Alcoholvrije cocktails op basis van sinaasappelsap
Alcoholvrije cocktails: ze zijn verfrissend tijdens de zomermaanden en uitermate geschikt voor wie BOB is of gewoon geen behoefte heeft aan alcohol. Alcohol is niet noodzakelijk om een drank lekker te maken. Ziehier enkele recepten voor cocktails op basis van sinaasappelsap. Veel plezier ermee!
Dry Orange
Deze cocktail mag je zeker niet verwarren met de likeur uit
Curacao, die gemaakt wordt op basis van de sinaasappelschil en waarin
rum verwerkt wordt. Bij de ingrediënten vind je het drankje
Angostura. Het is bereid uit niet minder dan 40 tropische kruiden en plantenextracten en is een zogenaamde
smaakverrijker.
Ingrediënten (4 personen)
- 2 flessen spuitwater
- 30 cl sinaasappelsap
- 8 scheutjes Angostura
- 4 schijfjes sinaasappel
- 4 geconfijte krieken
Bereiding
Om het bruisend effect van het water te behouden dien je alle ingrediënten zachtjes door elkaar te mengen. Versier de glazen met een suikerboord. Doe een ijsblokje in het glas en schenk de cocktail in. Werk af met een schijfje sinaasappel en een geconfijte kriek.
Car Driver
Ingrediënten
- 10 cl sinaasappelsap
- 6 cl ananassap
- 2 cl citroensap
- 2 cl passievruchtsiroop
- een schijfje citroen
Bereiding
Doe alle ingrediënten op het schijfje citroen na in de
shaker en voeg 4 ijsblokjes toe. Schud 15 seconden krachtig zodat je een goed mengsel bekomt. Doe vier ijsblokjes in een Old-Fashionedglas of whiskyglas. Neem een
barzeef en giet de inhoud van de shaker erdoor. Snijd het schijfje citroen tot in het midden en steek het op de rand van het glas voor een mooie presentatie.
Spring Awakening
Ingrediënten
- 6 cl sinaasappelsap
- 2 cl ananassap
- 2 cl nectar van de passievrucht
- 2 cl kersensap
- 2 cl citroensap
- 2 cl mangosiroop
Bereiding
Doe 4 ijsblokjes in de shaker en voeg de ingrediënten toe. Schud ongeveer 15 seconden zodat je een goed mengsel bekomt. Doe vervolgens 4 ijsblokjes in het longdrinkglas. Neem een barzeef en giet de inhoud van de shaker erdoor.
Tempting Orange
Ingrediënten
- 20 cl sinaasappelsap
- 6 cl nectar van de passievrucht
- 2 cl amandelsiroop
- 2 cl room
- 1/4 sinaasappel gemalen amandelen
Bereiding
Vooraf: draai de rand van een
cocktailglas door het kwart sinaasappel en doop het in de geraspte amandelen. Door zachtjes tegen het glas te tikken kun je het teveel aan amandelen verwijderen.
Doe 4 ijsblokjes in de shaker en voeg de ingrediënten toe op de sinaasappel en de amandelen na. Schud alles ongeveer 15 seconden tot een goed mengsel. Doe 3-4 ijsblokjes in het cocktailglas. Neem een barzeef en giet de cocktail erdoor. Versier met een schijfje sinaasappel. Dien op met een rietje.
Pink Pelican
Bij de ingrediënten vind je
grapefruit: dat is een vrucht die voortkomt uit een kruising van een sinaasappel en een pompelmoes.
Ingrediënten
- 10 cl sinaasappelsap
- 6 cl grapefruitsap
- 1 cl citroensap
- 2 cl grenadinesiroop
- 2 cl limoensap
Bereiding
Doe 4 ijsblokjes in de shaker en voeg er de ingrediënten aan toe. Schud alles ongeveer 15 seconden tot je een goed mengsel bekomt. Doe 4 ijsblokjes in een longdrinkglas. Neem een barzeef en giet de inhoud van de shaker erdoor. Dien op met een rietje.
Lucky Driver
Ingrediënten
- 8 cl sinaasappelsap
- 4 cl nectar van de passievrucht
- 2 cl citroensap
- 3 cl grenadinesiroop
Bereiding
Doe 4 ijsblokjes in de shaker en voeg er de ingrediënten aan toe. Schud alles ongeveer 15 seconden tot je een goed mengsel bekomt. Neem een barzeef en giet de inhoud van de shaker erdoor in een Old-Fashionedglas of whiskyglas.
Orange Splash
Bij de ingrediënten vind je
gemberbier. Het is een drank op basis van gember uit Suriname. In tegenstelling tot wat je zou kunnen denken is die niet-alcoholisch.
Ingrediënten
- 6 cl sinaasappelsap
- 2 cl ananassap
- 2 cl citroensap
- 4 cl gemberbier
- ijskoud mineraalwater
- een schijfje citroen
Bereiding
Doe 4 ijsblokjes in de shaker en voeg er de sappen aan toe. Schud alles ongeveer 15 seconden tot je een goed mengsel bekomt. Doe drie ijsblokjes in een longdrinkglas. Neem een barzeef en giet de inhoud van de shaker erdoor in het longdrinkglas. Vul aan met het gemberbier en mineraalwater. Snijd het schijfje citroen tot de helft in en steek het als versiering op de rand van het glas.
Kokosmelk
Voor andere alcoholvrije cocktails met kokosmelk kun je
hier klikken.