Boswandeling (drank)

Boswandeling (drank) Boswandeling is een romige, lichtgroene drank afkomstig uit Nederland. Het staat ook wel bekend als een roomlikeur of cream likeur. Typisch voor Boswandeling is de witte fles met groene dop waarop de 'boswandeling' staat afgebeeld. De slogan van Boswandeling is ''n knap eigenwijs likeurtje!'. Het likeurtje bestaat in verpakkingen van 0,7 en 0,35 liter en wordt ook wel gebruikt in mixdranken, cocktails of shotjes zoals Vlaflip, Smurfenbier en Bubblegum.

Ingrediënten

Boswandeling is een roomlikeur bestaande uit verschillende ingrediënten zoals banaan, kokos en verse room. Deze ingrediënten geven het likeurtje een tropische smaak. Ook de kleur van het drankje doet tropisch aan; Boswandeling heeft namelijk een lichte groene kleur. Het alcoholpercentage van Boswandeling is 15%.

Drinkwijze van Boswandeling

Boswandeling kun je op verschillende manieren mixen. / Bron: Roegger, PixabayBoswandeling kun je op verschillende manieren mixen. / Bron: Roegger, Pixabay
Boswandeling wordt vaak geserveerd met ijs. Soms wordt het gepresenteerd als een cocktail (maar dan alvast gemixt "premixed"), en soms als een shotje. Boswandeling zelf kan ook nog worden gemixt, maar dit is niet gebruikelijk.
 • Boswandeling puur
 • Boswandeling 'on the rocks': boswandeling geserveerd met ijsblokjes.
 • Boswandeling als shot
 • Boswandeling in de mix. De meest voorkomende mix is Boswandeling Orange, hierbij is Boswandeling gemixt met jus d'orange. Andere cocktails waarin je Boswandeling kunt vinden zijn bijvoorbeeld Bubblegum, Vlaflip en Smurfenbier.

Bubblegum

Bubblegum maak je met Boswandeling, Flügel en 7up. Gebruik ongeveer 40 ml Boswandeling en 20 ml Flügel (twee Flügeltjes).
 1. Vul een longdrinkglas met ijs.
 2. Voeg de Boswandeling en Flügel toe aan het ijs.
 3. Vul de rest van het glas op met 7up.

Vlaflip

Vlaflip maak je met Boswandeling, sinaasappelsap en Coebergh.
 1. Vul de helft van een shotglas met Boswandeling.
 2. Voeg jus d'orange toe, zodat het shotglas nèt niet vol zit.
 3. Als topping snel met Coebergh (bessen) over het shotglas heen.

Smurfenbier

Smurfenbier maak je met Boswandeling, Peach tree, Blue Curacao en een beetje 7up.
 1. Doe de ingrediënten Boswandeling, Peach tree en Blue Curacao in een mixer of cocktailshaker.
 2. Doe de mix in een cocktailglas nadat het goed is geschud.
 3. Voeg als topping een beetje 7up toe (en om het glas op te vullen).

Verpakkingen en prijs

Boswandeling wordt verkocht in flessen van 0,7 en 0,35 liter. De prijs van een fles van 700 ml is anno 2020 ongeveer 15 euro en de prijs van een fles van 350 ml rond de 10 euro. Ook bestaan er cadeauverpakkingen van 50 milliliter die rond de 2 euro kosten.

Het bedrijf achter Boswandeling

Boswandeling is een drankje afkomstig van het bedrijf Flügel Nederland, gevestigd in Capelle aan den IJssel. Hier zijn onder andere ook de merken Flugel en Fireman van afkomstig.
© 2013 - 2024 Shiny, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Flügel (shot): het bedrijf, het product en meer!Flügel (shot): het bedrijf, het product en meer!Wanneer je wel eens grotere clubs of kroegen bezoekt heb je er vast wel eens van gehoord: Flügel. Je komt de flügelposte…
Alcoholpercentages in drankHet alcoholpercentage van dranken wordt meestal achterop de fles aangegeven. Met het alcoholpercentage wordt het volumep…
Licor 43: een heerlijke Spaanse likeurLicor 43: een heerlijke Spaanse likeurHet drankje is nog niet zo lang bekend, sommige kennen hem misschien van de reclames op tv, maar Licor 43 is een zoete S…

Sapjes uit de sapcentrifugeSapjes uit de sapcentrifugeWe kunnen ons niet meer voorstellen dat we er geen hebben de sapcentrifuge. Of het nu zon kleine handmatige is of zo…
Bubble Tea - thee met balletjesBubble Tea - thee met balletjesNa de koffietenten op elke hoek van de straat volgen de theebars: de theeverkopers gaan de strijd aan met de koffieketen…
Bronnen en referenties
Shiny (132 artikelen)
Laatste update: 24-11-2020
Rubriek: Eten en Drinken
Subrubriek: Dranken overig
Bronnen en referenties: 3
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.