Biologische hotspots: Den Haag

Biologische hotspots: Den Haag Je bent een dagje uit in Den Haag, of je woont in deze prachtige stad. Na een lange dag heb je zin om heerlijk biologisch te eten, of wil je nog gauw de biologische weekend boodschappen in huis halen. Waar moet je dan zijn in deze grote stad? Zijn er leuke biologische restaurants te vinden in Den Haag? En waar vind je de beste biologische markten en supermarkten? Den Haag, oftewel de Hofstad, staat bekend om zijn koningshuis, het bestuurlijk centrum van Nederland, zijn historische, ietwat chique en internationale karakter. Er zijn tal van mogelijkheden in de stad als het gaat om bezienswaardigheden, cultuur en voeding. Ook op biologisch gebied blijft de stad niet achter. Een overzicht van de meest opvallendste, leukste en lekkerste biologische hotspots in Den Haag vind je hier:

Lunchroom Baklust

Een unieke lunchroom, die niet alleen volledig biologisch is, maar ook nog eens volledig vegetarisch. Door het vriendelijke personeel en de aangename sfeer, heb je het idee een familiebedrijf binnen te zijn gekomen. Ze maken hier hun eigen desem-speltbrood en er is keuze uit tal van huisgemaakte biologische taarten. Naast de mogelijkheid om gratis wifi te gebruiken hebben ze ook gedacht aan de kleine bezoekers, zo is er een heuse kinderspeelhoek en voor de allerkleinsten is er ook een babystoel aanwezig. Sinds 2013 is het overigens ook mogelijk, om naast een ontbijt, brunch en lunch ook te genieten van een heerlijk avondmaal.

Adres en telefoonnummer

Veenkade 19
2513 EG Den Haag
Tramhalte Noordwal (lijn 17)
Telefoon +31 (0)70 753 2274


Restaurant Logisch

Heerlijk biologisch eten in het prachtig centrum van Den Haag? Dat kan, bij restaurant Logisch eet je eerlijke, kwalitatief goede en met passie bereide biologische maaltijden. Ze proberen zich te onderscheiden door out-of-the-box te denken, creatief te werk te gaan en alles hip en betaalbaar te maken en te houden.

Adres en telefoonnummer

Maliestraat 9
2514 CA Den Haag
Telefoon +31 (0)70 363 5259


Take a way Fine Fresh Food

Bij Fine Fresh Food draait alles om lekker en gezond eten. Alle ingrediënten en producten zijn biologisch, duurzaam en eerlijk. Ze werken dan ook enkel met biologische leveranciers en hebben ook veel fair trade producten, zoals hun koffie, in huis. Bijzonder is dat ze naast hun biologische kaart, alles doen om zo milieubewust om te gaan met de wereld. Zo maken ze gebruik van groene stroom, doen ze aan hergebruik en afval scheiding. Naast lekkere maaltijden en heerlijke snacks kun je hier ook gezonde slowjuice vruchtensappen bestellen.

Adres en telefoonnummer

Korte Houtstraat 14 C
2511 CD Den Haag
Telefoon +31 (0)70 753 3198


Restaurant Olijf

Biologisch eten, maar toch mediterraans genieten? Dan kan, bij restaurant Olijf kun je naast het eten van biologische maaltijden ook genieten van een biologische wijn en zelfs een ecologisch biertje. De vis is duurzaam gevangen en ze werken met biologisch en/of scharrelvlees. Ze proberen zich te onderscheiden met tal van originele gerechten, seizoensgebonden producten en ambachtelijk gemaakt brood. Naast fijne etentjes, kun je er ook terecht voor borrels of een zakelijk diner.

Adres en telefoonnummer

Mallemolen 10 A
2585 XJ Den Haag
Telefoon +31 (0)70 346 9619


Restaurant European Dining Basaal

In dit prachtige restaurant heb je keuze uit tal van biologische hoogstandjes. Op de kaart zullen ook altijd een aantal vegetarische gerechten staan. Met een moderne en strakke uitstraling, maar toch een oer-Hollandse gezelligheid is er voor ieder wat wils. Restaurant European Dining Basaal is tevens rolstoel toegankelijk en er kan rekening gehouden worden met tal van allergieën en diëten als: koemelkvrij, glutenvrij, zoutloos en vetarm. Wel wordt gevraagd vooraf te reserveren. Ze werken met de viswijzer en bijzonder is dan ook dat ze rekening houden met de periode waarin de vis gevangen wordt.

