Zelf de heerlijkste cocktails maken
Fruitig, zoet, zurig of bitter... Zin in een heerlijke cocktail op een mooie zomeravond of gewoon als aperitiefje? We zetten enkele recepten op een rijtje voor elke smaak en elke gelegenheid. Van veel cocktails bestaan er verschillende recepten. Ook de manier van klaarmaken kan de smaak sterk doen verschillen. Doe daarom voor u begint enige voorstudie.
Campari cocktail
Benodigdheden voor 1 drankje:
- 6cl Campari
- 4cl Wodka
- 1 scheutje angostura
- 1 schijfje sinaasappel
- ijsblokjes
- roerglas
- barzeef
- cocktailcoupe (12cl)
- Doe de campari, de wodka en een scheutje angostura met 6 ijsblokjes in het glas en roer dit 6-8 seconden door elkaar.
- Giet de cocktail door de barzeef in de cocktailcoupe en serveer hem direct.
- U kunt uw glas versieren door er een schijfje sinaasappel op te steken.
Americano
Benodigdheden voor 1 drankje:
- 3cl Campari
- 3cl Vermouth Rosso
- 1-2 scheutjes soda- of mineraalwater
- 1 stukje onbespoten sinaasappelschil
- ijsblokjes
- aperitiefglas
- Doe 2-3 ijsblokjes in het aperitiefglas.
- Giet daaroverheen de campari en de vermouth, en tenslotte een scheutje soda- of mineraalwater.
- Knijp de sinaasappelschil erboven uit, zodat de etherische oliën in het glas druppelen.
Variatie: door het toevoegen van 3cl gin krijgt u een ander klassiek aperitief: Negroni
Gin Fizz
Benodigdheden voor 1 drankje
- 6cl Gin
- 4cl vers geperst citroensap
- 1 theelepel kristalsuiker
- 1 scheutje soda- of mineraalwater
- ijsblokjes en een longdrinkglas
- Doe de gin, het citroensap, de suikersiroop en de suiker met 4 ijsblokjes in de shaker, sluit de shaker en schud het geheel 15 seconden krachtig.
- Giet de inhoud van de shaker door de barzeef in het longdrinkglas op 6-8 ijsblokjes. Giet over het geheel nog een scheutjes soda-of mineraalwater.
Mojito
Benodigdheden voor 1 drankje
- 4cl vers geperst limoensap
- 6-8 verse muntblaadjes
- 2 theelepels rietsuiker
- 1cl suikersiroop
- 6cl witte rum
- 1 scheutje soda- of mineraalwater
- 1 rietje, tumbler
- vergruisd ijs
- Doe het limoensap, de munt, suiker en suikersiroop in een tumbler. Kneus de munt een beetje met een stamper. Giet de rum eroverheen en vul het glas verder met vergruisd ijs.
- Doe er nog een scheutje soda- of mineraalwater over en roer het geheel van boven naar onder krachtig door elkaar. Serveer het drankje met een rietje.
Horse's Neck
Benodigdheden voor 1 drankje
- 1 stukje onbespoten citroenschil
- 5cl bourbon whisky
- 1 scheutje angostura
- ginger ale om mee aan te vullen
- ijsblokjes, longdrinkglas, 1 rietje
- Doe enkele ijsblokjes en de citroenschil in het longdrinkglas en giet daar de whisky en een scheutje angostura overheen.
- Vul het geheel aan met ginger ale. Roer het mengsel even door elkaar en serveer het met een rietje.
Swimming Pool
Benodigdheden voor 1 drankje
- 5cl wodka
- 10cl ananassap
- 2cl room
- 2 theelepels cream of Coconut (uit blik)
- 1 cl Blue Curaçao
- Elektrische mixer, vergruisd ijs, groot cocktailglas
- Doe alle ingrediënten behalve de Blue Curaçao in de elektrische mixer en mix tot alles goed vermengd is.
- Vul het cocktailglas ongeveer tot de helft met vergruisd ijs. Giet het mengsel uit de mixer daaroverheen en roer alles goed door elkaar.
- Giet tenslotte de Blue Curaçao over het drankje.
Batida De Banana
Benodigdheden voor 1 drankje
- 1/2 zachte banaan
- 1 scheutje vers geperst citroensap
- 4cl cachaca
- 8cl ananassap
- 2cl bananennectar
- 1cl suikersiroop
- ijsblokjes, vergruisd ijs, mixer, longdrinkglas
- Pureer de halve banaan met het citroensap in de elektrische mixer.
- Doe de cachaca, het ananassap, de bananennectar en suikersiroop met 2 eetlepels vergruisd ijs bij de bananenpuree en mix alles goed door elkaar.
- Giet het mengsel in het longdrinkglas en doe er wat ijsblokjes bij.
Blue Ocean
Benodigdheden voor 1 drankje
- 3cl witte tequila
- 3cl blue curaçao
- 6cl grapefruitsap
- 1cl passievruchtensiroop
- 3 dunnen schijfjes van 1 onbespoten citroen
- 1 cocktailkersje
- 3cl heldere citroenlimonade
- ijsblokjes, shaker, cocktailglas, 2 rietjes
- Doe de tequila, de Blue Curaçao, het grapefruitsap en de passievruchtensiroop met 4 ijsblokjes in de shaker.
- Sluit de shaker en schud het geheel ongeveer 15 seconden krachtig door elkaar.
- Doe na elkaar 2-3 ijsblokjes, 3 dunne schijfjes citroen en een cocktailkersje in het cocktailglas.
- Giet de inhoud van de shaker eroverheen.
- Giet de citroenlimonade op het resterende ijs in de shaker, draai deze even en giet de limonade door de barzeef in het glas.
- Doe de rietjes in het glas en roer het drankje daarmee even om.
Variatie: u kunt de passievruchtensiroop vervangen door grenadinesiroop en dan serveren als "Red Ocean".