10 heerlijke zomerse cocktails
Dit artikel bevat een paar heerlijke cocktails. Ze zien er bovenal leuk en vrolijk uit en smaken ook zeker zomers, dus echt iets voor de zomer.
Blue Heaven
Een friszoete blauwe cocktail
Benodigdheden
- 2 eetlepes Blue Curaçao
- sap van ½ citroen
- 1 flesje Smirnoff Ice (a 275 ml)
- ijsblokjes of crushed ice
Doe flink was ijsblokjes of crushed ice in een longdrinkglas. Schenk hier overheen de Blue Curaçao en het citroensap.
Garneer eventueel met citroen, parapluutjes en roerstaafjes met franjes.
Crushed ice maak je door ijsblokjes in een theedoek te wikkelen en er met een deegroller op te slaan totdat het ijs in stukjes is.
Tequila Sunrise
Door op het laatst een scheutje grenadinesiroop toe te voegen, zakt er langzaam een rode gloed naar de bodem, vandaar de naam sunrise.
Benodigdheden
- cocktailshaker
- ijsblokjes
- sinaasappelsap
- tequila
- grenadinesiroop
Vul een cocktailshaker voor tweederde met ijsblokjes en schenk er twee keer zoveel sinaasappelsap als tequila in. Schud flink en schenk de cocktail in een longdrinkglas. Voeg op het laatste nog een scheutje grenadinesiroop toe. Ongeveer 1 eetlepel per glas.
Cape Codder
Deze populaire cocktail is vernoemd naar het zomerse recreatiegebied langs de kust van Massachusetts
Benodigdheden
- ijsblokjes
- 50 ml wodka
- 1,25 dl cranberrysap
- partje limoen of citroen als garnering
Vul een longdrinkglas voor de helft met ijsblokjes en voeg de wodka en het cranberrysap toe. Roer goed door elkaar en zet het partje citroen op de rand van het glas.
Screwdriver
Een krachtige, verse cocktail van sinaasappelsap. Gebruik alleen vers sinaasappelsap voor het beste resultaat
Benodigdheden
- 37,5 ml wodka
- crushed ice
- 1 dl vers sinaasappelsap
- schijfje sinaasappel als garnering
Schenk de wodka in een longdrinkglas dat voor driekwart gevuld is met crushed ice. Schenk geleidelijk het sinaasappelsap erover en roer tot alles gemengd is. Versier het glas met het het schijfje sinaasappel.
Framboise Kir Royale
Door de frambozen en de ijskoude champagne een heerlijke zomercocktail
Benodigdheden
- 25 ml crème de framboise
- 1,125 ml zeer koude champagne
- verse frambozen als garnering
Schenk de crème de framboise in een goed gekoeld champagneglas en vul aan met de koude champagne. Leg een paar frambozen in het drankje en serveer meteen.
Blue Lagoon
Een heerlijke zomercocktail
Benodigdheden
- crushed ice
- 25 ml wodka
- 25 ml blue curaçao
- 1 dl Spa citroen
- partje limoen als garnering
Vul een hoog glas voor de helft met crushed ice. Schenk de wodka en de blue curaçao erop en vul aan met Spa citroen. Versier het glas met het partje limoen.
Frozen Banana Daiquiri
Een heerlijk frisse banaan cocktail
Benodigdheden
- blender
- 37,5 ml witte rum
- 18,75 ml crème de banane
- 4 theelepels vers limoensap
- ½ middelgrote banaan, gepeld en in grote stukken gesneden
- crushed ice
- partje limoen en plakje banaan als garnering
Doe de rum, de crème de banane en het limoensap in een blender. Voeg de stukken banaan toe en meng zo'n 10 seconden. Voeg 2-3 eetlepels crushed ice toen en meng nog zo'n 30 seconden. Schenk in een groot glas en versier de rand met het partje limoen en het plakje banaan.
Piña Colada
Ervaar door de kokos het echte tropische gevoel
Benodigdheden
- blender
- 25 ml witte rum
- 50 ml dikke kokosmelk
- 1 dl ananassap
- crushed ice
- partje ananas als garnering
Doe de witte rum, de kokosmelk en het ananassap in de blender en voeg 2-3 eetlepels crushed ice toe. Meng alles glad en schenk het daarna in een cocktailglas en serveer met een rietje. Versier het glas met het partje ananas.
Jamaican Rum Punch
Jamaica is het land van de zon, zo ook deze heerlijk zoete cocktail
Benodigdheden
- cocktailshaker
- sap van 2 limoenen
- 25 ml sinaasappelsap
- 25 ml ananassap
- 2 eetlepels grenadine
- 50 ml lichte rum
- ijsblokjes of crushed ice
- schijfjes sinaasappel, limoen en ananas voor garnering
Doe het limoen-, sinaasappel- en ananassap, de grenadine, de rum en flink veel ijs in een cocktailshaker en schud flink. Schenk in een glas en versier met de schijfjes fruit.
Mojito
Deze cocktail is tegenwoordig helemaal hot, dus zeker de moeite waard om te proberen
Benodigdheden
- vijzel
- 4 blaadjes of 2 takjes munt, plus extra voor garnering
- 1 theelepel zeer fijne suiker of suikersiroop
- vers sap van 1 limoen
- 50 ml witte rum
- ijsblokjes
- spuitwater
- partje limoen als versiering
Doe de munt, de suiker of suikersiroop en het limoensap in de vijzel. Stamp met de vijzel tot de suiker is opgelost en de olie uit de munt is vrijgekomen, waardoor u hem ruikt.
Vul een glas met ijsblokjes, voeg de rum toe en roer goed door. Schenk de limoenmix door een zeef in het glas en vul aan met spuitwater. Versier het glas met de munt en het partje limoen.