Biologische hotspots: Eindhoven

Biologische hotspots: Eindhoven Wie geregeld in Eindhoven is zal zeker weten dat er genoeg mogelijkheden zijn om van een biologisch en culinair hoogstandje te genieten. Naast de mogelijkheid om in exclusieve restaurants te eten, kun je er ook terecht voor een eenvoudigere biologische brunch, lunch of snack. De studentenstad richt zich niet enkel op studenten, zo hebben ze voor iedere doelgroep wel een biologische oplossing. Wie aan Eindhoven denkt, denkt aan innovatie. De stad heeft naast tal van technologische bedrijven en faciliteiten, ook een sfeervol centrum waar tal van concerten en evenementen worden georganiseerd. Een stad met een goede mix tussen historische panden en moderne invloeden, het studentenleven en gezinsleven en bezienswaardigheden en activiteiten. Je kunt er kiezen uit tal van terrasjes, restaurants, cafés en marktjes. Ook op biologisch gebied is er ruim keus. Een overzicht van de meest opvallendste, leukste en lekkerste biologische hotspots in Eindhoven vind je hier:

Restaurant Gasterij in ’t Ven

Een restaurant met iedere week nieuwe gerechten, gericht op de producten van het seizoen. Er wordt gebruikt gemaakt van verse streekproducten en vaak uit eigen tuinderij. Met een prachtige locatie midden in de natuur kun je er niet alleen genieten van heerlijke biologische maaltijden, maar zijn er tal van wandelmogelijkheden, is er een bakkerij, een winkeltje, een koffiebrander en atelier en worden er tal van activiteiten voor de jeugd georganiseerd. Ook de koffie, het brood en tal van andere gerechten worden op eigen grond gemaakt. Er zijn ook mogelijkheden om arrangementen en partijen te organiseren. Gasterij in ’t Ven valt in het groendomein Wasven. Er is een samenwerkingsproject opgericht (genaamd Tussen de Molens) tussen de stichting Wasvenboerderij en Lunet zorg.

Adres en telefoonnummer

Celebeslaan 30
5641 AG Eindhoven
Telefoon +31 (0)40 787 0707


Natuurvoedingsrestaurant Iris

Met hoofdzakelijk biologische producten, maken ze 100% vegetarische gerechten klaar. In dit gezellige restaurant werken ze enkel met verse ingrediënten zoveel mogelijk uit eigen regio. Met afwisseling van de natuurlijke keuken als de wereldkeuken is er een ruime keus. Ze hebben uitgebreide catering mogelijkheden en een buffet of maaltijd is altijd naar wens samen te stellen. Bijzonder is dat Iris kookboeken heeft uitgebracht, die te bestellen zijn via de website of te krijgen zijn in de betere natuurvoedingswinkels.

Adres en telefoonnummer

Voorterweg 168
5611 TT Eindhoven
Telefoon +31 (0)40 212 3466


Deli, lunch en Take away Onder de Leidingstraat

Wanneer je geen zin hebt om je eigen boterhammen te smeren of te koken, kun je bij Onder de Leidingstraat terecht voor zowel een etentje als een take away gerecht of product. Van biologische wijnen, tot biologische Italiaanse pasta’s en van biologische koffie tot biologische sandwiches. Eten in een uniek industrieel pand, met naast hen een kleine biologische supermarkt, waar je ook nog uit tal van producten kunt kiezen.

Adres en telefoonnummer

Leidingstraat 45
5617 AJ Eindhoven
Telefoonnummer +31 (0)40 842 0870


Supermarkt Balance Natuurvoeding

Een supermarkt met een prachtige sfeer, naast tal van biologische voeding kun je er ook terecht voor biologische kruiden, mineralen en dranken. Er is een mogelijkheid om producten te bestellen, wanneer je bestelt in dozen, trays of kratten krijg je 10% korting.