Adres en telefoonnummer

Dunne Bierkade 3
2512 BC Den Haag
Telefoon +31 (0)70 427 6888


Restaurant 1798

Met een vooruitstrevende, biologische menukaart, houdt restaurant 1798 rekening met ieder zijn wensen. Naast een uitgebreide biologische kaart, met tal van eerlijke en pure gerechten kun je er zelfs genieten van biologisch ijs. Zo nu en dan is er zelfs de mogelijkheid om te genieten van live muziek. In 2012 is het zelfs verkozen tot leukste restaurant van Den Haag.

Adres en telefoonnummer

Valkenboslaan 9 A
2563 CD Den Haag
Telefoon + 31 (0)70 360 1798


Tapasbar en Restaurant Triane

Dat tapas en biologisch heel goed samen gaan, laat restaurant Triane goed zien. De tapas die á la minute klaargemaakt worden, zijn geheel bereid met biologische producten. Naast een prachtig restaurant hebben ze ook een uitstekende bar met ruime keuze uit tal van biologische wijnen.

Adres en telefoonnummer

Maziestraat 8
2514 GT Den Haag
Telefoon +31(0)70 215 4302


Beachclub Parker

Deze rolstoeltoegankelijke beachclub, kenmerkt zich door te werken met tal van biologische producten. Met een heerlijke lounge en regelmatig live muziek, kun je culinair genieten van een hapje en een drankje midden in de duinen met uitzicht op zee. Je kunt zelfs je hond meenemen, zonder dat andere gasten hier last van hebben.

Adres en telefoonnummer

Zuiderstrand 19-20
Kijkduin, Den Haag
Telefoon +31 (0)70 368 7506


Supermarkt Madal Bal

Madal Bal staat voor innerlijke kracht. Die innerlijke kracht hebben de eigenaars goed weten te gebruiken om prachtige biologische producten aan de man te brengen. Met een aparte broodafdeling, kaas afdeling en vers geblende smoothies, kun je hier terecht voor alle dagelijkse boodschappen. Madal Bal is een echte trendsetter op het gebied van rawfoods en superfoods, vitamines en mineralen en je kunt er zelfs biologische afhaalmaaltijden halen wanneer je zelf geen zin hebt om te koken.

Adres en telefoonnummer

Denneweg 126 B[
2514 CL Den Haag
Telefoon +31 (0)70 365 1863


Boerenmarkt Den Haag

Iedere woensdag tussen 9:00 en 18:00 uur kun je heerlijk rondslenteren op de boerenmarkt. De deelnemers van deze markt maken bijna allen gebruik van 100% biologische en vaak fair trade producten. Van een slager, tot een bakker, van een paddenstoelen kraam tot brood, groenten en fruit.

Adres

Hofplaats
2511 Den Haag
© 2014 - 2024 Lica, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Biologisch restaurant kiezen met EKO-keurmerk HorecaAls je kiest voor biologisch eten, wil je het liefst ook gezond uit eten in een biologisch restaurant en slapen in een b…
Eko keurmerk: welke keurmerken zijn er allemaal?Eko keurmerk: welke keurmerken zijn er allemaal?Op biologische producten in een biologische winkel of supermarkt staat vaak een eko keurmerk. Soms staan er zelfs meerde…
Biologische winkel in EnschedeBiologische winkel in EnschedeWaar vind ik een biologische winkel in Enschede? Wat zijn de openingstijden en bij welke biowinkel in Enschede worden je…
Biologische hotspots: EindhovenBiologische hotspots: EindhovenWie geregeld in Eindhoven is zal zeker weten dat er genoeg mogelijkheden zijn om van een biologisch en culinair hoogstan…

Zes redenen waarom glas een betere verpakking is dan plasticZes redenen waarom glas een betere verpakking is dan plasticPlastic heeft door de jaren heen vele glazen verpakkingen doen verdwijnen. Waar frisdrank in de jaren zeventig nog altij…
Biologische hotspots: AmsterdamBiologische hotspots: AmsterdamOndanks dat biologische producten vaak een stuk duurder zijn, kiest men er massaal voor. Het is beter voor het milieu, b…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Niekverlaan, Pixabay
  • http://www.baklust.nl/
  • http://restaurantlogisch.nl/
  • http://www.finefreshfood.nl/
  • http://restaurantbasaal.nl/
  • http://www.olijfaandemallemolen.nl/
  • http://www.restaurant1798denhaag.nl/
  • http://www.tapasbar-triana.nl/
  • http://www.parkerbeachclub.nl/
  • http://madalbalshop.com/
  • http://www.boerenmarkt-denhaag.nl/
Lica (38 artikelen)
Gepubliceerd: 04-12-2014
Rubriek: Eten en Drinken
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 11
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.