langzaam
- Serveer het dan in hittebestendige glazen of bekers
- Dit drankje kan ook geflambeerd worden, maar pas dan wel op voor handen en wenkbrauwen