5 heerlijke cocktails met meloenlikeur
In dit artikel komen verschillende lekkere cocktails aanbod met meloenlikeur. De recepten zijn allemaal erg verschillend en de meloenlikeur wordt gemixt met verschillende andere ingrediënten. Er wordt ook uitgelegd hoe de cocktail gemaakt moet worden en in wat voor glas de cocktail bij voorkeur geserveerd moet worden. Alle cocktails zijn voor 1 persoon.
Spuit waterval
Glas: longdrink glas
Ingrediënten:
- 30 ml meloenlikeur
- 10 ml bananenlikeur
- 10 ml Blue Curaçao
- 10 ml citroensap
- Spa rood
Bereidingswijze:
Doe eerst was ijs in een longdrink glas. Vul het glas daarna op met de ingrediënten. Eerst de blauwe Curaçao, dan de bananen likeur, dan de meloenlikeur, vervolgens het citroensap en als laatste de rest van het glas opvullen met de spa rood. Maak het glas mooi af met een schijfje citroen en eventueel een roerstaafje.
White lady
Glas: tulpglas
Ingrediënten:
- 45 ml meloenlikeur
- 45 ml Frangelico
- Twee scheppen vanille ijs
Bereidingswijze:
Doe alles samen in een blender. Mix het geheel goed totdat alle ingrediënten vermengd zijn en het een glad mengsel is. Schenk het geheel nu in het glas. Maak het af door een aardbei op de rand te doen en er eventueel wat cacao poeder over te strooien.
Tijdmachine
Glas: cocktail glas
Ingrediënten:
- 20 ml meloenlikeur
- 5 ml Blue Curaçao
- 15 ml Malibu
- 15 ml ananassap
- 5 ml frambozensiroop
Bereidingswijze:
Shake meloenlikeur, Malibu en ananassap met wat ijs. Giet het mengsel door een zeefje in het cocktail glas als de shaker koud aanvoelt. Giet eerst de frambozensiroop en daarna de Blue Curaçao in het cocktail glas.
Melon slice
Glas: tulpglas
Ingrediënten:
- 30 ml meloenlikeur
- 15 ml Galliano
- 15 ml kokoslikeur
- 30 ml ananassap
- 30 ml room
Bereidingswijze:
Doe alles samen met wat ijs in een blender. Schenk het mengsel in het glas. Garneer met wat fruit en een blaadje munt.
Pure melon
Glas: tulp glas
Ingrediënten:
- 60 ml meloenlikeur
- 60 gram meloen
- 30 ml citroensap
- 10 ml suikersiroop
Bereidingswijze:
Alles samen blenden en in het glas schenken. Garneren met een schijfje meloen en rietjes.