Adres en telefoonnummer

Gestelsestraat 48 A
5615 LG Eindhoven
Telefoon +31 (0)40 244 7959


Supermarkt Ekoplaza

Bij Ekoplaza heb je volop keus uit biologische producten, ze vinden het niet alleen belangrijk dat voeding eerlijk en puur is, maar houden ook rekening met de voedselkilometers die het maakt. Op deze manier houden ze extra rekening met het milieu en weten ze precies waar hun producten vandaan komen. Bovendien proberen ze alles betaalbaar te houden, zodat zoveel mogelijk mensen kunnen genieten van de biologische puurheid. In Eindhoven kun je twee filialen vinden van Ekoplaza.

Adressen en telefoonnummers

Kruisstraat 128 A
5612 CM Eindhoven
Telefoon +31 (0)40 237 3600


Geldropseweg 54
5611 SJ Eindhoven
Telefoon +31 (0)40 211 8232


Biologische markt

Met tal van biologische, fair trade en streekproducten is de biologische markt een echte aanrader. Heerlijk rondslenteren, gratis proeven en genieten van een geweldige sfeer. De markt is er iedere zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur. Naast aardappelen, groente en fruit, is er ook biologisch brood, vlees en zuivel te vinden. Bijzondere producten die je kunt vinden op de markt zijn o.a. sommige streekproducten en handwerkproducten.

Adres

Wilhelminaplein
5611 HE Eindhoven


Boerderijwinkel de Blije Big

Een prachtige boerderijwinkel met tal van biologische producten, gelegen in het mooie natuurgebied “De Boktse Beemden”. In de winkel is er een ruime keus uit biologische vlees, vis en kip. Naast heerlijke producten in de boerderijwinkel kopen, kun je er ook terecht voor een barbecue of (personeels)feestje.

Adres en telefoonnummer

Bokt 12 B
5633 BG Eindhoven
Telefoon +31 (0)40 242 8614


Slagerij De Groene Weg

Wanneer je op zoek bent naar echt ambachtelijk en biologisch vlees, dan ben je bij slagerij De Groene Weg op het juiste adres. De slagerij heeft een samenwerking met de beste biologische boeren uit de buurt. Naast biologisch vlees kun je er steeds meer biologische producten vinden, zoals biologische wijnen. Zo kun je gelijk een goed wijn advies krijgen bij ieder stuk vlees.

Adres en telefoonnummer

Kruisstraat 128 B
5612 CM Eindhoven
Telefoon +31 (0)40 243 6650
© 2014 - 2023 Lica, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Ikea Eindhoven (Son): adres, openingstijden en routeIkea Eindhoven (Son): adres, openingstijden en routeEén van de grootste Ikea filialen in Nederland is de Ikea in Eindhoven (ook wel Ikea Son genoemd). De Ikea vestiging in…
De geschiedenis van EindhovenEindhoven is een grote stad, en een gemeente in Noord-Brabant. Nu heeft Eindhoven de 5e meeste bewoners van Nederland me…
Weekendje weg in EindhovenEindhoven is met meer dan 200.000 inwoners de grootste Nederlandse stad onder de rivieren en de op vier na grootste van…
Eko keurmerk: welke keurmerken zijn er allemaal?Eko keurmerk: welke keurmerken zijn er allemaal?Op biologische producten in een biologische winkel of supermarkt staat vaak een eko keurmerk. Soms staan er zelfs meerde…

Biologische hotspots: UtrechtBiologische hotspots: UtrechtDe multiculturele stad Utrecht zorgt voor een kleurrijk pallet, wat je ook terug vindt in de ruime keuze aan biologische…
Zes redenen waarom glas een betere verpakking is dan plasticZes redenen waarom glas een betere verpakking is dan plasticPlastic heeft door de jaren heen vele glazen verpakkingen doen verdwijnen. Waar frisdrank in de jaren zeventig nog altij…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Niekverlaan, Pixabay
  • http://www.irisrestaurant.nl/
  • http://www.wasven.nl/gasterij/
  • http://www.sandton.eu/nl/hotelarrangementen/EIN/Eetcafe-La-Biba
  • http://www.deblijebig.nl/
  • http://www.balancenatuurvoeding.nl/
  • http://www.degroeneweg.nl/
  • http://www.ekoplaza.nl/
  • http://www.onderdeleidingstraat.nl/
Lica (38 artikelen)
Laatste update: 20-06-2016
Rubriek: Eten en Drinken
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 9
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.