InfoNu.nl > Eten en Drinken > Dranken overig > Boswandeling (drank)

Boswandeling (drank)

Boswandeling (drank) Boswandeling is een romige, lichtgroene drank afkomstig uit Nederland. Het staat ook wel bekend als een roomlikeur of cream likeur. Typisch is de witte fles met groene dop waarop de 'boswandeling' staat afgebeeld. De slogan van Boswandeling is ''n knap eigenwijs likeurtje!'. Het likeurtje bestaat in verpakkingen van 0,7 en 0,35 liter en wordt ook wel gebruikt in mixdranken/cocktails of shotjes zoals Vlaflip, Smurfenbier en Bubblegum.

Ingrediënten

Boswandeling is een roomlikeur bestaande uit verschillende ingrediënten zoals banaan, kokos en verse room. Deze ingrediënten geven het likeurtje een tropische smaak. Ook de kleur van het drankje doet tropisch aan; Boswandeling heeft namelijk een lichte groene kleur. Het alcoholpercentage van Boswandeling is 15%.

Drinkwijze van Boswandeling

Boswandeling kun je op verschillende manieren mixen. / Bron: Roegger, PixabayBoswandeling kun je op verschillende manieren mixen. / Bron: Roegger, Pixabay
Boswandeling wordt vaak geserveerd met ijs. Soms wordt het gepresenteerd als een cocktail (maar dan alvast gemixt "premixed"), en soms als een shotje. Boswandeling zelf kan ook nog worden gemixt, maar dit is niet gebruikelijk.
 • Boswandeling puur
 • Boswandeling 'on the rocks': boswandeling geserveerd met ijsblokjes.
 • Boswandeling als shot
 • Boswandeling in de mix. De meest voorkomende mix is Boswandeling Orange, hierbij is Boswandeling gemixt met jus d'orange. Andere cocktails waarin je Boswandeling kunt vinden zijn bijvoorbeeld Bubblegum, Vlaflip en Smurfenbier.

Bubblegum

Bubblegum maak je met Boswandeling, Flügel en 7up. Gebruik ongeveer 40 ml Boswandeling en 20 ml Flügel (twee Flügeltjes).
 1. Vul een longdrinkglas met ijs.
 2. Voeg de Boswandeling en Flügel toe aan het ijs.
 3. Vul de rest van het glas op met 7up.

Vlaflip

Vlaflip maak je met Boswandeling, sinaasappelsap en Coebergh.
 1. Vul de helft van een shotglas met Boswandeling.
 2. Voeg jus d'orange toe, zodat het shotglas nèt niet vol zit.
 3. Als topping snel met Coebergh (bessen) over het shotglas heen.

Smurfenbier

Smurfenbier maak je met Boswandeling, Peach tree, Blue Curacao en een beetje 7up.
 1. Doe de ingrediënten Boswandeling, Peach tree en Blue Curacao in een mixer of cocktailshaker.
 2. Doe de mix in een cocktailglas nadat het goed is geschud.
 3. Voeg als topping een beetje 7up toe (en om het glas op te vullen).

Verpakkingen en prijs

Boswandeling wordt verkocht in flessen van 0,7 en 0,35 liter. De prijs van een fles van 700 ml is ongeveer 13 euro, de prijs van een fles van 350 ml ligt rond de 8 euro. Ook bestaan er cadeauverpakkingen van 50 milliliter.

Het bedrijf achter Boswandeling

Boswandeling is een drankje afkomstig van het bedrijf Flügel Nederland, gevestigd in Capelle aan den IJssel. Hier zijn onder andere ook de merken Flugel en Fireman van afkomstig.

Roomlikeur test 2012

Boswandeling heeft samen met een aantal andere roomlikeurtjes meegedaan aan de strijd om de beste roomlikeur van 2012 te worden. De wedstrijd werd gehouden door 100%NL magazine. De winnaar van deze verkiezing bleek Boswandeling te zijn, en daarom draagt Boswandeling nu de naam 'de beste cream likeur van 2012'!
© 2013 - 2019 Shiny, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Flügel (shot): het bedrijf, het product en meer!Flügel (shot): het bedrijf, het product en meer!Wanneer je wel eens uitgaat in grotere clubs of kroegen heb je er vast wel eens van gehoord: Flügel. Je komt de flügelpo…
Hoe en waar spreek je af met je minnaar of minnares?Hoe en waar spreek je af met je minnaar of minnares?Wanneer jij en je partner de afspraak hebben dat jullie een intiem contact met een ander mogen onderhouden naast jullie…
Wandelen: de gezondheidsvoordelen van 10.000 stappen per dagWandelen: de gezondheidsvoordelen van 10.000 stappen per dagHet zetten van 10.000 stappen per dag is een idee van de Japanse arts Yoshiro Hatano. Hij ontdekte dat het dagelijks wan…
Gevulde tomatensoepGevulde tomatensoepDeze gevulde tomatensoep is ideaal voor een koude winterdag. Je maakt de soep klaar op de avond voordat deze op het menu…
Nervositeit. Kruidenthee tegen nervositeit, stress en angstNervositeit. Kruidenthee tegen nervositeit, stress en angstNervositeit, stress en angst. Onderstaand recept bevat een kruidenmengsel voor thee dat kan zorgen voor ontspanning. Ook…
Bronnen en referenties

Reageer op het artikel "Boswandeling (drank)"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Shiny
Laatste update: 28-08-2018
Rubriek: Eten en Drinken
Subrubriek: Dranken overig
Bronnen en referenties: 3
Schrijf mee!