Wat is zuurdesem?
Zuurdesembrood is welbeschouwd een wondermiddel. Slechts twee ingrediënten: water en meel kan een zeer lekker smakende boterham opleveren. Hoe komt dit wonder eigenlijk tot stand? Bij een biologische bakker wordt er vaak gevraagd: wilt u een gistbrood of een zuurdesembrood? Maar wat is zuurdesem eigenlijk precies? Zuurdesembrood is brood wat niet is gemaakt met gist. Het heeft een ander middel om te rijzen. Het is meer bewerkelijk dan het maken van brood met gist. Het resultaat is lekker. Een stevige plak zuurdesembrood is een ideale variant op het luchtige gistbrood.Let op! Dit artikel is geschreven vanuit de persoonlijke visie van de auteur en bevat mogelijk informatie die niet wetenschappelijk onderbouwd is en/of aansluit bij de algemene zienswijze.
Inhoud:
- Water en meel vermengen
- De hoge moeilijkheidsgraad
- Duits zuurdeeg brood
- Zuurdesem verspreid over de wereld
- Gist gaat sneller