Romantische valentijn gerechten
Bij Valentijn horen romantische recepten. Op dit moment zijn hartvormige gerechten de grote favoriet. Ben je op zoek naar een lekker en creatief kookidee om je geliefde te verrassen, dan vind je hier gegarandeerd je gading.
Valentijn carpaccio van tonijn met hartjes van basilicum
Heb je geen tijd om te koken, maar wil je Valentijn toch bijzonder maken? Dit voorgerecht op basis van rauwe tonijn is klaar in 5 minuten. De garnering van hartvormige basilicumblaadjes geven het voorgerecht net iets extra’s.
Ingrediënten
- 200 gram tonijnfilet
- 1 bosje verse basilicum
- 1 teentje look
- 1 dl olijfolie
- 4 eetlepels geraspte parmezaankaas
- 1 citroen
- Peper en zout
Bereiding
- Mix de basilicum, de look en de olijfolie.
- Hou apart.
- Snij de tonijn in dunne sneetjes en schik op de borden.
- Strooi een beetje geraspte parmezaankaas over de vis.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Besprenkel met vinaigrette en citroensap.
- Snij hartjes uit de basilicumblaadjes.
- Strooi deze hartjes op en naast de vis.
Gerookte zalmmousse in hartvorm
Deze gerookte zalmmousse gaat heel goed samen met Valentijn en romantiek: het is lekker, oogt chic en is bovendien gemakkelijk en snel te bereiden. Wedden dat je geliefde onder de indruk zal zijn.
Benodigdheden
- 200 gram gerookte zalm
- 4 dl visbouillon
- 1 koffielepel tomatenpuree
- Sap van ¼ citroen
- 5 blaadjes gelatine van 1,5 g
- Peper
- Zout
- Luzernescheuten
Bereiding
1 dag vooraf
- Mix de zalm met de helft van de visbouillon.
- Los de in water geweekte gelatine op in de rest van de bouillon.
- Breng alles samen en kruid met peper, zout, tomatenpuree en citroensap.
- Verdeel de mousse over twee hartvormige vormpjes.
- Zet een nacht in de koelkast.
Opdienen
- Draai de vormpjes om op een dessertbord.
- Versier met luzernescheuten.
Valentijn nagerecht met frambozen
Ben je op zoek naar een lekker nagerecht voor Valentijn? Het volgende recept op basis van frambozen is licht verteerbaar en gemakkelijk te bereiden. Bovendien geeft de roze kleur dit nagerecht een romantisch tintje.
Ingrediënten
- 250 gram witte kaas
- 5 soeplepels suikers
- 150 gram frambozen (diepgevroren)
- 1 dl room
Bereiding
- Mix de platte kaas met 4 soeplepels suiker en de ontdooide frambozen (houd enkele frambozen opzij voor de decoratie).
- Klop de room met de rest van de suiker en voeg dit toe aan de platte kaas.
- Laat enkele uren rusten in de koelkast.
- Dien op in een hartvormig kommetje en versier met enkele frambozen.