Kerstdrankjes – Frambozenbowl en meloenbowl
Frambozenbowl en meloenbowl. Drankjes waar ook de kinderen dol op zullen zijn. U vindt hier het alcoholvrije recept voor frambozenbowl speciaal voor de kinderen, het alcoholische recept voor frambozenbowl, alcoholvrij meloenbowl en het alcoholische meloenbowl.
Alcoholische frambozenbowl
Ingrediënten voor 20 personen
- 1 kg frambozen
- 1 l likeur
- 2 l witte wijn
- 1 l sekt
Voeg één dag voor het serveren van de bowl de frambozen en de likeur in een grote kom en laat het trekken.
De volgende dag voegt u de wijn er bij en vlak voor het serveren de sekt.
Is de frambozenbowl te sterk geworden, kunt u mineraalwater toevoegen om het wat lichter te maken.
Alcoholvrije frambozenbowl voor kinderen
Ingrediënten voor 6-8 personen
- 400 gr frambozen
- 1 ½ l appelsap
- 5 el honing
- 1 ½ l mineraalwater
- 200 ml gekoelde appelsap
Stop de frambozen in een grote kom. Roer de appelsap en honing door elkaar en giet het over de frambozen.
Laat het 6 tot 10 uur afgedekt bij kamertemperatuur staan.
Vul het, vlak voor het serveren, op met gekoelde appelsap en mineraalwater.
Alcoholische meloenbowl
Ingrediënten voor 10 personen
- 1 meloen (water- of honingmeloen)
- 2 cl wodka
- 2 citroenen
- 4 el suiker
- 1 fles witte wijn
- 1 fles sekt
Maak kleine bolletjes van de meloen, waarbij de kern wordt verwijderd. Marineer de bolletjes in de wodka, citroensap, suiker en een scheutje wijn minimaal 3 uur lang, het beste gedurende de nacht.
Giet vlak voor het serveren van de meloenbowl ijskoude wijn en sekt erover.
Alcoholvrije meloenbowl voor kinderen
Ingrediënten voor 6-8 personen
- 1 kleine goed gerijpte honingmeloen
- neetje gekonfijte gember
- sap van 2-3 citroenen
- 1 l mineraalwater
- aantal pepermuntblaadjes
- beetje vloeibare honing
- ijsblokjes
Snijd de meloen en haal het vruchtvlees van de schil. Snijd de gember zeer klein. Giet een deel van het mineraalwater erover en laat het 2 uur trekken. Voeg de citroensap en het overige mineraalwater toe, garneer met pepermuntblaadjes en zoet het naar wens met honing.
Serveer het met een aantal ijsblokjes.
Veel plezier!