Romantische valentijn gerechten

Romantische valentijn gerechten Bij Valentijn horen romantische recepten. Op dit moment zijn hartvormige gerechten de grote favoriet. Ben je op zoek naar een lekker en creatief kookidee om je geliefde te verrassen, dan vind je hier gegarandeerd je gading.

Valentijn carpaccio van tonijn met hartjes van basilicum

Heb je geen tijd om te koken, maar wil je Valentijn toch bijzonder maken? Dit voorgerecht op basis van rauwe tonijn is klaar in 5 minuten. De garnering van hartvormige basilicumblaadjes geven het voorgerecht net iets extra’s.

Ingrediënten

  • 200 gram tonijnfilet
  • 1 bosje verse basilicum
  • 1 teentje look
  • 1 dl olijfolie
  • 4 eetlepels geraspte parmezaankaas
  • 1 citroen
  • Peper en zout

Bereiding

  • Mix de basilicum, de look en de olijfolie.
  • Hou apart.
  • Snij de tonijn in dunne sneetjes en schik op de borden.
  • Strooi een beetje geraspte parmezaankaas over de vis.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Besprenkel met vinaigrette en citroensap.
  • Snij hartjes uit de basilicumblaadjes.
  • Strooi deze hartjes op en naast de vis.

Gerookte zalmmousse in hartvorm

Deze gerookte zalmmousse gaat heel goed samen met Valentijn en romantiek: het is lekker, oogt chic en is bovendien gemakkelijk en snel te bereiden. Wedden dat je geliefde onder de indruk zal zijn.

Benodigdheden

  • 200 gram gerookte zalm
  • 4 dl visbouillon
  • 1 koffielepel tomatenpuree
  • Sap van ¼ citroen
  • 5 blaadjes gelatine van 1,5 g
  • Peper
  • Zout
  • Luzernescheuten

Bereiding

1 dag vooraf
  • Mix de zalm met de helft van de visbouillon.
  • Los de in water geweekte gelatine op in de rest van de bouillon.
  • Breng alles samen en kruid met peper, zout, tomatenpuree en citroensap.
  • Verdeel de mousse over twee hartvormige vormpjes.
  • Zet een nacht in de koelkast.

Opdienen
  • Draai de vormpjes om op een dessertbord.
  • Versier met luzernescheuten.

Valentijn nagerecht met frambozen

Ben je op zoek naar een lekker nagerecht voor Valentijn? Het volgende recept op basis van frambozen is licht verteerbaar en gemakkelijk te bereiden. Bovendien geeft de roze kleur dit nagerecht een romantisch tintje.

Ingrediënten

  • 250 gram witte kaas
  • 5 soeplepels suikers
  • 150 gram frambozen (diepgevroren)
  • 1 dl room

Bereiding

  • Mix de platte kaas met 4 soeplepels suiker en de ontdooide frambozen (houd enkele frambozen opzij voor de decoratie).
  • Klop de room met de rest van de suiker en voeg dit toe aan de platte kaas.
  • Laat enkele uren rusten in de koelkast.
  • Dien op in een hartvormig kommetje en versier met enkele frambozen.
© 2008 - 2024 Avalon, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Erotische, afrodisiaca en Valentijn kookboekenErotische, afrodisiaca en Valentijn kookboekenErotische, afrodisiaca en Valentijn kookboeken is een overzicht van de populairste boeken waarvan de zinnenprikkelende g…
Valentijn smoothiesValentijn smoothiesMaak Valentijn bijzonder met één van de volgende Valentijn smoothies. Sommige van deze smoothies zijn ideaal voor een on…
Valentijnsdag verklaardValentijnsdag verklaardValentijnsdag wordt gevierd op 14 februari. Het is de dag waarop geliefden extra aandacht aan elkaar besteden. In het ja…
Welke wijn bij welk gerecht?Welke wijn bij welk gerecht?Welke wijn moet je kiezen bij een gerecht of voorgerecht? Een diner of lekker etentje en alcohol gaan prima samen. De ju…

Portugese recepten: NagerechtenPortugese recepten: NagerechtenHet dessert is een belangrijk gerecht in Portugal. De Portugezen houden van zoet. In dit artikel ga ik in op de typische…
Simpel koekjes receptIn twintig minuten simpele, maar lekkere koekjes op tafel? Dat kan met dit koekjes recept. De benodigde ingrediënten hee…
Avalon (367 artikelen)
Laatste update: 04-02-2010
Rubriek: Eten en Drinken
Subrubriek: Recepten
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.