Creatief met ijsblokjes

Creatief met ijsblokjes IJsblokjes in je drinken, dat klinkt niet als iets heel ergs spectaculairs. Maar dat kun je er wel van maken! Maak bijvoorbeeld ijsblokjes met een smaakje maken, of er iets in doen. Wanneer je dan tijdens een feestje een drankje serveert, ziet het er geweldig uit. Hoe kun je creatief zijn met ijsblokjes?

IJsblokjes tijdens een feestje

Geef jij een feestje, dan wil je wellicht met iets origineels komen. Je kunt zelf allerlei drankjes maken, maar nog leuker is om de ijsblokjes die in de drankjes zitten een stukje specialer te maken. Bijvoorbeeld door ze een smaakt, vorm of kleur te geven.

Bijzondere vorm
Tegenwoordig kun je allerlei vormpjes kopen in winkels om je ijsblokjes net wat anders te maken. Deze vormpjes zijn onder anderen te koop bij bijvoorbeeld de Ikea of de Xenos. Koop vormpjes die passen bij bijvoorbeeld het thema van het feestje of kies iets dat je gewoon leuk vindt. Ga voor bijvoorbeeld sterretjes, puzzelstukjes of mannetjes. Alles kan!

IJsblokjes met een smaakje

IJsblokjes van water zijn niet alleen saai, maar ook smaakloos. Daarnaast vullen ze je glas met water en dat is niet bij ieder drankje even lekker. Daarom is het misschien wel een goed idee om een smaakje toe te voegen aan je ijsblokjes. Let hierbij wel op dat het smaakje bij het drankje past, omdat anders smaken worden gemixt en dit is niet lekker.

Zo kun je bijvoorbeeld de volgende dingen doen:
  • IJsblokjes van thee doe je in de ice tea
  • IJsblokjes met citroen- of limoensap kun je in water of vruchtensappen doen
  • IJsblokjes van koffie, of chocoladesaus doe je in ijskoffie
  • IJsblokjes van vruchtensappen, doe je in vruchtensappen

Bijna alles is mogelijk. Je kunt voor elk drankje wel een lekker ijsblokje maken. Experimenteer er eens mee en sta versteld.

IJsblokjes met iets erin

Het oog wil ook wat. Daarom kun je ook iets mee vriezen in het ijsblokje. Er zijn diverse mogelijkheden voor. Bijvoorbeeld:
  • Fruit, zoals: Bosbessen, bramen en kleine aardbeien
  • Kruiden, zoals: mint. Deze smaken extra lekker in de ice tea
  • Eetbare bloemen, zoals: lavendel en oostindische-kers

Om iets in te vriezen in een ijsblokje, moet je eerst de helft van een blokje vriezen. Daarna leg je het fruit, de kruiden of de bloemen op het bevroren ijs en giet je er water overheen. Op deze manier zit het netjes in het midden. Als je het niet op deze manier doet, zal het spul naar beneden zinken in het water.

IJsblokjes met lichtjes

Je kunt tegenwoordig ook ijsblokjes kopen waar lichtjes inzitten. Je kunt ze op internet bestellen, maar ook in de betere cadeauwinkels krijgen. De ijsblokjes met gekleurde lichtjes erin geven net iets extra’s aan je feestje. Zeker wanneer het al later op de avond is. Het is zeker een aanrader om het aan te schaffen!

IJs met kleur

Je kunt je ijsblokjes ook een kleur geven, zonder dat de smaak veranderd. Hier heb je eetbare kleurstof voor nodig. Deze kun je kopen bij de meeste bakwinkels, gericht op taartdecoratie. Wanneer je een druppel vloeistof door het water doet en het goed door elkaar mengt, kun je het daarna in de ijsvorm doen en de blokjes maken. Dit kan in iedere denkbare kleur!
© 2007 - 2024 Writingsuus, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Fruitblokjes en fruitlolly'sFruitblokjes en fruitlolly'sFruitblokjes en fruitlolly's zijn heerlijk in de zomer. Ze zijn makkelijk te maken en er zitten weinig suiker en kleurst…
Cocktails met BacardiHeerlijke recepten voor cocktails met Bacardi. Bacardi heeft verschillende producten op de markt gebracht, zoals Bacardi…
Spaanse cocktailsHeerlijke Spaanse cocktails die u doen wanen in Spanje. U vindt hier diverse recepten, alcohol bevattend of alcoholvrij.
De 12 lekkerste cocktails op basis van wijn zelf maken!De 12 lekkerste cocktails op basis van wijn zelf maken!Ze zijn hip, ze zijn cool maar bovenal zijn ze ontzettend lekker! Wie lust er nou geen lekkere cocktail? Een mix van ver…

Uit eten gaan en dan?Als je uit eten gaat zijn er een aantal gedragsregels die iedereen weet zoals het niet praten met je mond vol maar ook n…
Het gebruik van kruidenVan kruiden wordt gezegd dat ze een geneeskrachtige werking hebben, maar ook dat ze uitstekend gebruikt kunnen worden vo…
Bronnen en referenties
Writingsuus (705 artikelen)
Laatste update: 09-06-2015
Rubriek: Eten en Drinken
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.